"mali" problem sa crxom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • [Miki]
    CBC Član
    • 25.04.2007
    • 60
    • Beograd
    • Trazi se

"mali" problem sa crxom

Naime pre par hiljada km bio sam kod mugena na servisu kada sam izasao od njega upalila mi se zuta lampica(zuta u gonjem levom uglu valjda od pumpe) vratim se do njega on cacnuo jednu sondu i presta da sija(kaze on nije nista strasno nema to veze). Medjutim sinoc vozikam se nekih sat vremena i odjednom se opet upali to, kazem ok videcemo sta je u ponedeljak i odem da parkiram auto i da ne diram do ponedeljka. Medjutim jutros me kopka da ga upalim da vidim hoce li da se ugasi, prvih 5 min ne mogu ga upalim, kada sam upalio auto radi na 500 pa dam maaaalko gas on se ugasi i tako 6-7 puta. Onda ga upalim dam mu gas primi konacno gas pa kad vrati obrtaje vrati na cca 200 pa opet popne na 500 pa tako par puta, a i provalio sam da auspuh je poceo da se trese nevidjeno(nebi me cudili kako izgleda pa da su neki klinci nesto ubacili....). Sad posle toga hoce da pali,prima gas ali je i dalje upaljena ta lampica.

Sad, nebih postovao ovde da pitam sta je nego pravo otisao kod majstora, ali ovde gde se trenuto nalazim ljudi u zivotu nisu videli H a kamoli radili jednu. Pa me zanima sta vi mislite da tu moze da bude da mi majstor ne nabraja neke gluposti koja nemaju veze sa mozgom posto se ja ne razumem nesto?!

Pozdrav svima i hvala unapred na odgovorima.
  • -Vedran-
    CBC Senator XXL
    • 03.10.2004
    • 3255
    • Beograd

zuta u gonjem levom uglu valjda od pumpe
    Ta lampica se zove check engine! I nije vezana samo za pumpu vec za jos dosta stvari...

Za pocetak skini kleme sa akumulatora na par minuta, da ti resetuje komp, pa onda vidi jel jos uvek gori lampica (tj. prijavljuje neku gresku).
    Pa cemo onda dalje....
    Power of dreams !!!

Comment

• DexX
      CBC Član
      • 25.03.2007
      • 87
      • Kosjeric

Miki, popricaj sa Dexony-em temeljan je sigurno moze nekako da pomogne.

Comment

• DexX
        CBC Član
        • 25.03.2007
        • 87
        • Kosjeric

jedino sto ja znam je kao sto rece Honda da lampica ima veze sa, diznama, pumpom, lamda sondon u principu sve sto je vezano za dovod goriva. Je... ja sam laik

Comment

• [Miki]
          CBC Član
          • 25.04.2007
          • 60
          • Beograd
          • Trazi se

Samo mali dodatak, vratio sam se iz "test" voznje. Auto ide isto kao pre, prima gas,ide ko lud,sad pali normalno. Znaci nikakvi znaci da nesto nije u redu osim lampice! Pre 5000 sam menjao filter ulja i goriva pa kontam da mozda zbog zaprljanosti zeza, mada ne znam da li bi se zbog toga palila lampica.
          Kao sto rekoh prosli put se upalila na izlasku iz servisa mugen cacnuo lamda sondu i ugasi se. Nadam se da je ovaj put isto i da su samo zaprljani filteri.
          Najgore mi sto za 3-4 dana treba dodjem u Bg(220km) pa da ne stanem negde na putu, a kad dodjem do tamo lako cu ima dosta strucnjaka.....

E moram proucim zanat za ubuduce(nedaj boze ) ali bar da znam sta moze da bude...

Comment

• -Vedran-
            CBC Senator XXL
            • 03.10.2004
            • 3255
            • Beograd

CRX ti ja mislim nikad nece upaliti lampicu zbog zaprljanosti filtera, pogotovo ne posle 5k km. Moguce da te zeza lambda sonda..

Jel si skidao kleme?

Javice se ovde strucnaci za CRX pa ces ustanoviti sta je tacno
            Power of dreams !!!

Comment

• [Miki]
              CBC Član
              • 25.04.2007
              • 60
              • Beograd
              • Trazi se

Nisam skidao kleme jos posle cu(dok provalim kako da otkljucam player posle ), moguce da je lambda sonda opet...nadam se da nije nista ozbiljno...

Comment

• DexX
                CBC Član
                • 25.03.2007
                • 87
                • Kosjeric

kada budes skinuo kleme, minimum 5-10 sec. ih nemoj vracati da bi se kom pravilno resetovao. ako je lambda znaci pored tih gluposti sto te muce da brljavi dok radi morao bi i da podigne potrosnju goriva.

Comment

• Bane R
                  CBC Senator XXL
                  • 27.03.2006
                  • 1769
                  • Beograd

A zašto ne podignuti suvozačev tepih i videti šta dijagnostika trepće ? (posle reseta).

Comment

• markokg1982
                    CBC Senator XXL
                    • 19.05.2007
                    • 409
                    • Kg-Bg

upravo tako! podignes suvozacev tepih i prebrojis koliko puta trepce.
                    ako je lambda sonda trepnuce ti samo jednom!
                    ako trepce vise puta, ti javi koliko pa cu ti javiti sta je
                    http://www.youtube.com/watch?v=CWvkqhcItY8

Comment

• [Miki]
                      CBC Član
                      • 25.04.2007
                      • 60
                      • Beograd
                      • Trazi se

trepnulo je 6 puta jedno za drugim. A nisam jos resetovao to cu kasnije. Sta je to i kako ga leciti?

Comment

• dexony
                        CBC Veteran
                        • 02.06.2007
                        • 182
                        • Beograd

Riknuo ti je senzor rashladne tecnosti. Imaces problem da ga palis samo kada je hladan i podici ce ti potrosnju goriva. Javi se na pp kada dolazis pa da potrazimo taj deo! Inace nece ti stati auto samo teraj. Neces nista postici resetovanjem kompa i pravilno resetovanje je ne skidanjem kleme vec u motornom prostoru ti se nalazi kutija sa osiguracima i na kutiji pise ECU i obicno je 15 ampera. POZDRAV DEXONY mehanicar
                        CIVIC COUPE

Comment

• -Vedran-
                          CBC Senator XXL
                          • 03.10.2004
                          • 3255
                          • Beograd

Skidanje kleme je jedino losije jer moze prouzrokovati trazenje koda na kasetofonu, gubljenje memorisanih stanica, alarm itd...
                          Tj, ceo auto izgubi struju...
                          Power of dreams !!!

Comment

• dexony
                            CBC Veteran
                            • 02.06.2007
                            • 182
                            • Beograd

Slazem se sa tobom ali zasto kada postoji kvalitetniji i laksi nacin. Treba biti praktican
                            CIVIC COUPE

Comment

• -Vedran-
                              CBC Senator XXL
                              • 03.10.2004
                              • 3255
                              • Beograd

Naravno, ne kazem da nisi u pravu...u svakom slucaju je bolje iscupati samo jedan osigurac nego ceo auto da ostane bez struje.
                              Iako mnogi primenjuju skidanje klema
                              Power of dreams !!!

Comment

Working...
                              X