Passat B2 skripanje u motoru

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • deki74
    CBC Veteran
    • 03.02.2008
    • 139
    • Beograd

Passat B2 skripanje u motoru

Pozdrav svima.Danas sam bio u poseti rodjaku koji ima Passata b2 ,motor 1,8 1985 godiste 90ks ,karburator.E sad kada motor radi cuje se glasna skripa negde u predelu zupcastog kaisa,ali ne stalno vec povremeno a bez obzira na obrtaje i temperatutu motora.Ono sto sam ja probao je to da sam skinuo klinasti kais i utvrdio da zvuk ne potice od vodene pumpe ili alternatora.Majstor kod koga je vozio auto zbog ovog kvara mu je menjao cak i glavu motora a takodje i dva puta spaner kao i sam zupcasti kais.Ja sam probao da olabavim zupcasti ali opet isto.Zvuk je cudan kao neka kombinacija skripanja i zujanja a problem se javio pre 5.000 km.

E ako je neko imao slican problem neka napise da pomognemo coveku nekako.
  • roske
    CBC Senator
    • 08.03.2007
    • 272
    • Lazarevac
    • Alfa Romeo 145 boxer

Moras malo detaljnije da opises problem,da li je posle tih zamena zupcastog i spanera zvuk prestajao ili on dolazi iz same unutrasnjosti motora,probaj da skines klinasti kais altenatora pa ga startuj.

Comment

• Goran
      Moderator
      • 06.10.2004
      • 535
      • Vrbas

Na tim motorima se cesto desava da strada spaner usled pretezanja kaisa
      Originally posted by Dora
      Banovao me Goran
      Ako ne mozes da im objasnis, zbuni ih!

Comment

• deki74
        CBC Veteran
        • 03.02.2008
        • 139
        • Beograd

Ljudi ako pazljivo procitate post videcete da sam to sto se tice klinastog kaisa vec isprobao a sam spaner je vlasnik menjao tri puta za 2 meseca nesto je cudno u pitanju motor je postavljen uzduzno i zvuk se jasno cuje od napred ali ga nisam mogao locirati,auto nije kod mene tako da cu tek sledece nedelje nastaviti sa pretragama.

Comment

• remus
          CBC Senator XXL
          • 25.12.2004
          • 695
          • Zrenjanin

Da ne dodiruje zastitni lim neku od remenica? Ja sam to jednom uspeo da uradim na Scirocco-u isto 1.8 motor,isto se culo grebanje cviljenje i raslo je sa brojem obrtaja.
          VW Golf MK1 2.0 16V (u izradi)

Comment

• gt nebojsa
            CBC Senator XXL
            • 11.05.2007
            • 348
            • Preljina,Cacak

Ili cak mozda dodiruje kais?
            Bilo nama na jednom automobilu,sje.alo zupcasti za par hiljada km...
            Ako zupcasti nije ostecen,onda je nesto drugo...
            Sta je sa klinastim kaisem?
            Toyota Čačak

Comment

• deki74
              CBC Veteran
              • 03.02.2008
              • 139
              • Beograd

Na zupcastom nema ostecenja a evo i nekih slika kako to izgleda.A mozda je negde dole oko remenice radilice,nismo uspeli da lociramo tacno zvuk.Napomena(slike su samo ilustrativne)

Comment

• roske
                CBC Senator
                • 08.03.2007
                • 272
                • Lazarevac
                • Alfa Romeo 145 boxer

Necu da preterujem ali proverite vizuelno aksijalno pomeranje radilice znaci probaj rukom remenicu radilice da pomices napred nazad da li ima setanja i da se desi da prilikom pritiskanja kvacila pogura radilicu napred pa je vrati prilikom pustanja kvacila.

Comment

• gt nebojsa
                  CBC Senator XXL
                  • 11.05.2007
                  • 348
                  • Preljina,Cacak

Stari kais je sa spoljne strane nejednako istrosen,vise po krajevima,po sredini nimalo,spaner ne naleze dobro.
                  Vide se tragovi ulja dole oko uljne pumpe,odakle tacno potice ulje?Jel' kais suv?
                  Toyota Čačak

Comment

• deki74
                    CBC Veteran
                    • 03.02.2008
                    • 139
                    • Beograd

Slike nisu od tog auta vec samo kao ilustracija kako to izgleda kod ovog tipa automobila.Svako razmisljanje je dobro doslo obraticemo paznju na sve ovo kada budem ponovo bio kod rodjaka.

Comment

• gt nebojsa
                      CBC Senator XXL
                      • 11.05.2007
                      • 348
                      • Preljina,Cacak

Ma idi bre covece...
                      Originally posted by deki74
                      Na zupcastom nema ostecenja a evo i nekih slika kako to tacno izgleda.A mozda je negde dolo oko remenice radilice,nismo uspeli da lociramo tacno zvuk.
                      Evo nekih slika kako to tacno izgleda...samo sto nije taj auto i ne izgleda bas tako...ccc...
                      Toyota Čačak

Comment

Working...
                      X