Naprsao mi je malo hladnjak desno od cepa(postavicu sliku kasnije)...onako pravolinijski....nista strasno ali me nervira sto malo curka ....da li neko zna kako mogu to da zakrpim?
hmm...nije plastican....materijal je vise je kao neki fiberglass ili tako nesto...probao sam sa gitom i nece isto je i sa silikonom ...nabavio san neke plasticne granule pa bih da probam sa njima ali prvo da vidim da li ima neko drugo resenje..
probaj sa ovim Bison-novim lepkom ja sam lepio plastican hladnjak sa njime, dzao je neko vreme eli posto je velika pukotina popoustio je. Probaj sa njime ako nije velika pukotina mozda uspe.
Kojim si gitom krpio? Ja sam krpio drugaru na bembari sa bodievim fiber gitom i uspelo je. Osmirglao sam grubom smirglom hladnjak (mesto oko naprsline) obrisao nitrom i izgitovao, posle poravnao git, ofarbao i nije se na prvi pogled ni primecivalo da je tu krpljeno.
probaj ovako iznutra ga okrpi smesom za krpljenje hladnjaka ( imas je u svakoj malo boljoj radnji i nije nesto skupa ) a spolja ga okrpi visokotemperaturnim silikonom ( takodje u nekoj boljoj radnji auto9 delova < crvene je boje kad ga otvoris ) i trebalo bi da drzi dostaaaaaaa dugooooooooooo da ne kupujes nov hladnjak
Zato sto ga kod kilera izlazi skoro kao da kupi polovan a uradice mu apsolutno isto sto sam mu rekao da uradi samo e vt silikon da zamene body fiber gitom i kobitom (tj katranom ) ili ce ga cak samo zalepiti kobitom (kao sto sam ja rezervoar ) i to je to , a da ce napraviti vecu stetu ne bih se slozio jer mu hladnjak ionako curi ....
imam i tu smesu za krpljenje hladnjaka i crveni silikon-hermetic...probacu sutra...Hvala na savetu
javi da li je uspelo , a vidis sad me odgovor bakari podseti mozes jednostavno da dobro pripremis naprslinu ( lepo je ocisti i osmirglaj ) i zalij je kobirom ( ona crna zaztita za patos i rubove sto ide u debelom sloju )
Kojim si gitom krpio? Ja sam krpio drugaru na bembari sa bodievim fiber gitom i uspelo je. Osmirglao sam grubom smirglom hladnjak (mesto oko naprsline) obrisao nitrom i izgitovao, posle poravnao git, ofarbao i nije se na prvi pogled ni primecivalo da je tu krpljeno.
pametno resenje ali sve zavisi gde je pukao , njemu je najveci peoblem sto je blizu epa jer ju tu najveci pritisak , a mozda bi bilo jos bolje da proba sa alu gitom ...
Zato sto ga kod kilera izlazi skoro kao da kupi polovan a uradice mu apsolutno isto sto sam mu rekao da uradi samo e vt silikon da zamene body fiber gitom i kobitom (tj katranom ) ili ce ga cak samo zalepiti kobitom (kao sto sam ja rezervoar ) i to je to , a da ce napraviti vecu stetu ne bih se slozio jer mu hladnjak ionako curi ....
Ja stvarno ne znam odakle ti ove informacije, ali nista sto si napisao nije tacno...
Vas hladnjak, vas izbor, krpite sa cim ocete, a kad procuri...jbga
Comment