HITNO ! Problem na motoru Mazda 626 glx - 2.2 90g.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Kenwood
    CBC Član
    • 10.08.2008
    • 41
    • RS.
    • Mazda 323f - 1.6 16V

HITNO ! Problem na motoru Mazda 626 glx - 2.2 90g.

Neznam dali je ko od vas imao taj problem, ali nadam se da će neko od vas znati o čemu je riječ !
    Imam problem već neko vrijeme, sa "zveckanjem" u motoru - u predjelu ventila i klackalica !??
    Ispočetka je zveckalo samo kad upalim i posle prestane, a sada mi je počelo stalno da zveči - znači upalim i kako dajem gas ono sve jače i jače (dodavanjem gasa)
    To mi se jednom desilo - kada mi je ponestalo ulja u motoru (jer je bio riknuo dihtung na karteru) i isto tako je zvezkalo ispod poklopca motora i kad sam sanirao problem, nasuo ulje - onda je sve bilo kako treba ! Šta vi mislite - šta bi to sada moglo biti !??
    Dali je klackalica, podizač ventila ili nešto treće .... !?
    Zanima me - šta vi mislite u čemu je fazon i dali se ko susretao sa takvim problemom !??
    Unaprijed HVALA i pozdrav za sve vas !
  • VVLAJKO
    CBC Senator XXL
    • 23.07.2008
    • 484
    • Nis
    • Audi A4, Primera p12

Re: HITNO ! Problem na motoru Mazda 626 glx - 2.2 90g.

Najverovatnije podizac, mada nista 100% dok ne skinete makar poklopac ventila.
    Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• JAPANX
      CBC Senator XXL
      • 10.08.2006
      • 2159
      • Beograd

hidropodizaci

Comment

• Kenwood
        CBC Član
        • 10.08.2008
        • 41
        • RS.
        • Mazda 323f - 1.6 16V

Pa, i ja sam pretpostavljao i mislim da su oni jgb. ali nisam siguran !?!
        Ali pošto znam da ovdje na ovom forumu ima dosta vas koji ste kompetentniji što se tiče majstorluka i znanja - oko mehanike i motora ... zato sam morao da pitam !
        A, dali znate možda šta se tu sve treba zamijeniti i šta se sve otvara da dođem do Hidropodizača !??
        Kako se manifestuje - kako da prepoznam taj podizač koji je "riknuo" ???
        HVALA vam na odgovorima - znači mi ... ako ništa, da znam odakle da krenem ! :-)
        Pozdrav za VAS !

Comment

• Srdjan
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 2416
          • Bajina Basta/Beograd

Zvece kod mene zadnjih 100.000km pa im nista ne fali. Osim sto je odvratan zvuk.
          Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Kenwood
            CBC Član
            • 10.08.2008
            • 41
            • RS.
            • Mazda 323f - 1.6 16V

E, Srđane... ti si me baš utješio... znači nemoram baš da žurim sa tom popravkom !
            pošto sam sada trenutno u nekoj frci sa lovom - razmišljam : "Gdje me sad i to snađe" !??
            Al' dobro, znači nije nešto baš opasno.. može sačekati neko vrijeme !?
            Jeste - u pravu si... zvuk je odvratan - klepeće kao da vozim zapregu :-)))
            Evo, upravo sada sam došao sa posla i sasvim malo su se čuli - skoro nikako !?
            Kad je hladno auto - neće da zveči, a kad se zagrije onda se čuju - sigurno je i kod tebe tako Srki !??
            Pozdrav prijatelju

Comment

• Srdjan
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 2416
              • Bajina Basta/Beograd

Zvece konstantno, bilo hladan ili vruc. Jurio sam da kao zamenim ali ne mozes da znas koji je falican pa moras da menjas sve, a to kosta pa sam odustao. Tako da zasad se vozam i slusam "lep" dizelski zvuk. Ako ima neki majstor ili metoda da se ustanovi koji je problem ja bih to uradio.
              Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• roske
                CBC Senator
                • 08.03.2007
                • 272
                • Lazarevac
                • Alfa Romeo 145 boxer

Originally posted by Kenwood
                Al' dobro, znači nije nešto baš opasno.. može sačekati neko vrijeme !?
                Vozi to kod majstora otkud ti znas da nije opasno

Comment

Working...
                X