Pozz svim ljubiteljima Vw vozila! Recite mi molim vas,da li je normalna pojava da na motoru Seat Ibize 1,8 dohc 16v oznaka ADL, da kada se skine sa motora poklopac za ulje da dodje do pravog bacanja tj prskanja ulja prilikom rada motora! Koliko sam ja upucen, to je ujedno i provera kakvo je opste stanje motora... Mnogi mi govore da je to znak da je motor pri kraju. Napominjem da sam uradio taj test kada je auto bio na radnoj temperaturi a ne hladan, i desio se pravi mali gejzir od ulja cim sam otvorio poklopac od ulja na glavi motora! E sad neki mi kazu da je i to normalno kod ovakvih gti motora! Kakvo je vase misljenje?
Prskanje ulja na motoru
Collapse
X
-
Pazi, meni se to desava na JTD i ja sam se u prvi mah zacudio, ali su mi objasnili da je to normalno jer JTD nema unutra poklopac bregaste. Mislim da nemas razlog da brines, osim ako primetis da ti motor preterano trosi ulje.
Ugasi motor, otvori poklopac i pogledaj unutra. Ako vidis bregastu, znaci nemas poklopac koji je stiti i zato prska.Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.
Comment
-
-
Ali jedna samo napomena, to je kod svih skoro dizelasa normalno, zato majstori ne preporucuju da tokom rada se skida poklopac za ulje sa motora, jer dolazi do neminovnog prskanja ulja. Dok ovo kod benzinaca ne bi smelo da se desava koliko sam barem ja upucen?!
Comment
-
-
Re: Prskanje Ulja Na Matoru?
Kod tog 16V motora nema zastitni poklopac preko bregaste,zato ti baca ulje napolje. A to sa cepom se uglavnom dizeli gledaju skines i stavis ruku iznad ili fora odvrnes cep i ostavis na mestu i pritisak ne sme da ga sbaci. E sad koliko je to merodavno...VW Golf MK1 2.0 16V (u izradi)
Comment
-
Comment