STILO 1.9 JTD zamena zupcastog

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mashke
    CBC Početnik
    • 22.03.2008
    • 4
    • Sarajevo, BiH

STILO 1.9 JTD zamena zupcastog

Nedavno sam kupio STILO 1.9 Dyn, 3 vrata, ali nisam dobio uputstvo na Engleskom ili nasem jeziku i da li neko ima link ili nesto slicno gdje da skinem upustvo.

Interesujeme slijedece:

1. Nakon koliko hiljada kilometara se mijenja zupcasti remen, naravno mijenjao bih i vodenu pumpu, pokretni i nepokretni spaner, filtere i to ?

2. Vase misljenje da li bih trebao da ovo mijenjam jer je auto presao tek 65000 kilometara ?

3. Radi lampica ABS odnosno upozorenje za servis, to sam vec dogovorio da zamjeni stari vlasnik, sta bih jos trebao da pogledam uz ovo sve, da li neko ima ideju?

Hvala
  • Srdjan
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 2416
    • Bajina Basta/Beograd

Fabricka preporuka je 120.000km i menja se u kompletu sa pripadajucim spanerima i rolerima.
    Ako je 65.000km prava kilometraza ja to ne bih menjao. Koliko si siguran u kilometrazu?
    Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• mashke
      CBC Početnik
      • 22.03.2008
      • 4
      • Sarajevo, BiH

Kilometraza

Originally posted by Srdjan
      Fabricka preporuka je 120.000km i menja se u kompletu sa pripadajucim spanerima i rolerima.
      Ako je 65.000km prava kilometraza ja to ne bih menjao. Koliko si siguran u kilometrazu?
      100% sam siguran u kilometrazu, provjereno sa dva dijagnosticka uredjaja na dva razlicita mjesta, a uz to sve moj prijatelj ima komp za dijagnostiku i on ga je pogledao i kaze da nista nije dotaknuto oko kilometraze. Takodje vozio sam ga i na detaljan tehnički.

Comment

• Car
        CBC Senator XXL
        • 07.07.2005
        • 900
        • Beograd

Re: Kilometraza

Malo sutra ima toliko.
        Ima li neki fiat stilo u Srbiji kome pise sestocifrena kilometraza?

Sve neke kombinacije manje od 100 000 a crkava sve zivo, od elektronike, trapova do ko zna cega.

Gledam skoro u servisu jednu Lagunu II, jedva da ima 100 000, a pola stvari neispravno. Dimi vise nego moj golf star 20 godina. Ista stvar sa svim automobilima iz uvoza...

Comment

• neshaoct
          Banovan
          • 18.08.2007
          • 1754
          • Beograd, Rakovica

Re: STILO 1.9 JTD servis

Originally posted by mashke
          ...uputstvo na Engleskom ili nasem jeziku i da li neko ima link ili nesto slicno gdje da skinem upustvo.
          Uputstvo za Stila [ na nasem jeziku ] mozes skinuti sa :
          http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... tvo#388605

Imas u .zip formatu iz dva dela, sa ukupno oko 150Mb, i takodje imas u .pdf formatu sa oko 65Mb...

Za izmenu kaiseva nije bitna samo kilometraza, vec i njihova starost...
          Uostalom, pogledaj u tom uputstvu, imas servisne intervale i sta se sve proverava ili menja na odredjenom broju kilometara...

A, koje godiste je taj Stilo ?
          Iz uvoza, ili ga je bivsi vlasnik kupio novog u BiH ?

Comment

• bakara
            CBC Senator XXL
            • 29.01.2005
            • 977
            • nBGd

Pa iz uvoza naravno...
            pozdrav

Comment

• mashke
              CBC Početnik
              • 22.03.2008
              • 4
              • Sarajevo, BiH

STILO 2003

Stilo je iz uvoza, 08/2003, ima urednu servisnu knjigu, kontaktirao sam staru vlasnicu, i servis u kojem je odrzavano vozilo. Dobio sam email od njih kojem se sve pokalpa sa podacima u vozilu. Gospodja mi je navela sve ono sto je radila tako da bukvalno imam i racune od sve i jednog zahvata na vozilu.

Od njih sam upozoren da provjerim kilometrazu u motoru i to preko ovlastenog servisera u Sarajevu, nakon detaljne provjere od strane istih potvrdjeni su i podaci o kilometrazi, nakon toga sam ga odvukao prijatelju koji ima zadnji licencirani software za vecinu Italijana, isto i kod njega, jer on mi je vec ranije radio slicne stvari oko vozila. Momak ima kompletnu opremu kupljenu u FIAT-u u Italiji i licencu za rad. Stanje kilometara u motoru i na onbordu se poklapa u centimetar.

Sve u svemu ja sam prezadovoljan, uz to dobio sam auto relativno mlado kao i u fantasticnom stanju,unutrasnjos gotovo nova, kao i vanjski dio. Naravno uz full opremu. Ipak poredjenja radi u Sarajevu ako kupis golfa bilo koje serije, moras imati mrtvu strazu pored njega. Druga vozila su katastrofa, a gledao sam Astre, Fokuse, Klija itd. Ipak su italijanska vozila najocuvanija i najjeftinija. Recimo ja sam prodao Golfa 2, 87g, TD 1.6, 180 000 km, za oko 2500 Eura, sto je po meni smjesno, jer iskreno vozilo je staro 21 godinu, ali je kod nas kao vino sto stariji to skuplji, mislim na dvojku.

