Veceras sam se vracao iz grada i odjednom, na pravcu, mi se ugasi opel kadett E 1.3ls, jednogrli karburator, 1985. godiste, troje vrata. Stanem, dignem haubu upalim ga malo isturiram i on radi. Pogledam karburator, prethodno skinem filter zraka, sve sajle na svom mestu i rade ok, isturiram ga malo rucno na polugu karburatora, on prima gas bez problema. Medjutim, posle izvesnog vremena, mozda par minuta, opet isto. I skapiram ja da on posle malo drukanja kocnice u mestu, posle svakog druka pedale, on zatrza pomalo i samo sto se ne ugasi. Otvorim haubu, ortak krene da druka, kadett pocne da trza. Gledam da li negde bocica od glavnog kocionog pritiska sajlu gasa, medjutim ne. Pogledam vodove koji idu iz glavnog kocionog oni suvi. Samo jedan izvod iz glavnog kocionog malo mokar od ulja verovatno, ali rukom sraf ne moze da se pritegne i ne curi iz njega kada drukam kocnicu. Medjutim ima jedno crevo koje ide iz usisne grane ka servu kocnice i na njega bacam sumnju, kao i na servo kocnice. Znaci poenta je da kada drukam kocnicu auto pocne jako da trza i samo sto se ne ugasi. Posle mi se isto gasio kada stanem, tj zakocim ali ne uvek. Grejanje mi je bilo ukljuceno na maksimum, ali i posle iskljucivanja grejanja ista stvar. Da li to crevo sa usisne vuce deo vazduha, pa povuce vise ili manje pa se zato kadett gasi ili nesto klip u servu nije u redu? Da li tu da trazim problem i da li tu lezi neko resenje problema i u cemu je problem? Nakon toga mi je i u leru radio lose, hteo je da se ugasi. Odziv na papucicu gasa je dobar.
Trza i gasi se - kadett 1.3
Collapse
X
-
Re: Trza i gasi se
Servo kocnica radi na principu vakuma koji stvara potpritisak iz usisnog dela motora,otkaci to crevo sa usisne grane zapusi dobro rupu samo pazi da ti ne uvuce taj cep u usisnu granu i probaj onda (PAZI NEMAS KOCNICU)ako sve radi onda proveri crevo i mesta gde se spaja ako je i to u redu menjaj servo pojacivac a posto ti pusta i glavni kocioni obavezno zameni i njega i prikljucne cevcice a onda moras da ozracis sistem pa ako nisi to radio bolje potrazi iskusnog majstora.
-
-
Glavni kocioni mi je u redu, mozda treba malo dotegnti tu navrtku na tom jednom izlazu iz glavnog kocionog i to je to. Znaci mislite da je do creva ili servo pojacivava? Na to sam i ja sumnjao.Akceleracioni momenat je kad okine varnica pa se zapali corba pa klip krene da zalece na dole
Comment
-
-
interesuje me, kada budem skinuo crevo koje ide sa u**** na servo pojacivac, da li tu rupu mogu da zapusim rukom, tj dlanom dok mi motor bude radio, pa da tako vidim da li ce da mi trese ili ne? Pretpostavljam da ako skinem to kociono crevo sa u**** dok mi motor radi da ce se auto ugasiti, je li tako? Zato razmisljam da dok auto radi, skinem crevo, pa svejedno ugasio mi se ili ne u momentu dok usis bude otvoren, dlanom zacepim otvor, pa upalim motor i vidim kako mi se onda ponasa u leru? Jel moze to ovako kao sto sam zamislio? I ako nastavi da mi trese i nakon ovog eksperimentaonda je u pitanju servo pojacivac, je li tako?
Akceleracioni momenat je kad okine varnica pa se zapali corba pa klip krene da zalece na dole
Comment
-
-
Možeš zapušiti bilo čime, neće ti u****ti rukuAko nastavi i tak oda se trese (zapušen) onda NIJE servo pojačivač, tada ne radi ništa.
Comment
-
-
Originally posted by DoraMožeš zapušiti bilo čime, neće ti u****ti rukuHvala Dora, nisam ni mislio drugacije, nego cisto da proverim ( zlu ne trebalo
). E sad imam jos jedno pitanjce, nadam se da nisam previse dosadan. Znaci, do creva kvar nikako ne moze da bude, je li? Tu nema sta da se pokvari, ono samo u****va vazduh. Znaci, ako nastavi da se trese i posle zapusenja rupe, kvar nije do servo pojacivaca ( u sta cisto sumnjam), a ako prestane, da menjam servo pojacivac ili kad ga budem skinuo nekako mogu da ga popravim? Ako vam nije frka, neka kratka i glavna uputstva sta da gledam i kako mogu sam da popravim servo kocnice, ako uopste to moze da se popravi a da ne bude bespotrebno gubljenje i para a i vremena. Unapred hvala.
Akceleracioni momenat je kad okine varnica pa se zapali corba pa klip krene da zalece na dole
Comment
-
-
Pazi šta radiš!
Hoćeš da popravljaš kočnice,a pitaš ovde za osnove kako se to radi!
Nisu kočnice za zezanje! Od toga ti glava zavisi!
Ako ne znaš neke stvari iz mehanike,niko ti ne može ovde objasniti kako se kočnice popravljaju,a verujem da niko ne bi to ni uradio pa da nekoga ima na duši. Ako hoćeš jeftinije da prođeš,dovedi nekog ko zna,ako koga poznaješ, pa radite zajedno.
Koliko god da možda prosta izgleda konstrukcija,nije to nimalo jednostavno."..da ima karburator,ja bih znao da ga ... produvam. Al' ova elektrika,sve neke dizne i koješta..ki da teraš šporet.."
Comment
-
Comment