Suzuki swift - cep na glavi motora

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Sajonara99
    CBC Član
    • 18.09.2009
    • 98
    • Kragujevac,Batocina
    • suzuki swift 1.3GL

Suzuki swift - cep na glavi motora

Pozdrav ljudi !
    Treba mi mala pomoc, opet oko suzukija. Sta cu, mator je, ali radi . Radi se o tome, da ispod pumpe goriva, na glavi motora ima jedan , nazovi, ispust, koji nije povezan nisacim. Na njemu se kod ovog modela nalazi metalni cep, slican onima koji se inace nalaze na bloku motora ( oni koji bi trebalo da popuste ukoliko zaboravite da sipate antifriz, pa ostane cista voda u motoru ili tako nesto ). E , taj cep je pre par dana od starosti i rdje " izgoreo " i sad tu motor duva napolje, uz karakteristicni zvuk " cepanja" usiju !!! Ne znam cemu sluzi, ali izgleda da vodi direktno iz kompresionog prostora, tj prostora izmedju glave i bloka motora, jer kad se doda gas, tu " dune " !

Kakod a repariram to i cime ?

Javite ili na pp ili ovde , svejedno cu videti!

Hvala unapred !
    Ako nece, uzmi veci cekic...
  • rados
    CBC Senator XXL
    • 02.03.2011
    • 539
    • G.Milanovac SRBIJA
    • OPEL ASTRA G Z16XE

pa izmeri koji je precnik i zameni cep ili urezi navoj pa na strug napravi stopli

Comment

• Sajonara99
      CBC Član
      • 18.09.2009
      • 98
      • Kragujevac,Batocina
      • suzuki swift 1.3GL

E druze, posto je sinoc bilo kasno kad sam ustanovio odakle i kako duva, danas sam "snimio" pravo stanje stvari. Izgleda da duva direktno iz izduva, jer do pomenutog cepa vodi kanal direktno sa izduva o 4-og cilindra. Pretpostavljam da je glava namenjena i drugim tipovima motora ( najpre mislim na onaj GTi, sa direktnim ubrizgavanjem ), pa je ostavljena mogucnost za neki prikljucak. Elem, resavam to danas, verovatno navoj+stopli+neki lepak-hermetik.
      Hvala u svakom slucaju !

Comment

• rados
        CBC Senator XXL
        • 02.03.2011
        • 539
        • G.Milanovac SRBIJA
        • OPEL ASTRA G Z16XE

sajonara jesi li ga resio.taj kanal je za tipove sa EGR ventilom samo ga zastopaj i vozi nikakav problem nece biti

Comment

• Sajonara99
          CBC Član
          • 18.09.2009
          • 98
          • Kragujevac,Batocina
          • suzuki swift 1.3GL

Radose, resio sam problem tek juce. Zbog posla ne stizem, pa sam ga vozio par dana sa onim , po okolinu , " umilnim " zvukom. Izvadio sam ostatak od cepa i urezao navoj, a kao stopli je posluzio deo starog brezona za tockove. Jedino sto nema mesta za glavu brezona , pa sam morao da ga prepravim, da moze srafcigerom da se zavije. Mada, nije da cu da ga ikad i skidam odatle...U svakom slucaju, hvala za pomoc. Inace, sad me zanima sta znaci skracenica EGR? Msm, msainac sam, a motori me zanimaju od malena, tako da nije slucajno...a i . koliko se secam, moj auto jos nije video mehanicara, sve resavam ja , uz pomoc ujaka, koji jeste mehanicar, ali uglavnom pomaze savetodavno Pozdrav !

Comment

• rados
            CBC Senator XXL
            • 02.03.2011
            • 539
            • G.Milanovac SRBIJA
            • OPEL ASTRA G Z16XE

EGR ventil vraca izduvne gasove na ponovno sagorevanje, ne sve neki procenat.Cista ekoloska stvar,kod vakumskih moze da se blokira a kod elektronskih bi trebalo softverski da se iskljuci jer imaju u sebi senzor polozaja ventila.

Comment

• tomamega
              CBC Senator XXL
              • 19.03.2009
              • 715
              • Beograd / Crna burma, prim. prev.
              • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

EGR - exhaust gas recirculation. I on ima svoju funkciju, osim zašt životne sredine, najviše kada je motor hladan. Na starijim autima može samo da se blokira, dok na novim postoji softverska kontrola, kao što reče kolega.

Comment

Working...
              X