pozdrav svima,vozim almeru 1,5 ben.2000 god.Gori lampica za motor na dve dijagnostike je bila greska polozaja senzora radilice,senzor je zamenjen i sve je isto,svecice i filteri su zamenjeni takodje kada se doda gas auto trza pa povuce,kada se promeni brzina sve isto.Kada vozim kons,brzinom nema trzanja ali na naglo dodavanje gasa auto se gusi pa povuce.Obrtaji igraju na tabli ali motor radi lepo tj ne menja mnogo rad.Dijagnostika je u oba slucaja bila Boshova univerzalna posto ovde u gradu niko nema dijagnostiku za japance.Hvala svima unapred
Almera n16 trza
Collapse
X
-
Odg: Almera n16 trza
Pre bih posumnjao na bobinu i pripadajuće elemente....
Comment
-
-
Originally posted by Srdjan G View Post... vozim almeru 1,5 ben.2000 god.Gori lampica za motor ...
Comment
-
-
-
Cao,
Svojevremeno sam posedovao Almeru n16, 1.5b, 2001. Cim sam je kupio imao sam problem sa paljenjem chack-engine lampice (senzor polozaja radilice) i auto je trzao i imao nepravilan rad. Probao sve, od manjanja svecica do odlaska u ovlasceni sevris da oni KAO utvrde sta je. Stajao auto nekoliko dana, lik mi je pricao da je moguce da instalacija ima mikro-prekide (kao nije bas skroz prekinuta nego nesto izmedju- ne mogu ni da zamislim sta bi tomglo da bude)....
I tako, sam sam malo googlao, nasao da ta Almera ima problem sa lancem koji se istegne, onda postane labav i senzor radilice pocne da brlja (odnosno on cita dobro nego kompjuter dobija njemu cudan signal zbog labavosti lanca). Tako sam im rekao da provere lanac, cak se lanac i cuo, utvrdili su da je istegnut, promenili ga (300e sa spanerima, lancanike nismo menjali mada su oni govorili da bi moralo i to) i nije vise bilo greske senzora radilice.
Inace autom sam bio prilicno razocaran, propisala mi je jedna dizna, pa je tu opet gomila majstora filozofirala, ja opet malo googlao pa nasao da ima neki modul u kompjuteru koji sluzi za otvaranje dizni. Nasli nekog lika (elektronicar) u Zrenjaninu i on je to popravio (200e).
Auto se jako vukao, bio trom, mislim da je nepotrebno tezak.
Letva volana pocela da flisuje.
Promenio dve bobine.
Nikako mi se nije svidelo kad sam trebao da menjam kugle i kad su mi rekli da nema samo kugla da se kupi vec mora celo rame...(200e cini mi se). Sva sreca pa sam nasao polovne...
Eto, to su moja iskustva, nadam se da sam malo pomogao.
Comment
-
-
pozdrav svima,sredio sam problem sa autom i ipak je bio lanac u pitanju.Zahvaljujem svima na savetima i da dodam jos nesto.Lanac se na pomenutom autu menja na malo vecoj kilometrazi u odnosu na auto koji ima kais zbog konstrukcije tako da odpada 250000-300000 km za trajanje lanca.Hvala
Comment
-
Comment