Hyundai Scoupe ne pali

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Niksha
    CBC Član
    • 01.07.2008
    • 53
    • Beograd

Hyundai Scoupe ne pali

U pitanju je Hyundai Scoupe 90.god sa motorom 1.6 (zaveden kao 1.5 u saobracajnoj) 8v, ne 12, snaga 68kW. Auto je stariji tip Scoupe-a, nije redizajn.
    Auto baca varnicu na svecice, ima dovod goriva, razvodnik, komutator sve je ok, ali ne otvara leptire na usisu. Majstor rece da je kompjuter crkao, on izgleda ovako

Da li neko zna da li postoji sansa da se kompjuter popravi, jer je vrlo tesko naci drugi? Auto nije cest na ulicama po Srbiji, po otpadima u Zelezniku itd ima samo 2-3 komada, na jednom je ostao kompjuter, ali ne odgovara jer je motor 12v, a meni treba 8v.
    Hvala unapred!!!
  • JAPANX
    CBC Senator XXL
    • 10.08.2006
    • 2159
    • Beograd

Re: Hyundai Scoupe ne pali

evo ti na sta sve ide komp... probaj da ga nadjes polovnog, niko ga nece popraviti budi siguran

Comment

• comi 1342
      Moderator
      • 28.09.2005
      • 1126
      • NS
      • Giulietta ,PUG 106,

Ma može se probati popravka, nije unutra neka prevelika nauka kod tako starog auta.Iskusan elektroničar će znati odakle da krene. Nego, malo je meni ta dijagnoza odokativna, "crk'o kompjuter", jel' taj majstor ima puno iskustva sa hyundaiem ili je radio neku dijagnostiku. Mrsko mi je sad da tražim, ali ti stari ECU-i uglavnom imaju dijagnostiku kvara sa blink kodovima, jel to možda probano ? Ono, prespoje se dva pina u konektoru pa ti trepće lampica u tabli ?
      "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
      "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Niksha
        CBC Član
        • 01.07.2008
        • 53
        • Beograd

Kompjuter je otvoren i videlo se golim okom da su sprzena kola i iscureo kondenzator. Auto ima dovod goriva, baca varnicu na svecice, sve je ok, samo ne otvara dizne da gorivo udje u motor. Otpor struje na diznama treba da bude 0.3 oma, a on daje jedva 0.1.
        Neki elektronicar je "popravio" kompjuter za 4000din i ono opet ne radi...tako smo u potrazi za sledecim.

Comment

• Niksha
          CBC Član
          • 01.07.2008
          • 53
          • Beograd

Tema moze lock, kompjuter kupljen drugi.

Comment

Working...
          X