Prvo da Vas sve pozdravim jer sam novi na forumu i predstavim Vam svoj problem.
Imam Mercedes 180 C, 1997 godiste, 1800 cm3, 90 Kw, Benzin
Prije 6 mjeseci mi je pokazao sledece probleme:
Pri dodavanju gasa je nije ga odmah primao vec malo zatrokira i onda ga primi bez problema i postize sve obrtaje i brzinu.
U voznji je znao na istoj brzini npr 70 Km/h u cetvrtoj brzini da izgubi snagu i dok ja drzim isti gas on mi smanji brzinu za 5-10 Km/h i posle pritiskanja papucice gasa odnosno za par sekundi opet sve radi odlicno.
U leru mi je znao dizati i spustati obrtaje npr. spusti ih od 50-100 obr/min i onda ih digne do 2000 obr/min i tako vise puta a nekad sam ga ugasim i odmah upalim i to prestane.
Inace kad mi se t desi i prodje auto radi normalno.
Ne koristim plin samo benzin
Vozio sam auto kod majstora i po njegovom sledece je mjenjano:
-filter goriva kod pumpe za gorivo (ispod rezervara)
-kablovi i svecice
-lamda sonda
posle njega auto je malo bolje radio ali su problemi ostali.
Pre dve godine sam promenio pumpu za gorivo.
Inace automobil je presao 500.000 Km i na mjerenju kompresije pre 6 meseci imao je odlicne karakteristike i ja sam prezadovoljan sa njim.
prije 15 dana kada sam se vratio kuci i parkirao auto posle gasenja sam video da ispod rezervara izbija dim i plamen koji sma uspio ugasiti. Kod majstora sam video da se zapalio kabal koji vodi na pumpu za gorivo.
kabal je promenjen i auto je radio normalno sa svojim gore navedenim problemima.
Prije dva dana sam se parkirao u garazu i on vise nece da upali.
Pumpa radi (da li ima pritisak odgovarajuci neznam moram izmeriti)
Svecica je suva
Na dovodna crijeva goriva kod motora ima goriva (neznam pritisak)
Ali on nece da upali.
Prije nego sto ce stati puno mi je trokirao i dizo i spustao obrtaje.
e SAD AKO JE NEKO IMAO SLICAN PROBLEM ILI AKO ZNA STA JE KOD MENE PROBLEM BIT CU VEOMA ZAHVALAN ZA INFORMACIJE.
PS. ja sam elektronicar i nesto se razumijem u automobile a majstore cu da jurim puskom od sad jer svaki put kad su mi gledali ovaj problem su izmisljali nesto novo i derali me za po 300-500 EUR po popravci a nista nisu popravili.
Imam Mercedes 180 C, 1997 godiste, 1800 cm3, 90 Kw, Benzin
Prije 6 mjeseci mi je pokazao sledece probleme:
Pri dodavanju gasa je nije ga odmah primao vec malo zatrokira i onda ga primi bez problema i postize sve obrtaje i brzinu.
U voznji je znao na istoj brzini npr 70 Km/h u cetvrtoj brzini da izgubi snagu i dok ja drzim isti gas on mi smanji brzinu za 5-10 Km/h i posle pritiskanja papucice gasa odnosno za par sekundi opet sve radi odlicno.
U leru mi je znao dizati i spustati obrtaje npr. spusti ih od 50-100 obr/min i onda ih digne do 2000 obr/min i tako vise puta a nekad sam ga ugasim i odmah upalim i to prestane.
Inace kad mi se t desi i prodje auto radi normalno.
Ne koristim plin samo benzin
Vozio sam auto kod majstora i po njegovom sledece je mjenjano:
-filter goriva kod pumpe za gorivo (ispod rezervara)
-kablovi i svecice
-lamda sonda
posle njega auto je malo bolje radio ali su problemi ostali.
Pre dve godine sam promenio pumpu za gorivo.
Inace automobil je presao 500.000 Km i na mjerenju kompresije pre 6 meseci imao je odlicne karakteristike i ja sam prezadovoljan sa njim.
prije 15 dana kada sam se vratio kuci i parkirao auto posle gasenja sam video da ispod rezervara izbija dim i plamen koji sma uspio ugasiti. Kod majstora sam video da se zapalio kabal koji vodi na pumpu za gorivo.
kabal je promenjen i auto je radio normalno sa svojim gore navedenim problemima.
Prije dva dana sam se parkirao u garazu i on vise nece da upali.
Pumpa radi (da li ima pritisak odgovarajuci neznam moram izmeriti)
Svecica je suva
Na dovodna crijeva goriva kod motora ima goriva (neznam pritisak)
Ali on nece da upali.
Prije nego sto ce stati puno mi je trokirao i dizo i spustao obrtaje.
e SAD AKO JE NEKO IMAO SLICAN PROBLEM ILI AKO ZNA STA JE KOD MENE PROBLEM BIT CU VEOMA ZAHVALAN ZA INFORMACIJE.
PS. ja sam elektronicar i nesto se razumijem u automobile a majstore cu da jurim puskom od sad jer svaki put kad su mi gledali ovaj problem su izmisljali nesto novo i derali me za po 300-500 EUR po popravci a nista nisu popravili.
Comment