Problemi sa Astrom 1.6 Twinport posle prvog servisa

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bax76
    CBC Senator XXL
    • 07.11.2006
    • 605
    • BG

Problemi sa Astrom 1.6 Twinport posle prvog servisa

Uradjen je prvi servis na Astrici posle 11.000km, i naime sem sto si me neprijatnno iznenadili cenom od 12.000din, dobio sam i nus pojave

Problemi su sledeci, auto je postao bucniji, na leru, i jace se osete vibracije, po kazaljci obrtaji stoje oko 800-850 i ne variraju...
    Pored toga kad se naglo podbode gas cuje se onaj karakteristicno kratkotrajni fuuuk, i to negde na crevima posle filtera vazduha, ja sam malo dotegao selne ali izgleda da ne pomaze.
    Pre ovog servisa se taj fuuuuk, fuuuuk, na cimkanje gasa nije cuo, vec je motor samo dizao odlucno obrtaje.

Da li ja nesto tripujem, ili ima sta da reklamiram ?

Jos jedno malo bonus pitanje dali 1.6 16V twinport ima filter za gorivo, i to onaj sto e menja na malom servisu, obziorm da se u knjizici nigde ne spominje za benzince, a znam da na Z10 nema tog klasicnog filtera, koji se redovno menja.

Hvala na sugestijama.
  • RANK
    CBC Senator XXL
    • 28.02.2007
    • 1635
    • Beograd
    • FIAT MAREA WEEKEND 1

obrati paznju na kuciste filtera vazduha, da li je dobro fiksirano i da li dobro lezo poklopac, lici na to.
    "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• bax76
      CBC Senator XXL
      • 07.11.2006
      • 605
      • BG

Lici na to, zato sam i pomenuo creva iza filtera vazduha, ali imam utisak da se fuuuk, cuje negde dalje od kutije filtera, posle valjda protokomera, i blize motoru, tj iznad njega samog ima jos neka plasticna komora na usisu..

Uglavnom taj fuuuuk, fuuuuk, bi trebalo da nije normalna pojava, mada sam cuo to na starijim kolima, ali na novima bas i ne....

Comment

• JNC
        CBC Senator XXL
        • 19.12.2006
        • 1332
        • Beograd

Ma bre pravac nazad u servis, kupio si nov auto u garanciji, ides u ovlasceni servis, sta uopste da se cimas, kod njih i za gusu, pa pare su tvoje, nisu male, nek rese to i cao.

Comment

• bax76
          CBC Senator XXL
          • 07.11.2006
          • 605
          • BG

Sredjena je stvar dotegnuto je neko crevo, hvala na pomoci.

Comment

• bullet
            CBC Veteran
            • 26.05.2008
            • 115
            • Beograd

Jesi sam sredio ili u servisu? I koji je ovlasceni servis u pitanju, treba da se zna! Mislim jbt. ne mogu obicnu zamenu ulja i filtera da urade kako treba, strasno.

Comment

Working...
            X