Servisi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dare156
    CBC Senator
    • 07.03.2007
    • 282
    • Beograd

Servisi

ne znam da li ima ove teme. Interesuje me kog majstora preporucujete. Kakva su vasa iskustva. Trenutno vozim Mondea 2.0 tdci 05, i jako mi se svidja. Voleo bih da ga odrzavam kod dobrog i postenog majstora . Hvala
  • nicolas
    CBC Veteran
    • 17.11.2007
    • 175
    • Beograd

Ne znam sta da ti kazem. Ja u Bg ne nadjoh nijednog koji zadovoljava moje kriterijume. Nekoliko sam ih vec promenio, jos uz to odredjen broj servisa samo "obisao". Na kraju, odlucio sam da svog Escosa odrzavam kod caletovog majstora, koji je u radio 12 godina u specijalizovanom Fordovom servisu u Nemackoj. Jeste malo nezgodno, jer je majstor 60 km od Bg, ali kad napravim turu do mojih, odem da ih vidim i posetim svoju rodnu grudu , tada cu da odradjujem vece servise. Ove sitnije stvarcice, zamene, neke manje popravke i ostalo... polako vec radim sam.
    Inace, imas vec tema o majstorima i to svezih, pa malo prosvrljaj ovuda, a ima i ona magicna opcija "Search"

Comment

• dare156
      CBC Senator
      • 07.03.2007
      • 282
      • Beograd

citao sam o tvojim mukama sa majstorima u slicnoj temi. jebiga,

Do sada sam posetio dva majstora i nisam bio zadovoljan, kad dodje vreme teram dalje. Pre svega je jako bitan odnos musterija i majstor. Uglavnom danasnji majstori su nesto nabedjeni i vazda nadrkani. i moras da igras ko malo dete oko njega ko da on mene placa a ne ja njega.

Osnovno je postovanje, drugo da ostavi vozilo cisto kao sto je i dobio. da zastiti volan, sediste, patos. da da racune za delove, neku servisnu ako je moguce. da proceni eventualne troskove u buducnosti, i dobiti objasnjenje na svako pitanje....to sam sve dobijao dok sam vozio alfu. nadam se da cu i ovde naci slican servis. pozzzz

Comment

• Ogi
        CBC Senator XXL
        • 07.10.2007
        • 309
        • Beograd
        • Hyundai i30 1,4

Ljudi,

Postoji li u ovom idiotskom gradu (Beogradu) neki normalan servis a da nije GAGA (skup i poprilicno bezobrazan i bezobziran) i CHUPA (prevarant) ? Do sada sam radio kod ove dvojice i sada treba da odradim neke vece popravke i nijedan od ove dvojice mi ne odgovara pa trazim nekog treceg...

Kakav je TANASIC ? Neko sesti?

Comment

• nicolas
          CBC Veteran
          • 17.11.2007
          • 175
          • Beograd

Ne znam sta da ti kazem. Ja i dalje trazim majstora u Bg, ali za sada slabo to ide. Srecom, u servis GAGA nikada nisam ni isao, zahvaljujuci postojecim komentarima ljudi koji su imali negativna iskustva u tom servisu (sto se tice odnosa prema musteriji i cenama). Sa Chupom sam imao jako lose iskustvo, o cemu sam ovde na forumu iskuckao pozamasan broj redova.
          Ostale servise koje sam samo onako usput posetio, o njima tek ne vredi da pisem.
          Raspitivao sam se, trazio, isao, pokusavao... na kraju dosao sam do zakljucka da u Bg ne moze da se nadje neki pristojan majstor, koji ce ce korektno obaviti svoj posao i to naplatiti onoliko koliko je realno.

Comment

• Ogi
            CBC Senator XXL
            • 07.10.2007
            • 309
            • Beograd
            • Hyundai i30 1,4

E pa je*em mu mater, necu valjda da idem 200km od Beograda da bih popravio auto? Pazi, GAGA nije los, u principu ja sam kod njega do sada popravljao auto zilion puta i generalno sam zadovoljan ako krenem od pretpostavke da nijedan majstor nije savrsen... oni jesu skuplji ali sjajno odrade posao, tu nema sta.... ipak, cesto su mi naplacivali neke nebuloze, ista stvar se razlikuje na dva racuna, desi se cak i da mi menjaju nesto sto im nisam rekao zato sto su "videli da ne valja", ok to nisu skupe stvari ali ipak... i ono sto me najvise nervira i sto hocu da odem da ih pitam je to sto su mi poslednje 4 godine menjali dva puta prednje i dva puta zadnje solje amortizera i sada mi je zadnja ponovo riknula... znaci nije mi jasno o cemu se tu radi...

