opel tigra nema snage

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • civic...
    CBC Član
    • 18.12.2006
    • 39
    • greece solun

Re: opel tigra nema snage

tero sam ga dost puta na kompijuter i nije mi otkrio nista,dali se to mora na neki drugi nacin resetirati?

Comment

• MN026
      CBC Senator XXL
      • 18.01.2009
      • 348
      • SMEDEREVO

sta uradi sa autom-nejavi.Inace KNOCK senzor ne treba resetovat jer on pri svakom taktu koriguje paljenje + ili- 3-5 stepeni zavisi koi je auto u pitanju a sto auto klikce je nedostatak goriva nasta ga upucuje i greska air/ful rato kao i l-sonda pa moze i knock senzor da skrene paznju.inace zbog losek protoka goriva motor tesko startuje jer mu je tada najpotrebnija kolicina goriva koju on proracunava preko senzora opterecenja akoji moze\ biti: MAPsenzor ,MAFsenzor ili potenciometar polozaja klapne gasa.U zavisnosti od godine i sitema moze postojati 1 ili 2 ili sva3 senzora.kada motor postigne br. obrtaja tj dobije inerciju smanjuje se i potreba za KOLICIMOM goriva a ne samo pritiskom a ukazujem samo na jedan od mogucih problema na kojeg mnogi ne obracaju paznju,zanemarujuga ili ga neznaju

Comment

• civic...
        CBC Član
        • 18.12.2006
        • 39
        • greece solun

ma auto ima goriva cim trosi 13l na 100km mene najvise muci sto auto nema snage mrtav je u prvoj i drugoj do 2000rpm.juce sam bio kod prijatelj gde je merena kompresija i kompresija je na tri klipa 12psi i na cetvrtom 11,8psi ali na leptiru gasa je pronaso ulja a auto mi netrosi ulja nista sad je to ocistito i za desetak dana cu videti dali ima tragova ulja ponovo.promenjen je i egr ventil (polovan za probu) sad sumnjaju u dizne da su pokidane bez obzira na to sto su ciscene.

Comment

• Type_R
          CBC Senator XXL
          • 26.05.2007
          • 900
          • Valjevo

mislis 12bar?????

I jesi li po drugi put proverio dizne?
          3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• civic...
            CBC Član
            • 18.12.2006
            • 39
            • greece solun

da dizne su proverena samo dali pustaju dizne su spojene na pumpu koja ima 3,1bara i nisu pustale benzin.
            evo danas je zamenjen i egr ali na ovo crevo baca pomalo ulje pa je prljalo leptir gasa koliko je stetno po motor koji baca ulje na to crevo?

Comment

• djeko78
              CBC Početnik
              • 01.06.2009
              • 1
              • modrica

Re: opel tigra brzo se grije

vlasnik sam opel tigre 1.6 16v 1995god. imam problem sa brzim zagrijavanjem znaci ako dodje do 100 stepeni ohladi se ali opet brzo nab. temperaturu mijenjao sam termostat i termoprekidwc ali opet ista stvar, dali je neko imao slicnih problema molim pomoc.

Comment

Working...
              X