Focus TDCI

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • MOSLER
    CBC Senator XXL
    • 27.05.2005
    • 1064
    • Niš

Focus TDCI

Skoro sam kupio Ford Focus 1.8 TDCI `01 god, ali sam ubrzo primetio nesto sto mi se bas i ne dopada.Naime auto odlicno vuce ali sve do 3000rpm.Posle toga naglo posustaje i skoro ga je nemoguce naterati do 4000 obrtaja, doduse izvodljivo je ali se do te brojke bukvalno putuje.Uz to, pri kratkoj voznji na auto putu primetio sam da auto prakticno nece da ide preko 170km/h( fabricki deklarisana 194km/h) odnosno kada kazaljka predje od prilike tih 3000 obrtaja. Isto tako, potrosnja u gradu prelazi 9 litara eurodizela sto je po mom milsljenju mnogo za taj motor kada se auto normalno vozi.
    Inace primetio sam kada sam mu menjao filter za vazduh da je bio prepun djubreta i da ocigledno nije skoro menjan, pa se razmisljam da nije mozda otisao protokomer
    Da li je neko imao slicna iskustva, sta moze da bude u pitanju???
  • Dragon
    CBC Senator XXL
    • 15.11.2006
    • 963
    • Beograd

Ja sam vozioi TDDi 2.0 i imao sam slican problem, ali meni je bilo drasticnije, tj u voznji je odjednom izgubio snagu i nije hteo preko 2.000, usao je u tzv. safe mode. Ispostavilo se na kraju da je jedno crevo posle protokomera uvlacilo fals vazduh, tako da je ovaj brljavio.

Najblje da odes na dijagnostiku i vidi da li ce da prijavi neku gresku sa protokomerom. Mozda treba i da se ocisti.
    Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• MOSLER
      CBC Senator XXL
      • 27.05.2005
      • 1064
      • Niš

Pre par dana je protokomer ociscen ako to uopste ima nekog efekta, a kada sam kupovao auto, odvezao sam ga u ovlasceni servis izmedju ostalog i na dijagnostiku i rekli su mi da je sve u redu, mada vise nikome covek ne moze da veruje

Comment

• MOSLER
        CBC Senator XXL
        • 27.05.2005
        • 1064
        • Niš

Hajde ljudi, ima li jos neko ideju sta bio moglo da bude u pitanju?

Comment

• Vidan KV
          CBC Senator XXL
          • 24.10.2007
          • 432
          • Kraljevo
          • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

Nema druge nego opet na dijagnostiku.....potraži nekog iskusnijeg koji će pratiti parametre na vozilu tokom vožnje...trebalo bi posle toga da bude jasnije....da li je rađen chip tuning?......pozdrav!

Comment

• subicd
            CBC Senator XXL
            • 20.06.2008
            • 463
            • Novi Sad

Protokomer sigurno. Strada kad je prljav filter, auto gubi snagu preko 3000rpm, poveca se potrosnja goriva..

Comment

• MOSLER
              CBC Senator XXL
              • 27.05.2005
              • 1064
              • Niš

Originally posted by Vidan KV
              ....da li je rađen chip tuning?......pozdrav!
              Nije, mislim nije jos
              Gledacu da mu zameni protokomer od sledece nedelje pa cu da vidim onda kako ce da se ponasa.

Comment

Working...
              X