Jazz, klima, potrosnja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ad0lf
    CBC Početnik
    • 12.09.2006
    • 9

Jazz, klima, potrosnja

imam novog jazz od pre mesec dana...
    problem je u tome sto dok auto stoji i radi mu klima, merac mi na svaka dva minuta podize potrosnju za oko litar i tako mi ladno nagura do 20 i vise, sto mi kasnije stvara probleme pri merenju prosecne potrosnje...
    samo da pitam da li je ovo normalno jer to mi je malo suvise bagovito za jednu hondu
  • Timothy Leary
    CBC Senator XXL
    • 23.04.2006
    • 439
    • Beograd

nema ovde puno vlasnika jazza, koliko ja znam samo jedan, tako da ne mozes da ocekujes puno informacija iz prve ruke
    sa druge strane, da to deluje bagovito, cisto sumnjam da je tako na svakoj(nema sanse)
    Ako zelis da racunas prosecnu potrosnju board komp i nije najbolja stvar....pre bih predlozio da napravis obicnu bazu u excelu, i da samo dopisujes, sipao toliko i toliko, presao toliko i toliko, znaci meris od sipanja do sipanja, stavis da racuna prosek za svako sipanje i da racuna prosek ukupno...tek posle jedno mesec dana stalne voznje mozes da dobijes pravi podatak o prosecnoj potrosnji.....

Comment

• Car
      CBC Senator XXL
      • 07.07.2005
      • 900
      • Beograd

Mozda merenje potrosnje na taj nacin nije pouzdano, ali bi mene licno nerviralo da novi auto ima takve bagove. E sad, druga je stvar da li ces uspeti da nabedis nekoga u servisu da se time pozabavi

Comment

• ad0lf
        CBC Početnik
        • 12.09.2006
        • 9

pa bar cu pustiti mail centrali u japanu, pa nek ide mishkovic na ribanje :-)

Comment

• sri98
          Admin od Trpeze
          • 24.10.2004
          • 7262
          • Republic of Konjarnik
          • Toyota Corolla E 210

Sasvim je normalno da ti potrosnja raste jer meri potrosnju za predjeni put u jedinici vremena koji je u tom slucaju nula, a jedinica vremena raste.
          Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Car
            CBC Senator XXL
            • 07.07.2005
            • 900
            • Beograd

Ako je tako fabri?ki onda ni?emu ne služi. To je onda samo nekakva nebitna brojka na displeju, zar ne?

Evo, recimo, meni auto dosta radi u leru, kakvu bi to onda prose?nu potrošnju pokazivalo? 50 litara na 100km?
            Uostalom, on je napisao da diže potrošnju za litar svaka dva minuta, zar toliko troši auto u leru?
            Mislim, neverovatno mi je da je tako glupo rešeno, merenje prose?ne potrošnje bi izgubilo svaki smisao.

A ako meri potrošnju za, kako kažeš, pre?eni put u jedinici vremena, a put je nula, onda je apsurdno da nastavi da meri više nego što je merio dok je puta bilo i dok je, realno, trošio više goriva nego dok stoji (pola litre u minuti).

Comment

• JAPANX
              CBC Senator XXL
              • 10.08.2006
              • 2159
              • Beograd

to je normalna stvar

meri potrosnju goriva dok auto stoji...

a pokazuje potrosnju u kilometrima... sta je cudno???

ne trosi auto isto kad stoji i kad ide, isto tako ce pokazivati 50 litara potrosnju ako ga dignes na 3000 obrtaja i predjes nula kilometara u odredjenom periodu

ali kad krenes, postepeno ce se smanjivati jer se meri prosek izmedju potrosenog goriva i ne predjenih kilometara i predjenih kilometara i potrosenog goriva

ako nesto nije jasno, vrati se nazad u 6-ti razred osnovne...

Comment

• prolupator
                CBC Senator XXL
                • 02.09.2005
                • 3968
                • Zemun

Sve je tu ok, meni je BMW 530 pokazao jednom 67l trenutnu potrosnju.
                OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Bane R
                  CBC Senator XXL
                  • 27.03.2006
                  • 1769
                  • Beograd

Po nekoj logici trebalo bi dok stoji u mestu da pokazuje potrošnju za određeno vreme (obično jedan sat), kao što je slučaj kod većine automobila.

Comment

• starac vujadin
                    CBC Senator XXL
                    • 27.08.2005
                    • 2617
                    • Stari grad

Sve je ok, nema tu nikakav problem, moze da pise i preko 50l potrosnja...video vise puta. Inace su ta racunanja potrosnje netacna, sem kada se izadje na otvoren put. Za potrosnju po gradu, kreni-stani sistem, nema druge nego merenje od sipanja do sipanja i olovku u ruke...

Comment

• prolupator
                      CBC Senator XXL
                      • 02.09.2005
                      • 3968
                      • Zemun

Postoje razni rezimi, a postoji i trenutna potrosnja, kako rekoh, zviznulo je u trenutku prilicno visoko. Inace je taj rezim prilicno beskoristan za svakodnevnu upotrebu.
                      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Car
                        CBC Senator XXL
                        • 07.07.2005
                        • 900
                        • Beograd

Meni dosta realno pokazuje prosecnu potrosnju.
                        Recimo, oko 7.5 ako je veci deo gradska voznja, a toliko realno i trosi kad se stavi na papir.

U svakom slucaju, ako dize toliko potrosnju na leru zbog klime onda to merenje prosecne potrosnje nije nista vise od obicne brojke na displeju, tj. nicemu ne sluzi.

A inace, vidjao sam i ja te sulude brojke, npr. Chrysler sebring koji pokazuje 60 litara potrosnju kad kreces na semaforu, tako da prosecna potrosnja opet bude neka nerealna brojka...

Comment

• ad0lf
                          CBC Početnik
                          • 12.09.2006
                          • 9

malo van teme ali nema veze...
                          ako zamenim letnje 175 65 14 - sa zimskim 180 60 14 hoce smetati ???

Comment

• starac vujadin
                            CBC Senator XXL
                            • 27.08.2005
                            • 2617
                            • Stari grad

Hoce.

Comment

• -Vedran-
                              CBC Senator XXL
                              • 03.10.2004
                              • 3255
                              • Beograd

Zimi je bolje da imas sto vishu i uzu gumu...
                              Power of dreams !!!

Comment

Working...
                              X