Comment

• Dragon
                CBC Senator XXL
                • 15.11.2006
                • 963
                • Beograd

Originally posted by Car
                Malo sutra ima toliko.
                Ima li neki fiat stilo u Srbiji kome pise sestocifrena kilometraza?

Sve neke kombinacije manje od 100 000 a crkava sve zivo, od elektronike, trapova do ko zna cega.

Gledam skoro u servisu jednu Lagunu II, jedva da ima 100 000, a pola stvari neispravno. Dimi vise nego moj golf star 20 godina. Ista stvar sa svim automobilima iz uvoza...
                Evo , moj ima ispod 100K - ima servisnu iz Italije, provereno na dijagnostici. Po rucici menjaca i papucima, to je to.

Maske, ako imas 100 % proveru o kilometrazi, ne treba da radis veliki servis, promeni ulje i filtere.

Inace Stilo nije losiji izbor od Golfa IV. Mozda Golf ima kvalitetniji enetrijer, ali JTD je bolji motor od TDI. Plus, ne moras da strepis od lopova, a ostane ti bar 2 soma evra u dzepu. Jedino sto Golfa mozes pre da prodas, ali i to je pitanje, posto je Stilo 3v dosta popularan.
                Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• Car
                  CBC Senator XXL
                  • 07.07.2005
                  • 900
                  • Beograd

I moja laguna ima 210 000 na satu pa je ocuvanija nego neke koje navodno imaju 60 ili 70 000. Tako da, nesto i ne verujem...
                  Nije bas svako lud da prodaje dobrog dizela (koji je malo presao), i da bas svi ti dizeli dodju u Srbiju...
                  A kad gledas na mobile.de ili na slicnim sajtovima jedva da ima nekih sa tako malom kilometrazom, a ako i ima cena je takva da se ne isplati uvoziti ga.

Ne kazem da nema izuzetaka, ali tesko da bas svaki JTD u Srbiji ima tako malu kilometrazu, proveravali vi to preko "dijagnostike" ili ne.

Ako je to zaista istina vi ste srecni ljudi, vozite nove automobile a platili ste ih 6 ili 7 hilljada evra.

Comment

• Dragon
                    CBC Senator XXL
                    • 15.11.2006
                    • 963
                    • Beograd

Ne znam, jedino ako je falsifikovao servisnu i uradio brisanje kilometraze iz memorije, sto je teoretski moguce.
                    Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• neshaoct
                      Banovan
                      • 18.08.2007
                      • 1754
                      • Beograd, Rakovica

Originally posted by Dragon
                      Ne znam, jedino ako je falsifikovao servisnu...sto je teoretski moguce.
                      Ne samo u teoriji, nego se i u praksi sve to redovno radi...
                      Pokazivane su na ovom forumu, svojevremeno, kako izgledaju blanko servisne knjizice za bilo koji auto...
                      Takodje, kako izgledaju i pecati...koji font slova...itd...itd...

Zaista je veoma tesko poverovati da je moguce naci JTD iz uvoza, starog skoro 5 godina, i sa predjenih 65.000 km-a...
                      Evo, postavi linkove sa npr. mobile.de za takvog Stila...
                      Da vidimo da li ima, i po kojoj ceni...

edit : Ovi su najjeftiniji, a da budu JTD, 2003. godiste, i sa maksimalno 70.000 km-a...
                      http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1
                      http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=2

Comment

• Dragon
                        CBC Senator XXL
                        • 15.11.2006
                        • 963
                        • Beograd

Kilometraza lako moze da se vrati na satu, ali malo teze u modulu ECU. Preprodavaci uglavnom vracaju samo na satu jer je to jeftinije.
                        Ja sam kupio auto od lika koji ga je licno uvezao pre dve godine za sebe i prvi je i jedini vlasnik u Srbiji.
                        Po svemu zakljucujem da auto za dizela stvarno nije presao mnogo, a da li je bas 96.000, nemam pojma.
                        Na kraju, ovo je jedini Stilo kojeg sam probao a da mu motor ne trese kao traktor i nema velikih vibracija na leru. Sve sto moze da se vidi kod polovnjaka da ukazuje na to koliko je presao, pregledao sam, kao i momci koji drze Fiatov servis. Rekli su, uzimaj, i ja sam ga kupio.

Comment

• neshaoct
                          Banovan
                          • 18.08.2007
                          • 1754
                          • Beograd, Rakovica

...sve je to ok...
                          Slicna je i moja prica...
                          Ali, govorim o onome sta je pravilo kada kupujes auto sa placa...
                          Na plac nece doci, a i ne mogu za cenu koja se trazi za njih, onakvi modeli Stila, cije linkove sam stavio...

Ali, zato mogu doci ovakvi :

Evo i par primera dizela starih samo 2-3 godine, i kolika je stvarna kilometraza na njima :

Comment

• Dragon
                            CBC Senator XXL
                            • 15.11.2006
                            • 963
                            • Beograd

Jasno. Pricali smo o tome dosta, na kraju, ja sam iz tih razloga isao na benzinca, ali ovaj se slucajno pojavio. Dal sam se zeznuo, videcemo.

Maske je sve zivo isproveravao, tako da je moguce da je kilometraza ta.

Jbg, i kod nas ima auta koja dosta prelaze. Recimo, vozio sam se u jednom sluzbenom C4 1.6 benzinac, star godinu dana i presao 40.000.

Comment

• Car
                              CBC Senator XXL
                              • 07.07.2005
                              • 900
                              • Beograd

neshaoct, to je to. Kad na one prve dodas sve troskove uvoza sve je kristalno jasno.

Comment

Working...
                              X