čudan zvuk kod Tempre

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • BaneT
    CBC Senator XXL
    • 09.12.2005
    • 562
    • Beograd

čudan zvuk kod Tempre

U pitanju su muke mog drugara, elem imao je problema sa ovim autom od kad ga je kupio. U pitanju je 1.6 karb 98 god. auto je bio kod Ninića gde je odrađeno dosta toga, uključujući donju stranu motora tj radilica. Auto je trošio oko 17 l goriva i to je bio prvi razlog odlaska kod Ninića, ali između ostalog auto nije radio preko digiplexa.

Da ne dužim priču, sve sad radi ok, ALI se pojavio čudan zvuk kad auto pređe 2000 rpm u bilo kojoj brzini. Sam zvuk se gubi preko 3000 rpm ali je veliko pitanje dali se gubi zbog rezonancije ostalih zvukova ili je zaista on kao on nestao. Tog zvuka ranije nije bilo. Zvuk mu dođe kao neko sitno kuckanje, koje se ne provaljuje kad je auto u leru.

Od sitnijih stvari koje ga zezaju su diodice na anlaseru i što mu kazaljka za brzinu podrhtava.

Ne znam dal ima veze sa ovim zvukom koji ga muči al reko čisto da navedem.

p.s. terao je auto na reklamaciju al jednostavno nisu mogli da ustanove šta je problem.
  • Miljan
    CBC Senator XXL
    • 18.01.2006
    • 459
    • Nis

Da nisu detonacije ?

Jel se desava i kad je motor hladan, ili samo kad je zagrejan ?

Jel se cuje i u prvoj brzini, ili samo i visim brzinama ?

Comment

• M-power
      Moderator
      • 10.01.2005
      • 10060
      • Bg; Banovo Brdo
      • CorsaC, astra H,

Plasim se da su lezajevi radilice
      To date there has never been a faster car built for the public road and,
      it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• BaneT
        CBC Senator XXL
        • 09.12.2005
        • 562
        • Beograd

U svim brizinama se čuje, i kad je hladan i kad je zagrejan.

Aksijalni ležajevi nisu, jer su zamenjeni (jedan je ranije bio ispao tj. ovi u Niniću ga našli u karteru)...

Kad ga je terao na reklamaciju, opet su ga bili otvorili, sve prekontrolisali, ali ništa....jednostavno ne znaju.

Comment

• BaneT
          CBC Senator XXL
          • 09.12.2005
          • 562
          • Beograd

ima li ideja ???

Comment

• nemanya
            CBC Veteran
            • 29.03.2008
            • 199
            • Beograd

I ja tipujem na ležajeve radilice.

Umeju da se čuju na tom nekom prelaznom gasu.

Da "čuka" u leru,još bi i mogao da posumnjaš u ventile,ali ovako...

Očigledno da su petljali oko radilice..ko zna šta su i kako tu uradili.
            Do koje mere su ga otvarali na reklamaciji? Pregledali radilicu i ležajeve?

Mislim da je pitanje šta su oni stavili u taj motor. Koju je kilometražu prešao nakon servisa,pre nego što je počelo to da se javlja?
            "..da ima karburator,ja bih znao da ga ... produvam. Al' ova elektrika,sve neke dizne i koješta..ki da teraš šporet.."

Comment

• BaneT
              CBC Senator XXL
              • 09.12.2005
              • 562
              • Beograd

simtomi su počeli odmah posle servisa. Radilicu su mu menjali sa drugom (polovnom) a ležajevi novi.

Na reklamaciji su sve prekontrolisali što su menjali, vodena pumpa, radilica ležajevi, RPM senzor, vakum crevo.

Comment

Working...
              X