Kupio sam Astru f 1.6 16v 74kw trosi mi 1 litar ulja na 1000km cak sam i u usisnoj grani nasao dosta svezeg ulja ne dimi ide dobro i trosi mi 10l plina po gradu. Da li je to normalno sto ima ulja u usisu i koliko bi trebala da trosi ulja
astra f 1.6 16v
Collapse
X
-
Comment
-
-
Kompresija mora da se meri na hladan motor.
kod vruceg motora dolazi do dilatacije karika, a ulje zaptiva medjuprostor izmedju karika i zida cilindra.
Znaci, za tumacenje kompresije, mora da se meri na hladan motor.
Sama predjena kilometraza ne govori sve, verujem da je auto presao i mnogo vise od 190k, ali to nije bitno.
Koje ulje se trenutno nalazi u motoru? Kod upotrebe ulja loseg kvaliteta zna da se drasticno poveca potrosnja ulja.
Ako kompresija bude mala na hladnom motoru, to znaci generalnu.
Ako bude dobra, najverovatnije su gumice ventila, to se resava relativno lako.
Obavezno praviti razliku izmedju kompresije (u barima) i stepena kompresije (u tehnickoj literaturi).
Naravno, ovo sve vazi pod uslovom da negde ne curi ulje odole
Comment
-
-
Sto se tice kilometraze u to ni ja neverujem, sipao sam opelovu polusintetiku i motor protektor. Na semeringu radilice pusta malo i to je sve, vise nigde ne curi, ponavljam najvise me brine ulje u usisu. U toku sledece nedelje cu meriti kompresiju na hladno pa cu videti sta mi je raditiOPEL=LEPO
Comment
-
-
Kompresija mora da se meri na hladan motor.
kod vruceg motora dolazi do dilatacije karika, a ulje zaptiva medjuprostor izmedju karika i zida cilindra.
Znaci, za tumacenje kompresije, mora da se meri na hladan motor.
1. Opste je pozanto da hladan motor ne daje pune preformans,vec je to na radnu temperaturu,pa je s toga potrebno da motor bude zagrejan!
2.Slazem se da se usled zagrevanja sire karike,ali i klipovi i ostali elementi i to srazmerno jer da nije tako onda bi motor ka se zagreje duvao kao lud!
3.Kad bi ulje moglo da zaptiva tako ko sto je u citatu navedeno,ond ne bi ni bilo potrebe za karikama!Samo vas gledam ...
Comment
-
Comment