1.9 sdi trosi ulje a suv ko barut!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • lupus
    CBC Član
    • 03.04.2008
    • 16
    • Beograd

1.9 sdi trosi ulje a suv ko barut!

Jel to normalno da 1.9sdi 2002 trosi ulje? Oko 500 ml na 2500km. Ne mogu da kazem da ga vozim polako, ali toliko sam jurio auto cak sam hteo punta da kupim. Prezadovoljan sam kako ide polo i potrtosnjo ali to mi malo smeta. Sipao sam mu castrol magnatec 10-40. Hvala na odgovorima!
  • gti16v
    CBC Senator XXL
    • 05.08.2007
    • 343
    • BGD
    • VW PASSAT 1.8T, BMW E46 318Ci 105kw

Imao sam fabiu sa istim motorom koja je isto trosila ulje. Auto ti trosi 200ml/1000km , fabricka tolerancija je 1l/1000km, tako da bez sekiracije

Comment

• mugos
      CBC Senator XXL
      • 18.09.2007
      • 555
      • BG/sada Novi Beograd

Tu potrošnju nikako da skontam. Bem ti, auto mi je 96 godište i dolijem pola-jedne litre za 10.000. A ovde noviji auti toliku potrošnju. Mislim da je to zavera
      Nepsujem, nepijem, nepušim. U p.m. pade mi pepeo u pivo.

Comment

• bili
        CBC Senator
        • 13.11.2007
        • 208
        • NS

Imao sam G2, G3 i sada G4, svi benzinci 1,6. U uputstvu od svakog piše da je normalno da motor troši do 1 l ulja na 1000 km. To znači da može i da ne troši ulje.

G2 je imao 150.000 km i 12 god. kada sam ga prodao i nije trošio ni kap.

G3 je imao 120.000 km i 6 god. kada sam ga kupio i trošio je oko 0,1 l na 1000 km. Ova potrošnja se zadržala do 150.000 km kada sam ga prodao.

G4 sam kupio sa 87.000 i 3,5 god. Nije trošio ulje sve do 118.000 kada sam posle povratka iz Grčke primetio da je nivo ulja malo manji nego što je bio, pre polaska je bilo na nivou kako je i sipano. E, sad da li je počeo da troši trajno ili je to samo pri dužem velikom naprezanju (što je moguće), vreme će pokazati.
        VW über alles.

Comment

• mugos
          CBC Senator XXL
          • 18.09.2007
          • 555
          • BG/sada Novi Beograd

Da bog da da ti ne troši ništa
          Nepsujem, nepijem, nepušim. U p.m. pade mi pepeo u pivo.

Comment

• subicd
            CBC Senator XXL
            • 20.06.2008
            • 463
            • Novi Sad

Probaj da sipas Mobil super s, 10w-40(polusintetika).
            Ja sam na bivsem Passatu prvo imao Magnetic i trosio je oko 1l na 7500km, sa Mobilom 7dl na 10.000km.
            Probvaj nista ne kosta cak je mislim i jeftinije od Castrola a po meni bolje.

Comment

• bili
              CBC Senator
              • 13.11.2007
              • 208
              • NS

Moje mišljenje je da ako troši manje ulja ne znači da je to ulje kvalitetnije.

Pre desetak god imao sam juga koji je trošio prilično ulja (0,4 l na 1000 km, kompresija bila dobra i skoro da nije duvao), a imao je i problem sa pritiskom ulja na leru i kada je hladan, koristio sam uglavnom Optima i Valvoline, a onda mi je neki lik rekao probaj Castrol. Castrol-a (GTX3) je trošio malo više, ali su problemi sa pritiskom ulja nestali.

Inače VW preporučuje Castrol i ja ga koristim, a to preporučujem svima koji voze VW.

Koji Castrol za koji motor - to bi trebalo proveriti (kod VW-a ili Castrol-a).

Naravno da u kevinu Fiat Pandu ne sipam Castrol već Selenia jer Fiat upravo to preporučuje.

Mobil nikada nisam probao pa ne želim da komentarišem jer nemam lično iskustvo.
              VW über alles.

Comment

• TDIBOY
                CBC Početnik
                • 28.10.2008
                • 3
                • Subotica

Mozes slobodno i da kupis MOBIL ulje ja sam sipao u passata 2.5tdi

Comment

Working...
                X