Drugar ima Mazdu 323f '91.god, 1.6 16V, karburator, presla 238k. Pre dve godine radjene su karike, lezajevi, gumice ventila, ravnanje glave...Sest meseci nakon toga poceo je da izbacuje belicasti dim, neko bi rekao da je plavicasti, ali ajde...Najvise izbacuje kad je hladan, a kad se ugreje, skoro je neprimetno. Takodje dimi i na uzbrdicama. Ima jako retkih slucajeva kada uopste ne dimi, ali to je 1 dan od 10. Potrazio je pomoc u dva servisa i dobio je dva razlicita misljenja: gumice ventila i "riknuo motor". Da li je neko imao slican slucaj, da bi decko znao da li da da 200 eura ili mnoooogo vise?
Belicasti dim na Mazdi 323f
Collapse
X
-
Re: Belicasti dim na Mazdi 323f
ako nisu buseni cilindri pre dve god. vrlo moguce da je to karicenje otpevalo,kada stradaju gumice auto otprilike dimi najvise pri prvom paljenju, a tu su i razne aparature za sigurniju proveru sve ovo je nagadjanje.
Comment
-
-
Originally posted by mexaa tu su i razne aparature za sigurniju proveru sve ovo je nagadjanje.
Moja (nesretna ) firma je imala takih 20-ak komada, vožene sa kojekakvim gorivom i uljem, jedina kojoj je stradao motor na 450 000 km je bila ona koju je pogodio geler od NATO projektila direkt u blok. Dogurale su do 550- 650 000 i prodate lizing kući koja nam je uvalila vw pola od 60 ks, troše 2 l benzina više na 100km.
Ali, ovo ne znači da je tvojoj sigurno dobar motor, lepo ti to izmeri propuštanje cilindara..."Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
"Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."
Comment
-
-
Jos negde mu curka ulje, tako da trosi, ali ne zna koliko ga sagoreva, a koliko curi.
Najvise dimi kod prvog paljenja, ali pre nekoliko dana je dimio kad je bio vruc i to vise nego ikad, a juce nije zadimio ceo dan, pa cak ni kod prvog paljenja.
Comment
-
-
Neka otvori taj motor i ugradi krstene karike RIK(riken) ili TP(teikoku pistons), gumice ponovo i provera vodjica i ventila.Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.
Homer J. Simpson
Comment
-
-
Hm...Mislim da je i on svestan toga da bi to bilo najbolje, ali posto su finansije uvek problem, otvoreno je pitanje da li je ovo ili ono, tj. ako su gumice ventila, kao sto mu je receno, da ne mora da radi ostalo, ili ako su karike, da ne radi samo gumice ventila, pa kad shvati da nije to, da radi ostalo, sto mu je opet jos veci trosak. U svakom slucaju, hvala na odgovorima. Verovatno ce raditi sve.
Comment
-
-
Kao sto sam rekao u predhodnim postovima gumice uglavnom stradaju zato sto odu vodjice ventila, tako da je suludo zameniti samo gumice jer ce brzo opet oticci....
Ne znam sta bi ga posavetovao da uradi.....mozda je najbolje da se prvo vidi kompresija motora a to je najbolji pokazatelj kakav je motor....
pozzzi ja bi vozio pocasni krug ali nikako da dodjem na red
Comment
-
-
PLAVI DIM-UBICA MOTORA!! Ali mu ima leka. Karičenje je korektno ako je istrošenje cilindara do 0.10mm. Preko toga bušenje i honovanje cilindra na veću specijalu. Provera vođica ventila, gumica istih i provera bočnog zazora klipnih prstenova u klipovima - da li su klipovi POLUPALI kanale za karike. Merenje INSTRUMENTIMA, STROGO PO KATALOŠKIM NORMAMA. Još kad ne bi curilo ulje ..... Što reče dipl. automehaničar ŽIVOTA GOVEDAREVIĆ!!!!''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!
Comment
-
-
NE CITIRAJ POST IZNAD
Ja sam na Golf-u 4 TDI PD motor, zamenio karike iako su cilindri bili istroseni 1.2mm i puni brazdi. Ali sam kupio original VAG karike po ceni od 24.000din, nisam one kung-fu tipa ViktorReinz za 5000din.
Motor je tako gurao 67.000km kod mene za nesto vise od 1god, tako sam ga i prodao. Trosio je oko 0.5l ulja na 4000km jedina mana je bila teze paljenje kada je napolju -10c verglanje 10-15sec onda upali.
Comment
-
-
Da li si siguran u ovo??? 1.2mm=12x0.1mm=6x0.2mm što će raći da je bio istrošen 6 uobičajenih specijala ili 3 vagenove specijale i uspelo karičenje????????????? NEŠTO DEBELO NIJE U REDU, da li se neko još slaže sa mnom?''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!
Comment
-
-
Voleo bi da upoznam tog junaka koji je upeo da izbije te klipove iz bloka i da mu srdacno stisnem junacku rukuGlupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.
Homer J. Simpson
Comment
-
Comment