Bas me zanima tvoje iskustvo sa Chupom, ako moze ukratko posto nisam naisao na te postove ili mi daj link da procitam... ja sam o njemu od par ljudi ovde slusao hvalospeve a ispostavilo se da mi je naplatio "stelovanje ventila" a da ih nije ni pogledao!!! Zamisli tu gnjidu od coveka! Ali ja sam tada bio glup i to sam tek provalio posle par dana i nisam se vracao kod njega... ono sto je zamenio zamenio je ok mada pitanje cene i dalje ostaje jer radi na crno najstrasnije ali ok...

Mozda cu ovih dana da procunjam gradom, secam se da sam skoro prolazio gornjim delom Bulevara, tamo negde kod Deltinog outlet-a i video sam Fordovog majstora... cak moguce da sam tu negde video i dva u tom kraju...

Sada treba da menjam kvacilo, problem je u tome sto GAGA nece da otvori i da vidi sta i kako vec u startu hoce da mi uzme 300 evra za zamenu kompleta iako sam ja ubedjen da to ne treba vec da moram da menjam korpu sigurno a za ostalo bi se videlo... lamelu mislim da ne moram ali kod mene je samo drug lager 100 evra i vise tako da bih u kranjem slucaju zamenio korpu i lamelu pa bi i to bila extra usteda... plus ponovo solje... plus sto znam da ce mi se za 2 meseca pokvariti jos 5 drugih stvari...

Dakle, ne bih da ulazem kao ludak u ovaj auto jer je postao rupa bez dna a delovi su skupi kao da vozim Mercedes a i siguran sam da bi radilo i ovako kako sam ja zamislio a i moguce je da cu na sajmu kupiti neki auto pa i zato... naravno, ako moram promenicu citav komplet, znam da je to pozeljno ali nije obavezno... a GAGA hoce odmah da mi menja sve a da ni ne pogleda, kao ne mogu da daju garanciju ako ne menjaju sve sto sa jedne strane stoji ali ipak...

Comment

• stefan148
              CBC Senator
              • 17.09.2007
              • 228
              • beograd-zvezdara-lion

dok sam jos vozio forda, odrzavao sam auto kod chupe i nemam nikakvu zamerku na servis. moguce zato sto mi tamo radi ortak. no, nije bitno. postoji servis kod severnog bulevara u ulici veljka dugosevica. 90ih je on bio glavni servis sto se tice forda, ali sada ne znam kakva je situacija, cujem od ljudi da je i dalje ok, mada taj covek koji je ranije radio vise ne radi zbog starosti, samo nadgleda svoje radnike. mozda vredi pokusati, ili barem otici i videti situaciju.

Comment

• nicolas
                CBC Veteran
                • 17.11.2007
                • 175
                • Beograd

Originally posted by Ogi
                Bas me zanima tvoje iskustvo sa Chupom, ako moze ukratko posto nisam naisao na te postove ili mi daj link da procitam... ja sam o njemu od par ljudi ovde slusao hvalospeve a ispostavilo se da mi je naplatio "stelovanje ventila" a da ih nije ni pogledao!!! Zamisli tu gnjidu od coveka! Ali ja sam tada bio glup i to sam tek provalio posle par dana i nisam se vracao kod njega... ono sto je zamenio zamenio je ok mada pitanje cene i dalje ostaje jer radi na crno najstrasnije ali ok...
                Radi na crno, gore ne moze da bude... ne izdaje racune, cene rada i delova odredjuje onako pausalno "iz glave", ne stavlja ti zamenjene delove na uvid, musterija jednostavno nema sanse posle servisa da provali sta je radjeno, sve se svodi na njegovo "uradjeno je, kazem ti".

U vise tema sam pisao o iskustvu sa njim, ali svoje zbirno iskustvo sam izneo u temi

http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... torder=asc

U toj temi nisam pominjao koji je majstor u pitanju (mada je trebalo), ali posto si imao iskustva sa njim, iz moga posta ce ti se verovatno sve uciniti poznatim.

Sto se tice GAGA servisa, znam da odrade sve kako treba (nekad cak i vise, rade i ono sto ne treba ), ali bas zbog tog odnosa "musterija je ovca za ****nje", nisam zeleo da idem kod njih.

