Lambda sonda

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • jonicalfa
    CBC Veteran
    • 14.10.2007
    • 128
    • Sm.Palanka

Lambda sonda

Imate sigurno iskustva - koliko lambda sonda moze da poveca potrosnju ukoliko nije dobra ili je recimo crkla - da li su one univerzalne za sve automobile ili se u principu razlikuju od proizvodjaca do proizvodjaca ili modela automobila. Imao sam vec jedno negativno iskustvo sa njom i kad sam je promenio smanjila je potrosnju, kakva su vasa iskustva i koje su najbolje - cena novo -polovno
    Hvala i pozdrav
  • Srdjan
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 2416
    • Bajina Basta/Beograd

Imas univerzalne i rade odlicno. Bitno ti je samo da znas koliko tvoja lambda sonda ima zica i na osnovu toga se formira i cena. Naravno najjeftinija je sa jednom zicom a najskuplja sa 4, ali i to vise nije strasno. Npr. ova sa 4 zice je oko 50-tak eur.
    Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Ima više vrsta lambda sondi ali one što se koriste na matorijim sistemima ima dve. od 0 do 1 volt i od 0 do 5 volti.
      Na tvom autu je od 0 do 1 i ta je najčešća.

Univerzalna je zbog toga jer nema konektor pa pasuje na sve tipove automobila pošto se zalemi original konektor. Original je skuplja jer je "baš za taj auto" i zato što ima konektor inače su identične.

Kao što reče Srdjan, samo je bitno koliko ima žica.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• igorkrnic
        CBC Senator XXL
        • 02.12.2007
        • 572
        • Kikinda

Ja ne znam za ostala auta, ali ja sam kad sam uzeo moju alfu 156 odmah kupio neku novu univerzalnu fiatovu lambda sondu od 70 eur i nije mi auto lepo radio i trosio je vise, onda mi majstor rece da alfa 156 (a mozda i druge) ima lambda sondu sa nekim aluminiziranim delom i nasao mi za 50 eur polovnu alfinu za 156 i sad je sve ok.
        Tako da treba prvo proveriti da li pase na motor univerzalna da se ne bacaju pare bezze, za ovo sto sam dao mogao sam kupiti novu alfinu original

Comment

• rosso proteo
          CBC Početnik
          • 01.04.2008
          • 6
          • sabac

na 1.5.5 ne moze univerzalana.nova bosch 8100

Comment

• spanjeli
            CBC Senator XXL
            • 17.09.2005
            • 532
            • Nis

na 1.5.5 moze univerzalna,nova NGK 4zice 3500din,ja zamenio,perfekcija...
            Originally posted by Sheta_Junior
            Tata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!

Comment

• rosso proteo
              CBC Početnik
              • 01.04.2008
              • 6
              • sabac

ne zelim da te udedjujem,ali budi siguran da ti sonda ne radi dobro.nakaci je na osciloskop i sve ce ti biti jasno

Comment

• jonicalfa
                CBC Veteran
                • 14.10.2007
                • 128
                • Sm.Palanka

Ne sumnjam u to da sonda moye da napravi probleme, sto je najgore auto radi ok, samo sto trosi nekontrolisano. Interesuju me vasa iskustva koliko procenata trosi vise goriva. U svakom slucaju hvala svima na prikazanim iskustvima

Comment

Working...
                X