vw polo 1.0 ne pali

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nasta
    CBC Član
    • 13.04.2005
    • 25
    • Leskovac

vw polo 1.0 ne pali

Kao sto tema kaze, 1043ccm, 33kW, 45 konja. Problem je sto ne pali uvek. Od pre dva dana je palio kad je "hladan" a sad nece ni "hladan".
    Desi se da upali ali posle kratke voznje se ugasi. Dok radi, radi normalno,
    dobro "vuce" i onda stane i kraj.
    Odem kod majstora, u trenucima ispravnosti , , i on kaze da je stradala "potapajuca" pumpa za gorivo ispod zadnje klupe.
    Pre toga je zamenio filtar za gorivo i proverio "elektroniku".
    Pumpa se cuje da radi ali ne vuce gorivo i sto je najgore na mestu gde dolazi suvisno gorivo iz motora pumpa IZBACUJE gorivo u mlazu a na mestu gde treba da izadje gorivo ne izlazi ili ide sasvim malo.
    Izvadi on pumpu iz rezervoara, skine mrezicu sa donje strane, vrati na svoje mesto, poveze sve i, gle cuda, auto radi...... ali samo par kilometara. Opet isto.
    Tu on "podlepi" i kaze "treba nova pumpa".
    Sta da radim? Ima li tome leka ili da kupim novu, ili polovnu?
    Izvinite na malo duzem tekstu i hvala unapred.
  • dfast
    CBC Senator XXL
    • 26.05.2005
    • 1302
    • Hoofddorp NL /Bgd

Ima jedan ZEZ koji ne mora da bude kod tvoga auta ali ne skodi da i to pogledas pre nego sto kupis novu pumpu. Najobicniji cep za rezervoar koji zna da napravi bas takav problem kad mu se zacepi oduska, znaci kako pada nivo goriva , a oduska zacepljena napravi se vakum u rezervoaru koji pumpa za gorivo nije u stanju da savlada i auto jednostavno potrosi gorivo koje ima i stane. kako vakom popusti, upalis auto normalni i krenes kad ono posle par km opet. Probaj da stavis drugi cep ili ga jednostavno skini ako ti je ispod pola rezervoara i vozi i vidi sta ce ti se desiti.
    Ako se ne bude vise gasio, nov cep a do toga busilica i probusi ga par puta nekom manjom burgijo 2-3mm i resen problem. Znaci mozda i nije do ovoga ali se meni i nekolicini ljudi koje znam isto to desavalo, a prepoznaje se po tome kada otvoris rezervoar cuje se karakteristican zvuk. Ovo zna da optereti pumpu pa motor dobija manje goriva pa trza na usponima itd.

Comment

• nasta
      CBC Član
      • 13.04.2005
      • 25
      • Leskovac

dfast, hvala na extremno brzom odgovoru. Provericu to jos sutra.

Comment

• maxximus
        CBC Početnik
        • 20.08.2010
        • 3
        • krusevac

vw polo 1.6, 2000.god, benzinac

Imam veliki problem. Nedavno sam kupio polo 1.6, 2000.god., lep kao lutka ali gasi se u voznji. Dijagnostika ne pokazuje nista, promenio sam 7 majstora i nista, niko nema resenje. Ako je neko imao slican problem, mnogo bi mi znacilo. Hvala.

Comment

• Gavra
          CBC Senator XXL
          • 06.03.2008
          • 2031
          • Beograd

Re: vw polo 1.0 ne pali

Skener ne pokazuje nista Dijagnostika ce da otkrije problem,ali za to mora malo i ispod haube,ne moze sve sa sedista
          Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• maxximus
            CBC Početnik
            • 20.08.2010
            • 3
            • krusevac

vw polo 1.6, 2000.god, benzinac

I dalje se gasi u voznji i niko nema resenje>.

Comment

• Gavra
              CBC Senator XXL
              • 06.03.2008
              • 2031
              • Beograd

Kako mislis da ti iko pomogne kad je sve sto si naveo da se gasi?!?!

Niti jedan parametar,ni jednu stvar koja je kontrolisana ili radjena u pokusaju popravke,ni jedno misljenje tih 7 majstora kod kojih si bio .....

Comment

• maxximus
                CBC Početnik
                • 20.08.2010
                • 3
                • krusevac

Re: vw polo 1.6, 2000.god, benzinac

Ok, ti ocigledno kao i svi ostali majstori nemas pojma o cemu se radi i da je to uopste problem kod ovih vozila pa bi kao i ostali da krenes redom pa da ustanovis o cemu se radi. Hvala ali ne hvala, zbog takvih majstora sam i puko tolike pare a nista nije uradjeno.Ocigledno da sebe smatras mnogo velikim strucnjakom iako nemas pojma o cemu se radi, ako sedmorica majstora ne mogu da ustanove o cemu se radi, znaci da nije ni jedna od uobicajenih stvari, nije problem u pumpi, nije problem u filterima, nije problem u struji, nije problem u ....na dijagnostici nista, nista i opet nista, znaci dijagnostika ne pokazuje nista, kad kazem nista ,znaci nista.Upalis auto, bez problema, krenes na put, bez problema, bez ikakvog nagovestaja auto se ugasi u voznji, istog trenutka moze da se upali bez ikakvih problema , stucanja...Kad se auto krece, ide bez ikakvih problema i onda opet se ugasi.Da je [problem uobicajen, ne bih visio na forumu i slusao pametovanje nekog kao sto si ti vec bih to do sad resio. Ne treba mi pametovanje, vec resenje od nekog ko je imao ili je cuo za slican problem na ovom tipu vozila...Unapred hvala nizasta.Dovidjenja. Prijatno.

Comment

• Gavra
                  CBC Senator XXL
                  • 06.03.2008
                  • 2031
                  • Beograd

Kao prvo niko ti nije nudio uslugu dijagnostike!!!

Nisi ispostovao osnovna pravila foruma da otvoris svoju temu nego spam-ujes,na sve to ti nismo obrisali nego ti lepo ukazali da nisi nista napisao od podataka i sad si ljut sto ti je pokvaren auto?!?!

Sta ko zna je relativna stvar i o tome se ne pise u ovoj temi......mozda moze da se resi mozda ne moze.. za pocetak ti moras da shvatis sta je DIJAGNOSTIKA i zasto to ne moze bas kod tih gde si ti bio pa makar ih bilo i 177 nego kod MAJSTORA

Srecno u resavanju problema

Comment

Working...
                  X