Zdravo svima nov sam vlasnik honde civic,kao i nov član na forumu,hteo bih da izvršim odmah zamenu ulja i filtera e sada sam u nedoumici imam hondu civic 88 god motor v16 66 kilovata 1.4,koje ulje da sipam u motor,imam preporuku da to bude mineralno motul 2100 15-40 ako se ne varam s obzirom na godište i vrstu motora a i cenu ,želeo bih vaša iskustva o ovome,hvala unapred.
Civic 88 1.4v16 motor-koje ulje
Collapse
X
-
Re: Civic 88 1.4v16 motor-koje ulje
ma koliko para toliko i muzike uzeto mobil 15w40 mineralno,to isto ide i u menjač prvi put čujem,samo mi nije jasno da li se manjač podmazuje uzimanjem ulja iz kartera ko kod nekih automobila ili ima posebno mesto za proveru i sipanje ja taj čep nisam našao-mislim na menjač,za motor sam odradio ulje ,filter kao i filter za vazduh.
Comment
-
-
U menjac ide MTF ulje (manual transmission fluid), ali moze i motorno da odradi posao jer je priblizno najslicnije. Sipa se posebno, nije kao kod Pug-a da koristi ulje iz kartera za menjac, imas dva srafa (cetvrtke) - jedna za ispustanje (donji) i jedna za nalivanje (naravno gornji). Tesko ces sam zameniti ulje u menjacu ako nemas sav potreban alat, a obrati paznju, na hondi se ulje u menjacu menja malo cesce (proizvodjac kaze na 30000, ja svoje menjam na 50000).NO BRAIN
NO PAIN
1_N_S_A_N_E
Comment
-
-
U Motor sipaj 10W40.
Ja licno koristim VALVOLINE MaxLife for engines 100 000km+
U menjac sipaj takodje ulje gradacije 10W40. Pre par hiljada sam sipao Motul.
Comment
-
Comment