PALJENJE KADETT C 1200CCM

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dexter the punk
    CBC Početnik
    • 25.11.2008
    • 5
    • lazarevac

PALJENJE KADETT C 1200CCM

e ovako ljudi!!! molim vas da mi neko kaze ako zna shta mi tachno treba i od chega odgovaraju ti delovi poshto hocu kadetta c 1200 da prebacim na elektronsko paljenje jer ove platine bash ********ju pogotovo sad po zimi!!! unapred hvala!!!
  • KdF
    CBC Senator
    • 06.12.2004
    • 242
    • Beograd

Postoji mogućnost da se nabavi ili napravi elektronski sklop koji omogućava da platine traju jako dugo, jer se struja kroz kontakte sa 3-5A smanjuje na nekoliko desetina mA. Time je trajnost platina ograničena isključivo mehaničkom trajnošću koja može da bude i preko 50.000 km. Ovakvo elektronsko paljenje takođe omogućava prelazak na klasičan sistem u slučaju kvara elektronike.
    Tih uređaja ima raznih, najčešći su tranzistorski ali ima i tiristorskih (složeniji i skuplji). Kod većine takvih uređaja ostaje ista bobina.

Druga mogućnost je prepravljanje na beskontatni sistem gde se platine potpuno izbacuju ali to zahteva i mehaničke prepravke razvodnika ili promenu celog razvodnika sličnim. Ovo je mnogo skuplje jer osim prepravke ili promene razvodnika, treba promeniti i bobinu i naravno nabaviti elektronski sklop (komutator).

Comment

• zoranbg
      CBC Senator XXL
      • 23.03.2005
      • 4098
      • Rooster's Hill , Beog
      • Grande Punto 1.2

evio procitaj ove dve strane ,simpaticno je : http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... ht=platine

ja sam kupio neko fush el.paljenje pa sam ga bacio.
      ako nemozes da kupis ili napravis nesto proveren dobro nemoj se baktjesh.
      Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• dexter the punk
        CBC Početnik
        • 25.11.2008
        • 5
        • lazarevac

Originally posted by KdF
        Druga mogućnost je prepravljanje na beskontatni sistem gde se platine potpuno izbacuju ali to zahteva i mehaničke prepravke razvodnika ili promenu celog razvodnika sličnim. Ovo je mnogo skuplje jer osim prepravke ili promene razvodnika, treba promeniti i bobinu i naravno nabaviti elektronski sklop (komutator).

e pa to mene zanima!!! ja sam hteo potpuno da izbacim platine!!! znam da koshta ali i nije preterano skupo sobzirom koje je zadovoljstvo kad se ukljuchujem na magistralu i ne plashim se da ce da mi stane auto i neko da me pokupi!!! vidish fora je samo da saznam od chega odgovaraju delovi pa da poskidam!!! ili naravno ako mogu i novi da se naruche!!! koliko ja znam samo mora da se vidi od chega komutator odgovara!!! dal je bilo onih kadeta kockica ili suza sa elektronskim paljenjem!!! pa ako dobijem takvu informaciju chastim pivo!!!

Comment

• TECA
          CBC Senator XXL
          • 14.10.2007
          • 2355
          • Oz

e pa to mene zanima!!! ja sam hteo potpuno da izbacim platine!!! znam da koshta ali i nije preterano skupo sobzirom koje je zadovoljstvo kad se ukljuchujem na magistralu i ne plashim se da ce da mi stane auto i neko da me pokupi
          Nije mnogo skupo,ali ce da kosta trecinu vrednosti tvoga automobila.

!!! vidish fora je samo da saznam od chega odgovaraju delovi pa da poskidam!!! ili naravno ako mogu i novi da se naruche!!!
          Ni od chega ne odgovaraju,niti imaju novi

koliko ja znam samo mora da se vidi od chega komutator odgovara!!! dal je bilo onih kadeta kockica ili suza sa elektronskim paljenjem!!! pa ako dobijem takvu informaciju chastim pivo!!!
          Ima tih auta sa el.paljenjem,ali sa motorom kao sto je u tvom autu,nije bilo.

Comment

• dexter the punk
            CBC Početnik
            • 25.11.2008
            • 5
            • lazarevac

Nije mnogo skupo,ali ce da kosta trecinu vrednosti tvoga automobila.
            pa trecina trenutne vrednosti mog automobila je 200e a to nije frka ...

Ima tih auta sa el.paljenjem,ali sa motorom kao sto je u tvom autu,nije bilo.
            ...a ja sam kontao poshto ima suza i kockica od 1300ccm da bi mozda sa njih neshto moglo da pashe!!!

Comment

• TECA
              CBC Senator XXL
              • 14.10.2007
              • 2355
              • Oz

Nekako mi u glavi da bi mogao tu da se uglavi razvodnik od Golfa2 1.6.Sigurno ce trebati i neka intervencija na strugu,Morao bi izvaditi tvoj razvodnik,pa na otpad i snimiti da li postoji mogucnost takve prepravke.Naci nacina da se prebaci pogonski zupcanik,podesiti duzinu osovine itd.Ako u tome uspes,kupiti od tog auta komutator i bobinu i deo pripadajuce instalacije.I naci nekoga ko to ume povezati.

