Astra kilavo krece

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • GM
    CBC Član
    • 01.04.2005
    • 79
    • Beograd
    • Opel Astra, 1.6

Astra kilavo krece

Auto je Opel Astra 1.6 8v.

Problem se odjednom pojavio i manifestuje se samo dok se vozi na benzin. Na plinu je sve OK.
    Naime, prilikom malo zustrujijeg kretanja, obrtaji naglo padaju, motor gubi snagu i dolazi do "cimanja". Ukoliko zadrzim duze kvacilo i lagano krenem, to se ne desava. Ovo je izrazajnije dok je motor hladan, kao i kad je auto vise opterecen ili na uzbrdici. Posle starta auto se normalno ponasa, lepo radi i normalno vuce.

Kakva je dijagnoza?

Pozdrav svima i hvala na odgovorima.
  • b_samardzic
    CBC Senator XXL
    • 02.04.2005
    • 1557
    • Smederevo

Meni izgleda kao da ima manjak dotoka goriva. Ali nisi naveo koji sistem je u pitanju.

Dali ti se to desava samo posle prelaska sa plina na benzin, ili se desava uvek?

Comment

• GM
      CBC Član
      • 01.04.2005
      • 79
      • Beograd
      • Opel Astra, 1.6

Originally posted by b_samardzic
      Meni izgleda kao da ima manjak dotoka goriva. Ali nisi naveo koji sistem je u pitanju.
      Injection, Single point

Originally posted by b_samardzic
      Dali ti se to desava samo posle prelaska sa plina na benzin, ili se desava uvek?
      Desava se uvek, nema veze da li je radio na plin ili je bio ugasen.

Comment

• GM
        CBC Član
        • 01.04.2005
        • 79
        • Beograd
        • Opel Astra, 1.6

Re: Astra kilavo krece

Originally posted by GM
        Auto je Opel Astra 1.6 8v.

Problem se odjednom pojavio i manifestuje se samo dok se vozi na benzin. Na plinu je sve OK.
        Naime, prilikom malo zustrujijeg kretanja, obrtaji naglo padaju, motor gubi snagu i dolazi do "cimanja". Ukoliko zadrzim duze kvacilo i lagano krenem, to se ne desava. Ovo je izrazajnije dok je motor hladan, kao i kad je auto vise opterecen ili na uzbrdici. Posle starta auto se normalno ponasa, lepo radi i normalno vuce.
        Ovo gore je postalo izrazajnije u poslednje vreme. Jedan detalj sam jos primetio a u vezi sa istim problem. Auto na leru radi stabilno, ali prilikom dodavanja gasa broj obrtaja motora ne ode direktno na zeljeni, vec se kao zaglavi (zastane) na nekih 70-80 %, pa posle 1-2 sekunde ode na pravi broj u zavisnosti koliki sam gas dao. Znaci ukoliko zelim da pritisnem papucicu gasa da motor ode na 3000 obrtaja, na negde oko 2, 2.5k zastane saceka sekundu dve pa tek onda ode na 3k.

U menjuvremenu sam ocistio diznu. Stvar je ostala ne promenjena. Svecice su promenjene pre par meseci.

Comment

• zoranbg
          CBC Senator XXL
          • 23.03.2005
          • 4098
          • Rooster's Hill , Beog
          • Grande Punto 1.2

sipaj 10lit. benzina,pa ga vozi malo "divljacki" u visokim obrtajima samo na benzin da se izduva motor,svecice i tako to.
          a i paljenje ,ako je idealno za benzin nije za gas i kontra....tako da...
          Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• dfast
            CBC Senator XXL
            • 26.05.2005
            • 1302
            • Hoofddorp NL /Bgd

Proveri filter goriva, kao to rece b_samardzic, ali na celoj instalaciji jer je moguce da ih ima vise. Ovi simptomi bas lice na poluzacepljen filter kome treba malo vremena da probije dok posle radi ali sa smanjenim kapacitetom.

Comment

• GM
              CBC Član
              • 01.04.2005
              • 79
              • Beograd
              • Opel Astra, 1.6

Promenjeni su:
              filter za gorivo, filter za vazduh, svecice, ociscena je dizna (singlepoint ubrizgavanje)
              Barem jedno nedeljno vozim na benzin. Mozda na mnogo nizim obrtajima nego sto je potrebno da bi se "izduvala masina".
              Moze li garez na lambda sondi biti uzrok gore navedenim problemima? Nisam je skidao i ne znam u kakvom je stanju, samo pitam.

Comment

• Djole
                CBC Član
                • 24.03.2005
                • 88
                • Beograd

Uz rizik da ispadnem glup u drustvu, ja sam imao slican problem na Floridi 1.4. Doduse kod mene je reseno ciscenjem karburatora koji ti nemas (nakupilo se nekog mulja i kojecega iz benzina buduci da je slabije vozena na isti), ali su mi zbog tog problema menjali elektoventil na gasnoj instalaciji (zatvara/otvara dotok benzina u zavisnosti da li ga voim na gas ili na benzin)....

Comment

• overspeed
                  CBC Senator XXL
                  • 24.05.2005
                  • 2779
                  • Kosovska Mitrovica

Dobro veli zoranbg: to ti je, 99 %, zbog toga shto velika vecina nakon ugradnje gasa na benzin zaborave, shto se ubrzo manifestuje "zachepljenim" diznama i sistema ubrizgavanja uopshte. Lichno nemam takvo iskustvo, ali imaju moji prijatelji. Sem toga, ako to isto kazhu IvanT i Dora, to ti je jasno k'o dan Produvaj malo tu tvoju Astru na benzin (po mogucstvu 98 oct), a to bi trebalo da bude praksa posle svakih par hiljada predjenih km na gasu.

Poz forumashima
                  http://www.bmw.tv

Comment

Working...
                  X