neravnomeran ler gas

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • micky8383
    CBC Član
    • 18.10.2009
    • 75
    • Nis

neravnomeran ler gas

Mazda 626, 1.8, 95 god, benzin-gas

Vlasnik sam ovog auta oko 6 meseci. Od prvog dana je imao problem sa nerevnomernim ler gasom koji tada nije bio toliko izrazen kao sada. Sada je neravnomeren ler sve vise izrazen i bas se primecuju oscilacije. Kada sam ga uzeo bio je samo na benzinu. Ubrzo posle kupovine je ugradnjen sekventni plin, ali los rad na leru je ostao i posle ugradnje plina. Proverene svecice, kablovi( skinuti sa drugog auta, isto mazda 626),ociscena leptir klapna na usicu. Problem i dalje ostao . Sta dalje da proverim ?
  • comi 1342
    Moderator
    • 28.09.2005
    • 1126
    • NS
    • Giulietta ,PUG 106,

Ventil ler gasa (IAC), očistiš i glavne dizne za ubrizgavanje, proveriš i lambda sondu, katalizator, bobinu, MAF ...
    Ako imaš Autodatu pogledaj kako se iščitavaju trep kodovi, pa iščitaj greške, to bi mnogo skratilo muke...
    Ili kucaj u google "mazda 626 fp touble code"...
    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• micky8383
      CBC Član
      • 18.10.2009
      • 75
      • Nis

Iac sam takodje cistio, maf takodje menjao sa drugog auta, katalizaor je izbacen. Glavne dizne verovatno nisi jer indeticno radi i na benzinu i na plinu. I ja po malo sumnjam na paljenje ali trenutno nemam mogucnosti da to proverim . . .

Comment

• comi 1342
        Moderator
        • 28.09.2005
        • 1126
        • NS
        • Giulietta ,PUG 106,

Originally posted by micky8383 View Post
        . Glavne dizne verovatno nisi jer indeticno radi i na benzinu i na plinu. I ja po malo sumnjam na paljenje ali trenutno nemam mogucnosti da to proverim . . .
        Loše ubrizgavanje sa benzina se preslika i na plinsku mapu, koliko sam ja shvatio. Uvek se auto namesti da pravilno radi na benzin, pa se onda ugrađuje plin, baš zbog ovakvih slučajeva. Lambda sondu nisi izbacio, iščitaj te kodove, pa će ti suziti malo grešku...
        "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
        "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Franjo
          Banovan
          • 14.08.2009
          • 2831
          • Inđija - Beograd
          • Renault megan II res

Lambda sonda (ako je ima), neće raditi korektno, nakon odstranjivanja katalizatora!

Comment

• micky8383
            CBC Član
            • 18.10.2009
            • 75
            • Nis

Evo snimak blinkanja jer ja ovo ne umem da ocitam

Comment

• micky8383
              CBC Član
              • 18.10.2009
              • 75
              • Nis

Originally posted by Franjo View Post
              Lambda sonda (ako je ima), neće raditi korektno, nakon odstranjivanja katalizatora!
              Auto je kupljen od rodjaka koji je prvi i jedini vlasnik auta tako da znam celu istoriju. Katalizator je uklonjen jos pre 4-5 godina. Lambda sonda je i dalje na auto i nije bilo nikakvih problema sa lerom posle odstranjivanja katalizatora. Problem sa lerom je skoro pa bio neprimetan kada sam uzeo auto ali iz dana u dan je sve vise radio neravnomerno.

Comment

• comi 1342
                Moderator
                • 28.09.2005
                • 1126
                • NS
                • Giulietta ,PUG 106,

Ako dobro tumačim, imaš 18, 11, 12 i 15 greške, sve imaju logike. Ali, ajd ih obriši, pa ponovo iščitaj, pošto si čistio klapnu (15), da vidimo koje se vraćaju.
                Skineš minus klemu od akumulatora, sedneš u auto i držiš kočnicu pritisnutu više od 20 sekundi, pustiš i posle vratiš klemu od akumulatora. Pazi eventualno na kod od radio aparata, ako ga nemaš...

Comment

• micky8383
                  CBC Član
                  • 18.10.2009
                  • 75
                  • Nis

Upravo zamenjene dizne sa drugog auta. Auto mnogo bolje radi na leru i bolje prima gas. Izgleda da cu morati da ih nosim na ciscenje

Comment

• micky8383
                    CBC Član
                    • 18.10.2009
                    • 75
                    • Nis

Da li ove greske imaju veze sa diznama ?

Comment

• comi 1342
                      Moderator
                      • 28.09.2005
                      • 1126
                      • NS
                      • Giulietta ,PUG 106,

18 i 15 imaju, rekoh ti za dizne i bez dijagnostike...

Comment

• micky8383
                        CBC Član
                        • 18.10.2009
                        • 75
                        • Nis

Najverovatnije sutra nosim dizne na ciscenje pa cu onda probati. Ako posle toga radi kao sto treba na benzinu pretpostavljam da treba da idem da mi nasteluje ponovo plin da bi i na njemu radio kao sto treba ?

Comment

• comi 1342
                          Moderator
                          • 28.09.2005
                          • 1126
                          • NS
                          • Giulietta ,PUG 106,

To ti mogu plinadžije reći, verovatno zavisi od plinskog računara, da li možda može sam da ponovo pokupi mape...

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Plinski računar nije toliko pametan, to jest retki su. Ako je u startu namešten pogrešno, svakako treba da ode do nekog majstora da to podesi kako treba.
                            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• micky8383
                              CBC Član
                              • 18.10.2009
                              • 75
                              • Nis

Dizne ociscene . . . Dosta bolje prima gas i ubrzava . . .Poboljsanje na leru ima ali da dalje nije to kao sto treba da bude. Sta dalje ciniti ?

Comment

Working...
                              X