Zamena gumica ventila- Honda

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • overspeed
    CBC Senator XXL
    • 24.05.2005
    • 2779
    • Kosovska Mitrovica

Zamena gumica ventila- Honda

Pozz Hondashi!

Chlan foruma sa nickom "baster" je prochitao moju temu gde sam pomenuo da sam svojevremeno menjao gumice ventila na mojoj Fiesti XR2i bez skidanja glave. E sad, chovek mi se obratio pitanjem da li je to moguce odraditi na njegovom motoru, a obzirom na to da nisam upucen u konkretnu tematiku ja to isto pitanje prosledjujem "na pravu adresu" i nadam se brzom i preciznom odgovoru/odgovorima. =]

Dakle, radi se o D16A6 SOHC motoru, 1,6 16V. Pitanje je, dakle, da li je moguce zameniti gumice ventila bez skidanja glave na ovom motoru? Ako jeste, tj. ako je neko vec imao ovakvo iskustvo, molim konkretne savete kako, odnosno gde je to moguce odraditi? Chovek je iz NS, ali verujem da ako postoji neki majstor koji to mozhe da odradi u BG nece mu biti teshko da "se spusti" iz NS i zavrshi posao.

Ajde sad, da lepo pomognete choveku i dochekate ga onako kako prilichi u Honda podforum!

10x
    http://www.bmw.tv
  • -Vedran-
    CBC Senator XXL
    • 03.10.2004
    • 3255
    • Beograd

E ovako. Posto nisam bio siguran proverio sam informaciju sa nekim kompetentnijim.

Zamena gumica ventila bez skidanja glave je moguca, samo sto je za majstora koji radi veliko zezanje. Vecina ih skida glavu i onda menjaju.

Ali odgovor na tvoje pitanje je da je MOGUCA zamena bez skidanja glave!
    Power of dreams !!!

Comment

• level3
      CBC Senator XXL
      • 29.01.2006
      • 857
      • BGD, V.B. Karaburma

I ako je moguce, ni jedan majstor nece hteti toga da se prihvati.
      Poenta je naplatiti skuplje, a to moze jedino ako skine glavu.

Shvatas na sta ciljam?

Mozda Nebojsu nagovorimo.
      Nek se javi covek.
      www.hondaclub.co.rs = SeXution - Revolution - Hondaution =

Comment

• NemaN
        CBC Senator XXL
        • 29.11.2004
        • 1560
        • munze

ima i majstora u ns-u .....onaj sto ide Prelud kod njega i meduric....mislim da svako to moze da zavrsi
        I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• Timothy Leary
          CBC Senator XXL
          • 23.04.2006
          • 439
          • Beograd

i ja bih isto prvo probao kod Medurica iz Kaca, a ako ne Zule je jedno vreme bio voljan to da radi.....

Comment

• overspeed
            CBC Senator XXL
            • 24.05.2005
            • 2779
            • Kosovska Mitrovica

@ level3:

Kapiram ja skroz da se majstorima "ne isplati" raditi tako neshta, oni mogu mnogo "masnije" da naplate svoje radno vreme skidajuci glavu nego menjajuci gumice. To sam i napisao baster-u kad mi se obratio preko pm-a.
            Medjutim, ako mozhe prosto zashto mora komplikovano? =] Mozhda se dotichnom majstoru nece isplatiti "na prvu loptu" da zavrshi taj posao basteru, ali sa druge strane (verovatno) bi dobio redovnog mushteriju na duzhi rok.

Nadam se da baster prati ovu temu (ostavio sam mu link na pm, chovek je nov ovde pa se mozhda nije josh uhodao). Dakle, baster, ako pratish ovu temu ovde vec ima konkretnih informacija da 1) posao mozhe da se odradi bez skidanja glave (ako insistirash na tome) i 2) dobio si info kod koga to mozhesh da uradish, u blizhoj okolini.

Moje se ucheshce ovime u konretnoj temi ovde i zavrshava. =]

Pozz svima i hvala na pomoci (u ime bastera)
            http://www.bmw.tv

Comment

• baster
              CBC Član
              • 02.03.2007
              • 13
              • Novi Sad

Posto se o meni radi red je da se javim. Nisam ni sam siguran da li treba menjati gumice ili ne. Mislim da je najbolje da sacekam jos neko vreme da vidim kako stoje stvari. Samo me zanimalo da li je moguce zameniti gumice bez skidanja glave i time sacuvati dzep. Koliko bi okvirno kostala zamena ( gumice + rad majstora ) kada bih se odlucio na zamenu i kada bi uspeli da ubedimo nekog da to odradi?

Hvala na odgovorima.

Comment

• NemaN
                CBC Senator XXL
                • 29.11.2004
                • 1560
                • munze

a sta je sa motorom?

Comment

• -Vedran-
                  CBC Senator XXL
                  • 03.10.2004
                  • 3255
                  • Beograd

Evo upravo sam razgovarao i sa jednim clanom honda kluba koji to moze da odradi bez skidanja glave..
                  Javice ti se na pp pa se dogovorite...
                  Power of dreams !!!

Comment

• baster
                    CBC Član
                    • 02.03.2007
                    • 13
                    • Novi Sad

Mislim da nije nista sa motorom osim gumica. Ide dobro, pali iz prve i hladan i vruc, sve ali sve je OK osim sto jede malo vise ulja, oko 0.8L polu-sintetike 10w40 na 1000 KM. Pre je bilo mineralno i nisu valjali dihtunzi pa je pustao ali je sad sve zamenjeno, ispran motor i sipao sam 10w40. Prvih 5 litara je bas brzo pojeo ( verovatno dok se nije podmazao ) i sad se malo smirio ali i dalje je to vise nego sto treba. Verujem da gumice nisu nikad menjane a posto ga vozim na gas ubedjen sam da su one razlog. Koja je cena gumica, otprilike?

Overspeed, zahvaljujem na pomoci kao i svima naravno...

Comment

• NemaN
                      CBC Senator XXL
                      • 29.11.2004
                      • 1560
                      • munze

ako su gumice onda gubi ulje najvise pri paljenju i gasenju....tj gradska voznja kreni-stani

tako da bi bilo dobro ako ides na neki duzi put i da krenes kolima mozes da proveris da li trosi....ni bi trebao da potrosi uopste puno....

Comment

• baster
                        CBC Član
                        • 02.03.2007
                        • 13
                        • Novi Sad

Sledeci petak idem na more :-) a inace je 90% gradska voznja. I ja sam mislio da sacekam da vidim sta ce se desavati na otvorenom jer cu za dve nedelje preci minimum 2000km.

Comment

• -Vedran-
                          CBC Senator XXL
                          • 03.10.2004
                          • 3255
                          • Beograd

Naravno da ce manje ulja da trosi na otvorenom putu
                          Power of dreams !!!

Comment

• NemaN
                            CBC Senator XXL
                            • 29.11.2004
                            • 1560
                            • munze

meni je to japanac rekao da je najsigurniji sistem za proveravanje ....nesto sa uljem u glavi i slivanjem bla bla....

konsultuj se sa nebojsom i mugenom.....najbolje to ....

Comment

• mance
                              CBC Veteran
                              • 24.07.2006
                              • 185
                              • Beograd

Meni je peugeot 306 trosio 100 grama na 1 000km po gradu a do crne gore nije potrosio ni grama. Zamenio sam gumice kod nekog cileta u velikom selu, gumice kostaju 300 kinti a zamena 30e (u Bg-u su mi trazili 60e za zamenu).
                              Sad potrosi 0.5l (5-40w sintetika) do zamene znaci 5 000- 7 000km.

Comment

Working...
                              X