Toyota corolla verso 2.0 d4d

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • oooo quattro
    CBC Veteran
    • 01.08.2007
    • 126
    • Zrenjanin

Toyota corolla verso 2.0 d4d

Imam problem sa gore navedenom toyotom. Naime ubacuje mi naftu u sistem za ulje. Ispustio sam svo ulje i ispustio sam 11 litara mešavine ulja i nafte iz kartera. Inače staje 6 litara u motor kada se menja filter. U čemu može da bude problem i gde prvo da ga tražim. Da li je ovaj problem karakterističan za ovaj motor? Auto je 2003. godište i ima 90KS.
    Šta da radim? Naravno ovo se desi kad ti je auto najpotrebniji.
  • comi 1342
    Moderator
    • 28.09.2005
    • 1126
    • NS
    • Giulietta ,PUG 106,

Verovatno ti curi neka brizgaljka, ne zatvara uopšte.
    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• oooo quattro
      CBC Veteran
      • 01.08.2007
      • 126
      • Zrenjanin

Kako to da ustanovim? Jel može biti još nešto?

Comment

• vladaomega
        CBC Senator XXL
        • 11.10.2010
        • 484
        • beograd

skines dizne I odneses kod bosiste.prosle godine su kostale 212000din.

Comment

• comi 1342
          Moderator
          • 28.09.2005
          • 1126
          • NS
          • Giulietta ,PUG 106,

Skineš dizne i odneseš ih ili pošalješ u bosch servis na proveru - remont... Nije baš posao za amatera, samo upozoravam.
          Ne znam za neki drugi uzrok ... što ne znači da ne može postojati. Vlada me pretek'o.
          "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
          "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• oooo quattro
            CBC Veteran
            • 01.08.2007
            • 126
            • Zrenjanin

Ok. Hvala na savetima. Ako se setite da postoji mogućnost da je još nešto u pitanju javljate.

@ prosle godine su kostale 212000din.
            Šta je koštalo toliko? 2000e

Comment

• vladaomega
              CBC Senator XXL
              • 11.10.2010
              • 484
              • beograd

4 dizne 212000din. neremontuje ih niko jer su denso japan.

Comment

• kalimero1
                CBC Senator XXL
                • 01.11.2010
                • 318
                • zagreb
                • c5

pogledaj si povrat to ti je metalna cijev ispod ventildekla,da nije puknut ili raspušten.

Comment

• oooo quattro
                  CBC Veteran
                  • 01.08.2007
                  • 126
                  • Zrenjanin

Nemoj da pričaš da niko to ne remontuje??? Nemoguće!?!?!?!? Pa to je skoro pa 50% vrednosti auta na tržištu.

@ pogledaj si povrat to ti je metalna cijev ispod ventildekla,da nije puknut ili raspušten.

Povratni vod za gorivo mu je ispod ventil dekle?

Comment

• vladaomega
                    CBC Senator XXL
                    • 11.10.2010
                    • 484
                    • beograd

ako znas nekog ko remontuje dizne za toyotu javljaj odma

Comment

• oooo quattro
                      CBC Veteran
                      • 01.08.2007
                      • 126
                      • Zrenjanin

Da, nisam napisao da se radi o autu mog oca, a ne mom.
                      Kaže videće ovih dana da ga odveze u GO.TA car u Novi Sad (ovlašćeni toyota servis) pa će videti šrta će mu oni reći. Javi ću vam šta je na kraju bilo i koliko je koštalo.

Comment

• vladaomega
                        CBC Senator XXL
                        • 11.10.2010
                        • 484
                        • beograd

odvezi auto u Toyota centar na zrenjaninskom putu BGD.

Comment

• ada
                          CBC Senator XXL
                          • 04.06.2005
                          • 2375
                          • Novi Sad
                          • Svasta nesto

radi ih ramac novi sad. sada sam radio na mazdi 6
                          Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                          Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                          Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                          Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• oooo quattro
                            CBC Veteran
                            • 01.08.2007
                            • 126
                            • Zrenjanin

Originally posted by vladaomega View Post
                            odvezi auto u Toyota centar na zrenjaninskom putu BGD.
                            Misliš da su oni bolji servis?

Ramač? Iz Đurđeva? Ima svoj servis i u NS jel tako? Znam za njega, i znam da radi boš i da je njihov ovlašćeni serviser ali nisam znao da radi i denso. Koliko te je koštao servis dizni kod Ramača?

Comment

• oooo quattro
                              CBC Veteran
                              • 01.08.2007
                              • 126
                              • Zrenjanin

Poštovani članovi foruma, evo u čemu je bio problem:

U zaptivkama dizni i povratnom vodu koji se nalaze ispod ventil dekle, tako da je tuda gorivo dolazilo u kontak sa uljem. Kvar nije veliki i nije skup. Komplet tih zaptivki dizni sa crevom goriva i dihtungom ventil dekle košta oko 11.961,55 din u ovlašćenoj Toyota prodavnici.

E tu počinje moj problem. Naime moj majstor nazove TOYOTA centar Beograd, pita za te delove, oni mu kažu da nemaju na stanju i da može da se poruči, stiže brzo. Nedelju dana maximalno. Dobro. Nazove on GO.TA. CAR u Novom Sadu i dobije isti odgovor. Ok. kad već nemaju ni jedni ni drugi naruči on u GO.TA. CAR jer je NS bliži Zrenjaninu.
                              Dakle 29.07.2013. naručimo mi te delove. Oni nam traže da platimo 100% avansno Prvi put u životu ovo čujem ali ok.
                              30.07.2013. platimo mi njima na račun.
                              31.07.2013. oni nama pošalju račun i potvrdu da je plaćeno. Kad će biti delovi? Biće početkom sledeće nedelje. OK. Prođe taj početak, mi nazovemo - biće do kraja nedelje. Prođe ta nedelje. Mi sve iz početka, oni sve iz početka. Prođe i sledeća nedelja. Mi opet isto, oni opet isto, i sve tako do 28.08.2013. Ja treba da idem na more sa tim autom 02.09.2013. a delova ni od korova. Kad god zovemo uvek isti odgovor: Problem sa carinom, problem sa prevozom......

E tad mi je puko film i lepo sam seo za računar i napisao protesni pismo na engleskom jeziku i poslao na sve TOYOTA adrese koje sam mogao da nađem, između ostalog i na korisnički servis za Evropu. Oni su kontaktirali Toyota Srbiju i verovatni nisu bili baš prijatni. Posle dva dana javi mi se direktor za odnose sa kupcima za celu Srbiju. Čovek se lepo izvinuo, rekao da će Toyota napraviti neki gest dobre volje prema meni, poslao mejl u GO.TA.CAR i naložio im da ovo reše što pre. Tip iz go.ta car mi se javi tek posle 4 ili 5 dana praveći se nešto mnogo pametan i odgovori mi kako oni ne mogu da nabave taj deo, obavesti me da su nam vratili pare na račun (onaj avans) i to je to. Naravno to sve uradi dok sam ja na moru i bez mog znanja.

Dakle moj najtopliji savet vam je: IZBEGAVAJTE GO.TA.CAR Novi Sad u njaširem mogućem luku

Comment

Working...
                              X