Zdravo ljudi, veliki pozdrav. Vozim Hondu Civic iz 91.god 1.4 66kW i pre neki dan izvuchem merach za ulje da vidim kakva je situacija i ulje nije potamnelo, ima normalnu boju-narandzastu, tako neshto, ali po mirisu se oseca kao da ima benzina u njemu, kao da se pomeshalo sa benzinom. Jel moze neko da pomogne, u chemu je caka? Hvala u napred!
Honda Civic, motor
Collapse
X
-
Re: Honda Civic, motor
Možda samo malo preliva gorivom,to možeš da utvrdiš u neku ruku i po potrošnji.
Jel primećuješ neke,što bi rekli, oskudacijeu radu mašine,u tome kako vuče,i sl.
Kakvo ti je stanje s temperaturom motora?"..da ima karburator,ja bih znao da ga ... produvam. Al' ova elektrika,sve neke dizne i koješta..ki da teraš šporet.."
Comment
-
-
Ne dize temperaturu, to je ok skroz i vuche normalno, pali extra-na pola kljucha. Potroshnja-chini mi se da je malo veca, mozda nije ni litar iznad, mada ne mogu da ocenim dobro jer ga vozim od skoro-vozila ga moja tetka pre mene pa vi sad viditeAli nisam primetio da podize nivo ulja. E sad, shto vi kazete 'preliva benzin', koji je tu fazon?
Comment
-
-
Uu choveche, daj ne zezaj... to pod hitno! Ako popusti moze da bude vrlo zajebana situacija, mada nisam video da dihtung glave pusta negde ali da se proveri pod hitno. Jedino shto malo na dihtungu poklopca motora ponekad malo pusti, ali nishta strashno. Znaci na proveru pod hitno...
Comment
-
-
Moj savet ti je da proveris to nebitno dal je to u pitanju ili nije za svaki slucaj proveri nemoj da se igras sa tim moze da bude zznuto a i ti gledaj da sipas benzin na ovim boljik pumpama moz da bude i do benzina
Comment
-
-
Da je glava pukla imao bi neke druge simptome mogao bi da dize nivo ulja od vode a nikako od benzina.
Kod tebe je izgleda sve u redu nego te interesuje kako dolazi do mesanja benzina i ulja.
Kod starijih modela motora gde se benzinska pumpa nalazi na bloku motora i dobija pogon
mehanicki neposredno iz motora i koji imaju karburatore to se cesce desava.
A konkretno kod tebe trebao si da opises koji je sistem napajanja.
Comment
-
-
Motor ima karburator-dual. Komshija je isto imao situaciju gde se i njemu osecalo ulje na benzin i kaze da je neka membranica u pitanju ali nije mi objasnio koja, gde...I njegov auto ima karburator jedino je drugi auto i pitaju.
Comment
-
-
Moze preko karburatora da pomesa benzin i ulje i to
se desava iz razloga ako je karburator u losem stanju,ako su lose membrane ili ako
plovak glavi u nekom polozaju pa potiskuje benzin
obicno kada je motor ne radi kroz usisnu granu preko usisnog ventila prolazi izmedju
klipa i cilindra i silazi u karter.
To se desava vrlo redje nego slucajevi u kojima dolazi do mesanja
benzina na motorima kao sto sam ti rekao gore pumpa postavljena na bloku motora.
Posto se pumpa podmazuje neposredno iz motora benzin moze dospeti u mehanizam pumpe koji se podmazuje
i tako dalje otici u sam motor.
E sad neke pumpe su osigurane od toga neke ne,ukratko sam ti objasnio u sustini tako dolazi do mesanja.
Comment
-
Comment