zamena motora mazde 2500 ccm

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • KM+
    CBC Početnik
    • 05.10.2009
    • 5
    • smederevot

zamena motora mazde 2500 ccm

zravo svima ..prvi put sam ovde i uostalom na bilo kom forumu ,al vidim ima pametnih stvari...da neduzim...imam ponudu da zamenim moju mazdu 626, 20, D, 84-to za mazdu 626 2,5 B 95-96...primamljivo mi je godiste ,al motor nikako i sto je prezubio...taj motor mi nije ni interesantan za poipravku zbog registracije ....pa me interesuje dal neko ima istustva sa stavljanjem drugog mazdinog motora i kog godista bilo benzinskog ili dizel...za sad toliko i hvala
  • milannik
    CBC Senator XXL
    • 23.12.2004
    • 1455
    • Niš

Re: zamena motora mazde 2500 ccm

U toj sasiji (ge) imas i motore od 1.8 cm3 benzince, 2.0 cm3 benzince i 2.0 turbo dizel. Svi ti motori bi trebali da pasuju bez mnogo prepravki, osim naravno dizela gde bi trebalo malo da se poradi...

Comment

• KM+
      CBC Početnik
      • 05.10.2009
      • 5
      • smederevot

E FALATI...nego svi ti auti noviji imaju i kompjutere ....dali im i to pase ...pretpostavvljn tj.ubedjen sam da nepasuju....to mene najvise muci...ti silni kablici , buksnice itd.kako to slociti i pibosti na pravo mesto

Comment

• KM+
        CBC Početnik
        • 05.10.2009
        • 5
        • smederevot

Originally posted by milannik
        U toj sasiji (ge) imas i motore od 1.8 cm3 benzince, 2.0 cm3 benzince i 2.0 turbo dizel. Svi ti motori bi trebali da pasuju bez mnogo prepravki, osim naravno dizela gde bi trebalo malo da se poradi...
        super to sam i pretpostavio nego mozes mi dati jos neko objasnjenje... sto se tice sasije pretpostavnjao sam nije neko problem ali sta sa kompjuterom ,imali ga(mozda glupo pitanje)i kako poubadati silne djekove na svoja mesta i da to funkcjonise...onda 6 i 4 cilindra nije isto zbog panjenja ,tj zbog kompjutera ...nisam mehanicar ,ali svoja kola sam popravljam i zasad mi ide ok...sve je ok oko mehanike ,ali ako mora i drugi komp koliko ce me to izaci,ako moram i kompletnu instalaciju menjati...jer neverujem da ce se insalacija poklapati

Comment

• milannik
          CBC Senator XXL
          • 23.12.2004
          • 1455
          • Niš

Sumnjam da pase komp sa v6-aka na r4-ka Sve to menjas u kompletu

Comment

• VVLAJKO
            CBC Senator XXL
            • 23.07.2008
            • 484
            • Nis
            • Audi A4, Primera p12

Stavi 1.8 v6 iz MX-3, sve pasuje sraf na sraf.
            Za bilo koju drugu varijantu trebace ti ceo auto donator i puno muke.
            Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• KM+
              CBC Početnik
              • 05.10.2009
              • 5
              • smederevot

i ovo je lep odgovor ...ali opet pitanje o kompjuteru...da nemas vvlajko iskustva kad kazes da pasuje sve sraf na sraf...dal mu kubikaza 1,8 i 2,5 traze i razlicite... neznam sta , kombinacije za kompjuter,,,da se ne pravim pametan ,a izlupam gluposti...

Comment

• VVLAJKO
                CBC Senator XXL
                • 23.07.2008
                • 484
                • Nis
                • Audi A4, Primera p12

Imam iskustva, radio sam to vise puta-doduse obrnuto(ubacivali smo 2.5 u MX 3) ostaje kompletno ubrizgavanje sa 2.5 tj. grana, plenum, dizne, senzori-davaci, kablaza, komp. itd.

Takodje su isti ili pasuju i agregati, zamajac, set kvacila itd.Menjac takodje kao i razvodnik koji je rak-rana ovih motora.
                Proveri obavezno da li je ispravan jel moze da te kosta kao ceo motor. Poz..

Takodje negde na forumu postoji tema o ubacivanju 2.5 u MX 3, potrazi je pa probaj da stupis u kontakt sa vlasnikom i vidis sta je sa 1.8 motorom koji su izvadili.
                Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• KM+
                  CBC Početnik
                  • 05.10.2009
                  • 5
                  • smederevot

ja da probavam na motoru 2,5 nemogu nista ...kao sto rekoh prezubio je ... vlasnik nista nije dirao zbog delova i ove registracije...da ga registruje kosta oko 43 soma..mene malo zagolicao ,ali prepreka regisracija...moraju mu se smanjiti jos i KW kao i kubikaza imam mnogo ideja ,al sa parama manjkam...a koliko otprilike moze takav motor da kosta...sad mozda mnogo i pitam ,a i ciganim se ...jebga

Comment

Working...
                  X