Opel Kadet

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • rudic.m
    CBC Senator XXL
    • 30.07.2008
    • 407
    • Odžaci

Opel Kadet

Imam okadeta 1.6i i de[ava mi se da trza u vožnji,u leru nepravilno radi,smanjuje i povećava gas,ugasi se,obrtaljka luduje.Tako je i na plinu i benzinu.Stavljao sam drugu kapu,bobinu,kablove,nove svećice,kompjuter drugi,karburator,kako ga već zovu i ništa.
    viewtopic.php?f=15&t=31792
  • TECA
    CBC Senator XXL
    • 14.10.2007
    • 2355
    • Oz

Ostao jos razvodnik paljenja,moze biti da se dodiruju zice na ulazu u njega(raspala se izolacija).Cim ti skakuce obrtomer,trebali ste na njega da posumnjate.Ako su zice u redu menjaj spulnu u istom.Ako je razvodnik sa holovim senzorom,onda gubi kontak u samom dzeku.

Comment

• ljube-kugla
      CBC Senator XXL
      • 04.05.2006
      • 1531
      • batajnica

proveri na senzoru radilice,da ga nije slucajno kais ostetio,meni se slicno desavalo na corsi ali samo na vecim obrtaima,cim predje 4000rpm pocne da se skace kazaljka obrtomera i gasi se,a na malim obrtaima normalno,izolovao pojedinacno svaku zicu a ima ih dve i radi normalno
      ko na nas krene iz mesta je naje&o
      a sto nas je vise,jaci smo

Comment

• rudic.m
        CBC Senator XXL
        • 30.07.2008
        • 407
        • Odžaci

Promenuću razvodnik pa ću videti da li je do njega.A,gde se nalazi senzor radilice?

Comment

• rudic.m
          CBC Senator XXL
          • 30.07.2008
          • 407
          • Odžaci

Da nije ovo možda problem.Sad sam došao od majstora koji mi je ravnao blok i sređivao glavu i primetio je na prvom cilindru kao da je voda pojela zid stubline.Vidi se na slici.Kaže da hidrotest to ne može u većini slučajeva ni da otkrije.Sd ne znam otkud je tako nagrižena.Da li je muguće da je voda pojela zid stubline ili je od pranja i stajanja(nekih nedelju dana),mada ne verujem da za kratko vreme može da napravi rupice.Bojim se da ne pušta tu kompresiju i stvara pritisak u boci.Da li može da pokaže nešto merenjem kompresije?

Comment

• TECA
            CBC Senator XXL
            • 14.10.2007
            • 2355
            • Oz

Nema tu sta da se meri,hilznuj taj blok!

Comment

• rudic.m
              CBC Senator XXL
              • 30.07.2008
              • 407
              • Odžaci

Misliš,da ga bušim?Bi ja ali mi ne da komšija,hehe.Ostale stubline su dobre.Mene samo brine da nije probila stublina.A to što je oštećen nije toliko bitno za sad.

Comment

• ljube-kugla
                CBC Senator XXL
                • 04.05.2006
                • 1531
                • batajnica

odnesi blok na masinsku obradu i vidi mozda moze samo taj cilindar da se resi ako su ostali dobri

meni su za busenje bloka za 7mm vece rupe uzeli 30€
                ko na nas krene iz mesta je naje&o
                a sto nas je vise,jaci smo

Comment

• rudic.m
                  CBC Senator XXL
                  • 30.07.2008
                  • 407
                  • Odžaci

Rešio sam problem sa trzanjem.Otišao je holov senzor u razvodniku.Sad je ostao još problem što se kao čuju ventili.Videću da zamenim hidropodizače .Možda i ventil udara u klip jer je ravnata glava i blok.

Comment

Working...
                  X