Kupio sam Opel Omegu A 89.god 2.0i. GLS verzija,sudeci da je taj auto nov za mene, a vidim da mu na tabli gore neke zute sijalice, ortaci mi kazu da se ne cimam, jer one navodno nisu toliko bitne, ali meni jesu, pa bih zamolio bilo koga da mi pomogne da nadjem neko uputstvo kako bih mogao da vidim koja je cemu namenjena i kako da resim problem tj otklanjanje eventualnog kvara...
OPEL OMEGA A
Collapse
X
-
OPEL-ova logika podrazumjeva da žuto znači PAŽNJA
ukoliko nisu vršene naknadne modifikacije ti bi trebao imati tri žute lampice i ukoliko je auto opremljeno sjedištima sa el.grijačima i automatskim mjenjačem onda još + dvije (ukupno pet) žutih lampica
1. i naj važnija je gorivo odnosno lampica rezerve goriva
2. ček lampica ECU (naslikan mali motor) moguća greška na elektronici ili elektromehanici motora
3. grijač zadnjeg prozora nacrtana spirala grijača
Ove tri moraš imati i moraju zasvjetliti kada daš kontakt (ups. grijač svjetli samo kada je uključen)
4. lampica sportske vožne ili greške na automatskom mjenjaču -zupčanik i u njemu slovo S
5. lampica grijača prednjih sjedišta nacrtano sjedište sa strelicama prema gore
Postoji opcija gdje dodatna svjetla za maglu imaju žutu boju ali je to rijetko (obićno su zelena i prekrižena prema dole)
Eto ako ti treba još nešto reci
pozzzz
Comment
-
-
6 Signalizacija kolicine tecnosti u rashladnom sistemu
7 signalizacija kolicine tecnosti za pranje soferke
8 signalizacija kolicine ulja u motoru
9 signalizacija ispravnisti sijalica (svih)
10 signalizacija ispravnosti stop svetla
Ovo ima na mojoj pored prve 2 gore nabrojaneOriginally posted by DoraBanovao me Goran
Comment
-
Comment