Alfa 146, 1.6TS problem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • imandic
    CBC Veteran
    • 10.01.2005
    • 124
    • Kragujevac

Alfa 146, 1.6TS problem

Sta moze da bude ovo:

vozim normalno i udjem u preticanje (iz 4. u 3.), dam gas do daske, i broj obtaja skoci sa 3000 na 5500-6000 jako brzo (znaci auto super ubrzava), medjutim trenutak posle broj obrtaja skoci kao da sam pritisnuo kvacilo, znaci pocne da raste ka 7K (ili bi se pre reklo zakuca na 7K)...Onda moram da pustim gas, pa da ga ponovo pritisnem, pa pustim da bi broj obrtaja poceo da pada...

Gledao sam sajlu, izgleda OK i cini mi se da se ona ne zaglavljuje...To se desava samo pri naglom ubrzavanju...U gradskoj voznji recimo na semaforu se ne desava...

Lamela je OK...

Da se ne desava i meni ako Boostu ono sa gorivom u rezervoaru usled "ogromnog" ubrzanja

Pozdrav,
    Ivan
    www.imandic.com
    www.arcs.org.yu
    Ivan Mandic
    www.spotkg.com
  • Nenad
    CBC Senator XXL
    • 06.01.2005
    • 1364
    • BBgd/Mow

Lici na pocetak smrti senzora polozaja pedale gasa. On sluzi da bi se sinhronizovao rad papucice gasa i leptira. Obicno se nalazi na kucistu leptira (throtle body), vrlo retko u vidu kontakt dugmeta ispod pedale gasa.

To se meni desavalo na Pajeru III, doslo je do toga da kada sam stajao na semaforu u leru auto pocinjao proizvoljno da dize obrtaje do maksimuma i ja sam to morao da "smirujem" ili pedalom gasa ili gasenjem motora.
    Boost or bust...

Comment

• imandic
      CBC Veteran
      • 10.01.2005
      • 124
      • Kragujevac

HM, aj pogledacu sutra u kakvom je stanju (onako vizuelno, spolja) i naspricacu ga sa WD40 malo, pa cu da vidim kako ce da se ponasa...Na starom TIPU sam ga otvarao i cistio, i to mi je resilo problem, ako nastavi da se ponasa ovako, cu da otvorim i ovog

Hvala,
      Ivan
      Ivan Mandic
      www.spotkg.com

Comment

• imandic
        CBC Veteran
        • 10.01.2005
        • 124
        • Kragujevac

Znaci stvarno...

Posto imam ugradjen plin, onaj mesac se namesta odma do leptira, i cobani nisu lepo stavili gumicu (dihtung) izmedju mesaca i tela leptira, i kada dam naglo gas, vazduh povuce zastitnu klapnu na mesacu, klapna gurne gumicu, gumica se zakaci za leptir i to je to...

Otvorio sam i resio problem za 17 sekundi
        Ivan Mandic
        www.spotkg.com

Comment

• Nenad
          CBC Senator XXL
          • 06.01.2005
          • 1364
          • BBgd/Mow

Boost or bust...

Comment

Working...