Toyota celica problem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • celica87
    CBC Početnik
    • 16.02.2007
    • 6
    • Novi Sad

Toyota celica problem

Imam problem sa Celicom 2.0 GT, '87:
    Skala za temperaturu naglo skoci prilikom dodavanja gasa, a vrati se pri oduzimanju gasa. Na plin se ovo ne desava ?!?
    Zamenio sam sve dihtunge, obradio glavu, nastelovao ventile i stavio nov termostat. Kablovi, svecice i kapa su novi.
    Plin ugradjen pre mesec dana. Na plin sve radi OK. Cim vratim na benzin, temperatura naglo skoci.
  • Pole
    CBC Senator XXL
    • 05.10.2006
    • 363
    • Plandiste,Juzni Banat,Vojvodina/-/-/-/ Garaza: osmaja :)

Druze prvo odradi ovaj deo pa ce mo onda da se druzimo

http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... 660d1632d7
    zasto krava nosi zvonce...?...?...?
    pa zato sto joj ne radi sirena :) :) :)

Comment

• celica87
      CBC Početnik
      • 16.02.2007
      • 6
      • Novi Sad

Pozdrav. Imam problem sa Celicom 2.0 GT, '87:
      Skala za temperaturu naglo skoci prilikom dodavanja gasa, a vrati se pri oduzimanju gasa. Na plin se ovo ne desava ?!?
      Zamenio sam sve dihtunge, obradio glavu, nastelovao ventile i stavio nov termostat. Kablovi, svecice i kapa su novi.
      Plin ugradjen pre mesec dana. Na plin sve radi OK. Cim vratim na benzin, temperatura naglo skoci.

Comment

• BOOST
        Founder - Admin od Začetka
        • 29.09.2004
        • 8726
        • Gislaved//Sweden
        • SAAB 9000 AERO R; SA

Jesi siguran da temperatura skache a ne samo da skala dobija veci otklon ?
        Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
        move your mind

Comment

• celica87
          CBC Početnik
          • 16.02.2007
          • 6
          • Novi Sad

Ne znam kako to da proverim. Vozim na plin i sve je OK, ali cim vratim na benzin, skala dobija veci otklon pri dodavanju gasa. To se desava i kada ugasim auto, jer tada automatski vrati na benzin. Kada ugasim auto, oba creva su vrela.

Comment

• celica87
            CBC Početnik
            • 16.02.2007
            • 6
            • Novi Sad

Proverio sam, zaista dize temperaturu kada prebacim da radi na benzin. Skala temperature miruje dok auto radi na leru, ali dobija veci otklon cim dodam gas. Kada prebacim na plin, temperatura opadne. Termostat radi normalno.
            Da li je moguce da benzin dospe u rashladni sistem (na ovom modelu), pa da stvara pritisak rashladne tecnosti, sto bi se manifestovalo porastom temperature ?

Comment

• BOOST
              Founder - Admin od Začetka
              • 29.09.2004
              • 8726
              • Gislaved//Sweden
              • SAAB 9000 AERO R; SA

Ne

Opet neznamo tachno sta se desava.

Zeleo bi da uradis ovako, jer samo jedno dodavanje gasa NEMOZE da digne temperaturu da bi ti to primetio. Niti temperatura pada po pustanju gasa.

Sve mi se cini da je tu neki kurslus sa masom na motoru ili nesto slicno, no za neko daljnje troubleshooting nema smisla, treba pogledati sta je uradjeno sa injektorima, kakoo su ugaseni i slicno.

Ukoliko sumnjash da je stvarno dizanje temperature a to NEMOZES da meris instrumentom koji je u instrument tabli, treba ti ohm metar koji ces da prikljucis na senzor za skalu temperature i na masu, MINUS na motoru.

Onda se provozaj na gas i na benzin i ukoliko ti se i tada pochne pojavljivati isti simptom onda je greska u presiromasnoj smesi na benzinu.

Ali ovo je samo opciono, dakle prvo kontrola na od mene opisani nacin.
              Mora se eliminisati malo ostalih komponenata u sistemu koje mogu da uticu na skalu a to je upravo opisano kako.
              Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
              move your mind

Comment

• celica1988
                CBC Početnik
                • 29.08.2010
                • 1
                • bg

Re: Toyota celica problem

imam isti problem ..gubi kontakt na instrument tabli ..zvekni desnom sakom bocno u tablu kada se nagli skok temperature dogodi ...

Comment

• Stratos
                  CBC Senator XXL
                  • 10.09.2008
                  • 2594
                  • Novi Sad

Re: Toyota celica problem

Ili
                  ..gubi kontakt na instrument tabli
                  ili troši i gas kada je prebačen na benzin.

Comment

Working...
                  X