Comment

• povratnik
                CBC Član
                • 29.09.2008
                • 50
                • krusevac

koji ti je to motor? OHC ili OHV
                Миром на рат идите,
                и ратом мир чините,
                љубављу на љубав идите,
                Али крвљу крв СРПСКУ браните.

Стефан Немања
                (Свети Симеон Мироточиви)

Comment

• Van
                  CBC Senator XXL
                  • 16.02.2007
                  • 1425
                  • Nbgd

Ja sam na svom taunusu ,'74. godiste , ubacio el.razvodnik od siere , placen 20 e ( isti je motor ), nasao sam bobinu za beskontaktno paljenje ( dzabe ) i kupio komutator i kablove od juga ( 1000 din ) . Nesto me zezala struja , pa sam napajanje bobine i komutatora izveo preko releja ( 100 din ) .
                  Ako si dovoljno inaventivan , rasturi razvodnik od juga i ubaci ( uz malo ili mnogo prepravke ) komponenete unutra , ili probaj da prepravis neki postojeci el.razvodnik slican tvom , da moze da pase na tvoj motor . Das strugaru da ti obradi delove da mogu da pasu , ali koncept mora da se zasniva na tvojoj domisljatosti .
                  Inace auto lakse pali ujutru , radi ugladjenije i sto je najvaznije , nema sta da se menja odrazava i dostelava .
                  ...zivi , Franjo je ziv !!!

Comment

• dexter the punk
                    CBC Početnik
                    • 25.11.2008
                    • 5
                    • lazarevac

Originally posted by povratnik
                    koji ti je to motor? OHC ili OHV

OHV

Comment

• povratnik
                      CBC Član
                      • 29.09.2008
                      • 50
                      • krusevac

Znaci motor je starije generacije i to 1.2L OHV i imas razv. paljenja na bloku motora. Mnooogo lakse bi pronasao i ugradio el. paljenje da je motor OHC ali...

Moj ćale vozi Opel Korsu 1.0L sa OHV motorom i od samog pocetka izbacio je platinsko paljenje. Moraces malo da se potrudis i da potrazis po auto-otpadima,malim oglasima ili ovde na forumu, komplet (bobina,razv. paljenja,komutator i instalacija) jer to elektronsko paljenje vec postoji i to original za OHV motore (1.0L-1.2L). Secam se da je dao oko 100eura za ceo komplet koji se prosto i jednostavno montira u auto i NEMA nikakvih karabudzevina tipa, moze od "ovoga" da se napasuje ali mora tim inzinjera da ga obradi na strugu i onda ugradi na auto a tek sto se zakretanje ugla paljenja sa porastom broja obrtaja nikako ne uklapa,to je posebna prica...
                      Kako rece jedan od administratora, ovo je tehnički forum, na kojem pokušavamo da naučimo sve zainteresovane, kako rešavati problem na pravi način, i potpuno je u pravu kada su u pitanju ovakve stvari koje mogu uticati na sam rad i vek trajanja OHV motora koji je sigurno vec dosta kilometara "prevrteo".

Potrudi se i pronadji original el. paljenje za tvoj auto jer postoji i vec su ga napravili mnooogo pametniji od svih nas ovde.
                      Ako bas nisi u mogucnosti da kupis ceo komplet,nabavi makar razv. palenja i javi nam ovde pa ce mo da ti napisemo od cega mozes da upotrebis bobinu i komutator kao zamena, a takodje i semu da sve to sam povezes...

pozdrav
                      Миром на рат идите,
                      и ратом мир чините,
                      љубављу на љубав идите,

Стефан Немања

Comment

• Van
                        CBC Senator XXL
                        • 16.02.2007
                        • 1425
                        • Nbgd

Gospodine Povratnik , verovatno komentar za buzdenje razvodnika je meni bio upucen . Ja sam predlozio kako moze da se uradi i da ne kosta 100 e , i ne treba tim inzenjera ( moze samo jedan , tj , ja ) .
                        Jedna od glavnih osobina mentaliteta na ovim prostorima je da vam ljudi govore da nesto ne moze . Ako pogledate moj avatar videcete sliku replike lotusa super 7 , sportskog automobila koji sam sam napravio . Prema konstruisanju celog automobila prepravka razvodnika sa platina na baskontakno paljenje je decija igra . Zamislite samo koliko sam ja puta cuo tokom izgradnje od raznih " pametnih " ljudi kako ne mogu ovo ili ono ...

Comment

• dexter the punk
                          CBC Početnik
                          • 25.11.2008
                          • 5
                          • lazarevac

he he

e dzaba ljudi!!! slupao sam kola!!! mislim led na putu i bandere pored puta prouzrokovale su polomljeno rebro i pola auta smrskano!!! dok dodjem do paljenja ponovo doce prolece!!! ha ha!!! hvala u svakom sluchaju svima na lepim savetima!!!

Comment

• Van
                            CBC Senator XXL
                            • 16.02.2007
                            • 1425
                            • Nbgd

Joj

Comment

• povratnik
                              CBC Član
                              • 29.09.2008
                              • 50
                              • krusevac

E je_iga sad...
                              Prijatelju Dexter zelim ti brz oporavak i da te u buduce cesce izbegavaju bandere
                              Prijatelu Van,nemoj molim te da spavas pored otvorenog prozora jer ce mozda Rusi da te ukradu
                              Миром на рат идите,
                              и ратом мир чините,
                              љубављу на љубав идите,

Стефан Немања

Comment

Working...
                              X