MAZDA XEDOS 2.0 V6

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bandar
    CBC Početnik
    • 27.01.2008
    • 9
    • osijek

MAZDA XEDOS 2.0 V6

molim vas pomoć.primjetio sam da mi u leru izgubi grijanje u kabini.kad dam gas počne.jedan majstor mi je rekao da u crijevu gdje se odvrne žuti čep
    mora biti antifriza a ono mi je uvijek prazno.sipao sam u taj čep tekućinu ali ona je nestala.zašto neće da povuče rashladnu tekućinu iz rezervne posude..dali se možda mora sistem ozračiti i gdje ili je nedao bog brtva glave.temperatura vode pokazuje ok iako mi ventilator zna dugo i često raditi.eto molim vas pomozite mi
  • Vendi
    CBC Početnik
    • 20.02.2008
    • 6
    • Svedska

Mazda Xedos

U pitanju je sensor koji ima zadatak da sprovodi ravnomerno temparaturu kor ceo sistem grejanja.

Comment

• bandar
      CBC Početnik
      • 27.01.2008
      • 9
      • osijek

Re: Mazda Xedos

Originally posted by Vendi
      U pitanju je sensor koji ima zadatak da sprovodi ravnomerno temparaturu kor ceo sistem grejanja.
      hvala vendi..dali znaš točno gdje je taj senzor ili moram u servis

Comment

• Vendi
        CBC Početnik
        • 20.02.2008
        • 6
        • Svedska

Mazda xedos

Posto neznam koje je godiste auto od prilike ti mogu reci da se sensor nalazi na kuciste termostata treba da ima tri komada jedan je od te tri koji ima zadatak da sprovodi ravnomerno temparaturu koroz ceo sistem grejanja.Evo slike kako izgleda sensor.

Comment

• nijebitno
          CBC Senator XXL
          • 14.03.2006
          • 629
          • Modrica

@Vendi
          Kakvu funkciju tacno vrsi taj senzor, ako moze malo pojasnjenje.

@bandar
          Gdje ti se nalazi taj zuti cep, za koji ti je majstor rekao da tu uvijek mora biti vode?
          Ako sam dobro shvatio je da ti u ekspanzionoj posudi (boci koja se nalazi u motornom prostoru u koju se obicno sipa voda) nivo vode na propisanom nivou?
          Difference between man and boys is the price of their toys

Comment

• bandar
            CBC Početnik
            • 27.01.2008
            • 9
            • osijek

Re: Mazda xedos

[quote="Vendi"]Posto neznam koje je godiste auto od prilike ti mogu reci da se sensor nalazi na kuciste termostata treba da ima tri komada jedan je od te tri koji ima zadatak da sprovodi ravnomerno temparaturu koroz ceo sistem grejanja.Evo slike kako izgleda sensor.

hvala na informaciji ..mazdaa je 95 godište 2.0 v6 140 ks

Comment

• bandar
              CBC Početnik
              • 27.01.2008
              • 9
              • osijek

Originally posted by nijebitno
              @Vendi
              Kakvu funkciju tacno vrsi taj senzor, ako moze malo pojasnjenje.

@bandar
              Gdje ti se nalazi taj zuti cep, za koji ti je majstor rekao da tu uvijek mora biti vode?
              Ako sam dobro shvatio je da ti u ekspanzionoj posudi (boci koja se nalazi u motornom prostoru u koju se obicno sipa voda) nivo vode na propisanom nivou?
              posuda u koju se sipa voda je lijevo i ona je uredno napunjena iako ponekad
              zna iz nje nakon vožnje iscuriti malo vode naraste nivo što me i brine a žuti čep je na kraju gumenog crijeva gore po sredini motora veoma uočljivkoje vodi od hladnjaka i taj se čep otvara
              i nanjemu piše neotvarati kad je vrelo u prijevodu.a ima još jedan žuti čep on je na strani gdje je akumulator i u njemu je isto voda ali na njemu piše neotvarati.

Comment

• nijebitno
                CBC Senator XXL
                • 14.03.2006
                • 629
                • Modrica

Nazalost nemam dovoljno znanja da bih ti bilo sta savjetovao. Srecno
                Difference between man and boys is the price of their toys

Comment

Working...
                X