mazda 626 gd problem sa motorom? dihtung glave??

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • tiCo
    CBC Veteran
    • 10.06.2007
    • 138
    • Podgorica

mazda 626 gd problem sa motorom? dihtung glave??

mazda 626 2.0i 12v 81 kw + plin
    par puta je vec mijenjan dihtung glave i od zadnjeh puta je problem to sto naduvava crijeva od vode ...ono koje ide iz glave na hladnjak je nekad meko nekad tvrdo,onda nekad na prvo paljenje izbaca bijeli dim pa nekad ne...nekad trosi vodu nekad ne O______O
    obisao sam sve majstore i neko kaze da je dihtung nikakav neko kaze da je blok kriv...uglavnom ne zna niko sta je tacno
    ima li neko od vas neku ideju sta bi moglo bit?
    svaki put kad je glava skinuta ponijeta je na ravnanje i sve je odradjeno po peesu...
    ??????????
    hvala
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Originally posted by tiCo View Post
    ... par puta je vec mijenjan dihtung glave ...
    Znači, ili opravka nije odrađena kako treba (po PS), ili je uzrok na drugom mijestu! Opšte stanje motora, pukao blok, ili u sistemu hlađenja.

problem to sto naduvava crijeva od vode
    Često, usled neispravnog čepa na ekspanzionoj posudi. Čep ima ventil, koji treba da otvara, kad pritisak poraste preko 1 bara.

...nekad trosi vodu nekad ne...
    Da li nekad dolazi do pregrijavanja, da motor prokuva? U tom slučaju, dolazi do izbacivanja tečnosti (i pare) preko čepa! Da li termostat otvara u potpunosti na određenoj temperaturi? Da li su ispravni termostati? Da li uključuje ventilator hladnjaka? Meni se dešavalo, da mi ventilator ne uključi svaki put, zbog lošeg spoja u konektoru motora ventilatora, pa mi diže temperaturu.

Sve to ispitati u servisu na dijagnostici.

I, nadam se, da ne koristiš običnu vodu u sistemu hlađenja!? Ni onu iz Morače, Zete, ili Cijevne!

Srećna ti Nova godina i da problem riješiš što prije.

Comment

• chaboo
      CBC Veteran
      • 17.06.2012
      • 195
      • Beograd V.Mostanica
      • citroen C5 hdi

Znaci sem "gospodara prstenova" vozaju se i japanci.Nisi napisao godiste auta i sta se videlo kada je bila skidana glava:da li je izgoreo dihtung ,ako jeste da li uvek na istom mestu itd

Comment

• tiCo
        CBC Veteran
        • 10.06.2007
        • 138
        • Podgorica

Znači, ili opravka nije odrađena kako treba (po PS), ili je uzrok na drugom mijestu! Opšte stanje motora, pukao blok, ili u sistemu hlađenja.
        opravka je odradjena kod provjerenih majstora tako da mislim da tu nema ni najmanje mjesta za sumnju!

Često, usled neispravnog čepa na ekspanzionoj posudi. Čep ima ventil, koji treba da otvara, kad pritisak poraste preko 1 bara.

ona nema cep na posudi obicni nego 2 crijeva na cep..otvoreni je sistem..ima cep na vrh hladnjaka koji je relativno nov...nije ni 20000 predjeno s njim

Da li nekad dolazi do pregrijavanja, da motor prokuva? U tom slučaju, dolazi do izbacivanja tečnosti (i pare) preko čepa! Da li termostat otvara u potpunosti na određenoj temperaturi? Da li su ispravni termostati? Da li uključuje ventilator hladnjaka? Meni se dešavalo, da mi ventilator ne uključi svaki put, zbog lošeg spoja u konektoru motora ventilatora, pa mi diže temperaturu.

ne desava se nista od navedenog...auto radi kao sat - temp normalna sve super..a i termostat je zamijenjen kad i cep na hladnjak...ventilator normalno pali...ali ne znam pali li svaki put..to cu ispitat a i za svaki slucaj konektore prsnut kontakt sprejem
        Sve to ispitati u servisu na dijagnostici.

I, nadam se, da ne koristiš običnu vodu u sistemu hlađenja!? Ni onu iz Morače, Zete, ili Cijevne!

destilovana voda i valeo antifriz g11 antifriz

Srećna ti Nova godina i da problem riješiš što prije.

HVALA TAKODJE ! i hvala na pomoci
        Znaci sem "gospodara prstenova" vozaju se i japanci.Nisi napisao godiste auta i sta se videlo kada je bila skidana glava:da li je izgoreo dihtung ,ako jeste da li uvek na istom mestu itd[/QUOTE]

90 ili 91 je godiste..gd je oznaka ..napisao sam je u naslovu pa sam mislio da cete znat
        glava je bila kriva za jednu desetu...prethodni dihtung je pukao na jedno mjesto ...

Comment

• mareleki
          CBC Početnik
          • 26.11.2012
          • 9
          • beograd/cukarica
          • honda civic 87

promena hladnjaka

Pozdrav svim forumasima
          nadam se da ovde treba temu da postavim.
          zamolio bih vas za pomoc ako se neko razume, imam problema udario sam auto honda civic 87 god i ne mogu nigde da nadjem hladnjak za nju
          a hvata se od golfa 2 ulazi,samo je razlika kod mene na hladnjaku ima cep i odlivni sud a na golfu ima prelivni sud i nema cep. da li ja smem da prepravim hladnjak na autu sa zatvorenog na otvoreni sistem ili obrnuto ,nzm koji je moj sistem. hvala svima unapred.

Comment

Working...
          X