Problemi sa Kadettom 1.3 44kw 1985god

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bumbar
    CBC Član
    • 20.08.2008
    • 12
    • pale,R.S

Problemi sa Kadettom 1.3 44kw 1985god

Prvo i najgore: kada ga palim, bez obzira jeli to ujutro ili po danu, dovoljno je da stoji sat vremena, moram da ga palim na saug. nekada se desi da se i tako ugasi, pa onda radim po sistemu gas do patosa i verglaj, tada proradi.
    Drugo: Vozim trecom 50 km/h, ulazim u krivinu , vratim u drugu, brzina nekih 20-25km/h, dodam gas i on stuca ide jos 20 metara i ugasi se.Onda nema sanse upaliti, osim sistem gas do patosa i verglaj.
    Karburator je Delco remy pierburg fj, Svjecice NGK, a za ostalo ne znam.
    Pomagajte ako iko zna sta mu je, poludicu do zime!
  • majstorbob80
    CBC Veteran
    • 13.05.2008
    • 184
    • beograd
    • 735E32, 525E39 Mlook

Druze mislim da ti karburator preliva. Verovatno bi trebalo da se nasteluje nivo benzina u loncetu. Ako mozes sam da ga otvaras, videces plovak koji regulise rad iglicastog ventila, ocisti ventil i onu malu polugicu koja povlaci ventil malo iskrivi tako da ti plovak ranije zatvori.
    Pozdrav.
    Čovek se uči dok god je živ!!

Comment

skini kuciste filtera (odvij tri velika srafa krstastim srafcigerom) za vazduh tako da mozes direktno odozgo da vidis sta se desava u samom usisu (grlu) karburatora...
      startuj motor na leru i zagrej ga do radne temperature...
      ugasi motor i svo vreme posle toga posmatraj (odozgo) sta se desava u samom usisu od karburatora...
      ako se primeti da unutar njega kaplje benzin u samom grlu na leptir gasa,onda imas problem sa takozvanim prelivanjem odnosno glavna dizna ne zatvara dovod goriva i tako prelivanjem viska u samo grlo karburatora auto "pre****va" odnosno dobija vise goriva nego sto mu treba...
      uzrok moze da bude od vise faktora a neki od njih su: prljavstina u loncetu od karburatora, ostecena glavna dizna u loncetu koja zatvara dovod goriva preko plovka, ostecen plovak u loncetu karburatora, zapusen prelivni vod od karburatora do rezervoara i.t.d...
      javi sta si jos primetio i kakva je situacija u karburatoru posle gasenja...

pozdrav...

Comment

• RS-4
        CBC Veteran
        • 29.04.2008
        • 162
        • Norway

Originally posted by majstorbob80
        Druze mislim da ti karburator preliva. Verovatno bi trebalo da se nasteluje nivo benzina u loncetu. Ako mozes sam da ga otvaras, videces plovak koji regulise rad iglicastog ventila, ocisti ventil i onu malu polugicu koja povlaci ventil malo iskrivi tako da ti plovak ranije zatvori.
        Pozdrav.

Kod tog modela NEMA stelovanja nivoa.

Pozdrav

Comment

• majstorbob80
          CBC Veteran
          • 13.05.2008
          • 184
          • beograd
          • 735E32, 525E39 Mlook

O.K. Moja greska, mada moguce je da ventil ne zatvara.
          Iste simptome sam imao BMW u sa karbom.
          Pozdrav.
          P.S. Covek stvarno uci dok je ziv
          Čovek se uči dok god je živ!!

Comment

Working...
          X