astra f 1.6 16v

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • milos0205
    CBC Član
    • 11.11.2008
    • 19
    • beograd
    • Astra G

Re: astra f 1.6 16v

Resio sam problem do nekle na sledeci nacin, uradio sam komplet glavu promenio klipove i sve sto ide jos uz to i onda posle nedelju dana ponovo otvarao motor jer je majstor zajebao jedan klip pa je morao da ga menja ponovo. Kad ga nisam ubio... sad mnogo manje trosi ulje otprilike na 4-5 hiljada litar sto je podnosljivo ali jos uve ima neku knedlu kad ga zgazim na benzinu. Sta bi to moglo da bude ne znam ali sad me zanima kako i cime da mu ocistim EGR ventil POZDRAV
    OPEL=LEPO

Comment

• Goran
      Moderator
      • 06.10.2004
      • 535
      • Vrbas

carb cleanerom
      Originally posted by Dora
      Banovao me Goran
      Ako ne mozes da im objasnis, zbuni ih!

Comment

• milos0205
        CBC Član
        • 11.11.2008
        • 19
        • beograd
        • Astra G

Da li je to sprej ili neka tecnost, i gde mogu da ga kupim POZDRAV
        OPEL=LEPO

Comment

• Vidan KV
          CBC Senator XXL
          • 24.10.2007
          • 432
          • Kraljevo
          • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

............Spray,traži proizvođače:Abro ili Cyclo.........ostali su ko vodica........

Comment

• milos0205
            CBC Član
            • 11.11.2008
            • 19
            • beograd
            • Astra G

Hvala svima nasao sam sprej
            OPEL=LEPO

Comment

• Mihajlo_J
              CBC Član
              • 28.05.2009
              • 63
              • Beograd/Mirijevo

Sad tim sprejem mozes ocistiti i magistralu za dovod goriva. Moglo bi da pomogne u vezi "knedla" problema!
              "Vozim 30km/h u trecoj i svi mi se ubacuju!! Ne daju mi da ubrzam!!!!!" :shock: :idea:

Comment

• Goran
                Moderator
                • 06.10.2004
                • 535
                • Vrbas

Mihajlo ajde malo pojasni ovo
                Originally posted by Dora
                Banovao me Goran
                Ako ne mozes da im objasnis, zbuni ih!

Comment

• Mihajlo_J
                  CBC Član
                  • 28.05.2009
                  • 63
                  • Beograd/Mirijevo

Kao prvo nisam siguran da ce problem nestati, ali kad vec skida i cacka ne fali nista i da to odradi

Cesto se zbog kvaliteta naseg goriva magistrala koja dovodi gorivo do injektora zapusi i zaprlja. To naravno dovodi do losijeg rada i vece potrosnje. Ovih dana i sam planiram to da odradim. Evo kako su meni objasnili....

Da bi demontirao magistralu za dovod goriva, prvo moraš ukloniti poklopac klapne gasa, kao i crevo koje spaja filter i klapnu. Zatim skidaš samu klapnu gasa, koju mozes usput da oglancaš. Tada ti je pristup magistali i diznama otvoren.

Na magistrali se nalaze instalacije za dizne.Poskidas to ali polak da ne pokidas konektore koji dovode struju do dizni.

Dalje moras da skines crevo koje dovodi benzin do magistale, a koje na svom kraju ima plastični osigurač, isti kao na filteru goriva. U crevu nalazi benzin pod pritiskom pa mozes da se okupas benzinom ako crevo usmeris ka sebi, tako da pazi.

Sledeće, je da razdvojiš magistralu od usisne grane, spojena je sa dva srafa, tačnije torexa t8 kod mene na Corsi B. Tu ce ti trebati gedorice koje mogu da odvijaju torexe, odnosno zenski torex nastavak za gedoru. Ovih dana sam u potrazi za istim i sutra cu obici jos jednu radnju gde su mi rekli da bih mogao naci. Pa ako terba stavljam cenu i gde se radnja nalazi!

Prilikom izvlačenja magistrale moras da pazis jer zajedno sa njom izlaze i dizne, koje mozeš kasnije da odvojiš od magistale. Samo čišćenje je najmanji problem, uzmes taj carburator cleaner u spreju, naprskas, ostavis malo da odstoji i a onda krpicom skines prljavstinu i to je to.

Kada vraćaš dizne na magistralu, obavezno gumice namaži glicerinom da lakse sklizu u ležište, a i ovu drugu stranu dizni koja ulazi u usisnu granu. Na to posebno obrati paznju jer ako zeznes gumice.... A nemaju odvojeno da se kupe nego moras celu diznu da kupujes. Za Corsu B je oko 45e jedna!!

Evo i koja fotka za malu ilustraciju. U pitanju je motor z10xe sa Corse C! Ali isto je to otprilike.

Sama magistrala sa diznama.

Gde se nalazi.....

Prvo skidas ovo zaokruzeno....
                  (x10xe)

"Vozim 30km/h u trecoj i svi mi se ubacuju!! Ne daju mi da ubrzam!!!!!" :shock: :idea:

Comment

• Mihajlo_J
                    CBC Član
                    • 28.05.2009
                    • 63
                    • Beograd/Mirijevo

Ovako izgledaju ti torexi koje trebas odvrnuti

Comment

Working...
                    X