Problem sa HONDOM CIVIC potrebna pomoc!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Mikintosh
    CBC Član
    • 02.02.2009
    • 24
    • Sabac
    • Honda Civic

Problem sa HONDOM CIVIC potrebna pomoc!

Evo u cemu je moj problem!

Imam Honda Civic 1983. godiste, koja je radila ok, trosila je dosta ulja zbog svojih godina i ja resim da oteram kod "majstora"
    Nabavim kako mi on rece, gumice ventila, letece lezajeve, karike, semeringe, dihtunge pa da izmenja, kad sam mu oterao auto sem sto je trosila ulje nista drugo nije pravilo problem, saptala je kao nova,
    Izmenja on meni te delove, dodjem ja po auto da teram kuci, i on kaze sve super radi lepo sad i ok odem ja kuci, al cinilo mi se da je malo bucnija nego pre, da menjan joj je i auspuh, pa se cuje malo i na spojnici!

Dodje jutro ja upalim auto a motor kao lud mrda se kao da ni nema nosace, i nestabilno radi nece da se smiri, kad se zagreje i nekako, ali ja ne bude mi tesko jer se i majstor zalio da je jedva uzupcio motor, daj da ja vidim kako su ga uzupcili, jer sam ja pre nekog vremena menjao kajis, i vidim da odstupa uzupcenje za mozda 2 3 zuba, i popustim ja to postavim kajis kako treba zategnem, i upalim, i tad mi mnogo bolje upali i radi al opet nestabilno, i ajde ja da uzmem da vidim zasto tako radi, ima nove NGK svecice naravno, pogledam crevca od raznih vakuma koje ona ima, i vidim jedno napuklo, ajd zamenim ja njega i gle cuda poceo lepse da radi, ali ima sledeca zackoljica, nekako je bucan, ne sapuce kao pre, takodje videh i da dihtung u dvogrlom karburatoru otisao nacisto, ali ni to nije problem sljaka karb odlicno, ali me sad buni zasto radi tako bucno, dali je to do te rupe na izduvnom sistemu ili moze biti nesto drugo, mozda i ugao predpaljenja, pa me muci sto ne mogu da nadjem nigde knjigu i bilo sta o toj Hondi, motor je 1.3 a proizvodila se od 80. do 83. ako neko zna sta moze biti problem neka pise!

I jos jedan problem, kad vozim i nekad naidjem na neku rupu cuje se neki cudan udaras napred kod tockova, sta to moze biti, a zategnuti su!

Jos jedno pitanje, zasta joj sluzi 5 creva koja idu iz rezervoara ako samo jedno dolazi do motora?

Evo i slike takve honde, ima elektronsko paljenje!

Re: Problem sa HONDOM CIVIC potrebna pomoc!

ovako... i ja imam isti problem kod nissana 83g sto se tice neravnomernog rada motora dok jos nije zagrejan stvari stoje ovako ako imas eletronski sauh na hondi postoji mogucnost da je mali vakuum koji kontrolise protok vazduha u karburator propao pa dolazi do promene odnosa vazduh gorivo i auto se davi u gorivu zbog toga se javlja nepravilan rad motora kao da radi na 3 klipa,on stoji na osovinici klapne sauha ja sam pokusao da pronadjem taj deo i u 99 posto slucajeva na otpadima je crkao vakum na takvim karburatorima pomirio sam se s tim i sacekam malo da se ugreje i normalizuje se rad,sto se tice bucnog rada motora mislim da je problem izduvna grana jer ono sto je majstor radio na motoru nema veza sa bukom a to sto ti udara nesto napred neka ti majstor proveri trap kugle(ili ramena) spone silen blokove na balanstangli nadam se da si zadovoljan sa hondom kao ja sa nissanom 215000km samo osvezen motor pozdrav

Comment

• Mikintosh
      CBC Član
      • 02.02.2009
      • 24
      • Sabac
      • Honda Civic

Naravno da sam zadovoljan sa njom hehe kako nebih bio!

Ovde je sauh rucni, povuces upalis i vratis, a sto kazes bukvalno kao na tri klipa da radi!

Comment

• comi 1342
        Moderator
        • 28.09.2005
        • 1126
        • NS
        • Giulietta ,PUG 106,

Kad si prezupčio motor, trebao si i paljenje preštelovati, zar ne ? Ako je bio 2 zuba pored "majstor" je morao i paljenje raštelovati,naravno pretpostavljam da Honda 83. godište mora imati razvodnik.
        "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
        "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• V-Tec
          CBC Senator XXL
          • 30.06.2006
          • 1615
          • Beograd
          • '89 Civic d16a6

Pozdrav, Mikintosh

Registruj se na ovom forumu http://forum.hondaclub.co.rs/ i kopiraj prvi post tamo
          shuto-expressway.com

Comment

• Mikintosh
            CBC Član
            • 02.02.2009
            • 24
            • Sabac
            • Honda Civic

Naravno to sam i uradio, ali cudi me bucnost!

Comment

Working...
            X