Corsa C 1.3CDTI - obrtaji na ler gasu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Zof
    CBC Član
    • 22.09.2008
    • 18
    • Beograd

Corsa C 1.3CDTI - obrtaji na ler gasu

Na koliko obrtaja bi trebalo da radi motor 1.3CDTI kad je na leru tj.koliki treba da bude ler gas?Ima li neke razlike leti i zimi i izmedju hladnog i zagrejanog motora?
    Kod mene radi na 750-800 rpm sto se meni cini premalo jer imam osecaj da se auto malo trese vise nego sto bi trebalo na leru.
  • Chila
    CBC Senator XXL
    • 18.07.2008
    • 401
    • Kos. Mitrovica

750-800 rpm je dobro,a to sto ti kazes kao trese onda je neki drugi problem u pitanju!
    Hladan motor svakako radi na vecem broju obrtaja dok se ne zagreje,a kad se zagreje na radnu temperaturu onda je to otprilike onaj broj obrtaja koji si pomenu i ne bi trebao da trese,a mozda ti je to i subjektivan osecaj da trese!
    Samo vas gledam ...

Comment

• nemanya
      CBC Veteran
      • 29.03.2008
      • 199
      • Beograd

A šta trese?
      Motor kad gledaš u njega, ili se oseti unutra (na volanu,na primer)?
      "..da ima karburator,ja bih znao da ga ... produvam. Al' ova elektrika,sve neke dizne i koješta..ki da teraš šporet.."

Comment

• Nezki
        CBC Senator XXL
        • 04.01.2007
        • 409
        • Beograd

i meni isto drzi na oko 800
        zavisi kad je hladno digne malo ali kad je zagrejan drzi na 800
        Opel Corsa C by Nezki

Comment

• Zof
          CBC Član
          • 22.09.2008
          • 18
          • Beograd

Re: Corsa C 1.3CDTI - obrtaji na ler gasu

Sve do min.800rpm radi skroz normalno,nimalo ne trese ko da i nije dizel.Cim je nize,750 ili cak bude i 700rpm osecaju se manje vibracije na pedali gasa,i malo na volanu i na menjacu...ne smeta meni to nego da mi ne prouzrokuje neki drugi problem ako su preniski obrtaji na leru,to me brine malo!

Comment

• Chila
            CBC Senator XXL
            • 18.07.2008
            • 401
            • Kos. Mitrovica

To su neke vibracije koje sigurno poticu od motora,ali sta je uzrok,moze samo da se nagadja! Nego oko tog ler gasa,da on nije premali pa se zato motortrese? Rekao si da ti ler gas nije uvek isti,tj.nekad 750,700,ne bi smeo da varira kad motor dostigne radnu temperaturu!
            Samo vas gledam ...

Comment

• Zof
              CBC Član
              • 22.09.2008
              • 18
              • Beograd

Kad motor dostigne radnu temperaturu ondaj e ler gas stabilan...osim u jednom slucaju...kad auto ide na leru bilo kojom brzinom(5-105km/h nebitno je) dolazi do promene obrtaja kad tako auto ide na leru,nizbrdo ili po ravnom svejedno je...od 750 pa do 1200-1300rpm...e to mi nikako nije jasno

Comment

• BARTONE
                CBC Senator XXL
                • 25.09.2006
                • 398
                • Bor

ne znam iz kog razloga ali to je i kod benzinaca izrazeno da kad auto ide a na leru je,onda poveca malo brojeve obrtaja
                sad kad bi neko znao da objasni zasto

Comment

Working...
                X