Comment

• Ogi
                  CBC Senator XXL
                  • 07.10.2007
                  • 309
                  • Beograd
                  • Hyundai i30 1,4

Onda se prica u Beogradu svodi na to da je Gaga ipak najbolji, i pored nekih losih stvari kod njega, on uvek uradi maksimalno... nisam cuo da je nekome nesto lose uradio ili da nije uopste uradio... meni je uvek sve dobro uradio... jebiga.. varijanta najmanje zlo...

Eto ima taj neki Dragan sto ga neki ljudi stalno spominju, negde na putu za Avalu, ali to mi nesto daleko a i citava prica mi je nekako... sta znam, mozda sam snobcina ali ja volim servise tipa GAGA...

Znas o kojoj varijanti razmisljam... ovaj momak sto prodaje delove ljudima sa foruma... deluje i vise nego ok, daje popuste clanovima foruma a ima sve zivo i koliko sam u toku pola foruma kupuje od njega... cene su mu reklo bi se pristupacne... evo meni recimo hoce da proda Sachs komplet kvacila za 16.800 dinara sa popustom sto je dobra cena rekao bih... znaci kod njega kupovati delove a ugradjivati na drugom mestu... samo je problem naci majstora koji ce da ti otvori kvacilo i da ti kaze sta stvarno nije ok...

I znas o cemu jos razmisljam... auto je auto, siguran sam da ima majstora koji su specijalizovani za druge automobile a mogi bi da rade i Forda... samo sto mi ne znamo za njih... a ima i onih koji rade sve...

Comment

• Palamudin
                    CBC Član
                    • 04.08.2008
                    • 12
                    • Beograd

ja sam po preporuci forumahsa otishao u onaj servis na vr' bulevara
                    Isqstvo pola-pola

Sa dobre strane auto ide ODLICHNO i cene su za uradjeni posao sasvim korektne (175 eura za poluosovinu/diferencijal/4selen bloka/ruke)
                    istina je da vozim mator auto i da delova ima samo sa otpada i polovnih ali ako majstor kazhe da je dobro onda ja moram da verujem (dok me ne za****) i otvorili su mi servisnu knjizicu

Sa druge strane na uvid su mi dali samo stari diferencijal a poluosovinu ne, nisu mi pogledali izduv IAKO SAM NAPOMENUO da pogledaju i daju izvestaj.

Na moj zahtev da provere pritisak cilindara/nasteluju ventile/ociste karburator su odmahnuli glavom u fazonu ma sta cje ti to... ionako vozish auto star 20 godina

Utisak je sledecji...
                    Pro: Odlican majstor
                    Snabdevenost delovima (novim i polovnim)
                    Odnos prema musteriji
                    Odlicne cene
                    Daju servisnu knjizicu ako musterija nema svoju

Cons: Ne drze se dogovorenog vremenskog roka
                    Ne rade sitno odrzhavanje (ili rade al samo na boljim/skupljim automobilima)
                    Nisu dali na uvid SVE zamenjene delove
                    Nisu izdali racun i priznanice za nove selen blokove
                    Nonsalantan odnos prema odnosu vlasnik/vozilo (sto vozish to.... prodaj pa kupi ono bolje se odrzhava )

My 5 cents!

Comment

• nicolas
                      CBC Veteran
                      • 17.11.2007
                      • 175
                      • Beograd

Cek, cek... pricas o onom servisu na kraju Bulevara (JNA)? U Jajincima?

Ja sam o njemu cuo za sada uglavom ok komentare, ali nisam isao nikada tamo, pa nemam licno iskustvo.

Comment

• Ogi
                        CBC Senator XXL
                        • 07.10.2007
                        • 309
                        • Beograd
                        • Hyundai i30 1,4

Reci mi zivota ti koji je to servis, gde se nalaze, moze i broj telefona? Imaju i svoju radnju delova koliko sam te razumeo? Da nije to ovaj servis sto sam ga ja spomenuo? Bulevar... koji?

Sto ti nisu dali poluosovinu na uvid? Da li si trazio i sta su ti rekli? Zasto nisu pogledali izduv i zasto nisi insistirao da ti urade stelovanje ventila (to i ja zelim), ipak im placas sve to...

Za nesto su ti izdali racun a za nesto nisu? Koliko je auto probio rok servisa?

Comment

Working...
                        X