poslije pola godine napokon sam rijesio kvar na kadetu 1.2E OHV 1985god.problem je poceo prije pola godine,auto je trzao(trokirao) pri kretanju,nije prihvacao gas i gusio se.....problemi bi trajali par dana a onda bi sljedecih par dana sve bilo u redu,potrosnja se povecala sa 7 litara plina na 10-11,u prvi mah pomislio sam da je u pitanju mehanicki kvar odnosno da je problem u motoru,otisao sam kod majstora i on mi je rekao da su otisle gumice ventila kao i karike i da ulje koje prodje otezava sagorijevanje,krenuo sam po svom i promijenio kablove,svjecice,razvodnu kapu,razvodnu ruku,platine i kondezator......nazalost problem nisam rijesio....poceo sam i ja da vjerujem da problem stvarno u motoru,ipak sve je vodilo na to da motor ima lose sagorijevanje odnosno slabu varnicu na svjecicama i kad sam dobro razmislio sjetio sam se da jos jedino nisam promijenio bobinu,nadjem neku staru skinutu sa kadeta 1.8 i promjenim.......AUTO RADI KO SAT....EVO POSLIJE PAR DANA UVIDIO SAM DA JE I POTROSNJA PALA NA STARIH 7 LITARA,iz znatizelje sam uzeo staru bobinu i raspertlovao je,a unutra namotaj u zalosnom stanju,sve je pocrnilo.eto okacio sam ovu temu da ljudi znaju da je i bobina bitan dio na autu i ljudi rijetko kad pomisle da je problem u njoj kao i ja pa prije svega promijene sve moguce a tek na kraju kad izgube svaku nadu sjete se te male valjkaste kutijice
pozzzz

Comment