Ler gas kod Ford Mondea 2.0

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Drivee
    CBC Početnik
    • 16.01.2009
    • 9
    • HCMC
    • S10 Blazer

Ler gas kod Ford Mondea 2.0

Imam problem, naime sporo mi vraca obrtaje kada pritisnem kvacilo i prebacujem u vecu brzinu, znaci ako idem na nekih 3500 obrtaja i stisnem kvacilo njemu treba 20-30 secundi da se vrati na tih 1000-1100 obrtaja.Kada saltam imam osecaj da sam stisnuo kvacilo a da nisam spustio nogu sa gas-a.malo sam se raspitivao i citao, ili je IAC ventil prljav ili je kao neka sonda na menjacu koja regulise obrtaje kada je u pokretu a nije u brzini.(jer nemu je ler oko 850-900 obrtaja a u pokretu je oko 1000-1100 obrtaja(tako bi trebalo da bude))Da li neko zna o cemu se radi?
    Imao sam gresku check engine na tabli ali cim smo ga ja i drugar prikopcali na dijagnostiku on je nestao!!greska se javila kada su mi obrtaji ostali na 5000 ja prebacivao u vecu brzinu, naravno motor je sam smanjio obrtaje na 3000 posle pustanja kvacila.
    Auto je gore naveden 2.0 16V 2002 god.

Servis je uradjen i svi filteri su novi..
  • Drivee
    CBC Početnik
    • 16.01.2009
    • 9
    • HCMC
    • S10 Blazer

Re: Ler gas kod Ford Mondea 2.0

A ujutro moram da ga malo isturiram (3-4 sec) da bi drzao 1100 obrtaja, inace spusti se na 400-500 obrtaja i gasi se.Naravno obrtaje vraca normalo kada je u mestu.Kada je hladan i kada saltam sve radi kako treba, cim se malo zagreje javlja mi se problem gore naveden.

Comment

• Vidan KV
      CBC Senator XXL
      • 24.10.2007
      • 432
      • Kraljevo
      • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

Ako nisi pročitao "tamo" evo ti odgovor i ovde:IAC-očisti i podmaži WD-om.............pozdrav!

Comment

• Drivee
        CBC Početnik
        • 16.01.2009
        • 9
        • HCMC
        • S10 Blazer

Negde sam cuo da je carb cleaner za to a da wd nije dobar--koliko je to tacno?Da li neko zna zasto se kao hladan ponasa kao dobar??

Comment

• Vidan KV
          CBC Senator XXL
          • 24.10.2007
          • 432
          • Kraljevo
          • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

Pa ja i nisam rekao da ga čistite sa WD-om nego da ga podmažete....carb clean?kako koji,ima ih koji su "ki vodica za usta" a ima i onih koji pojedu i očiste i ono što ne bi trebali i smeli....ultrazvuk je majka za čišćenje takvih stvarčica....pozzzz!

Comment

• Drivee
            CBC Početnik
            • 16.01.2009
            • 9
            • HCMC
            • S10 Blazer

Reseno, hvala na savetima, nisam podmazao wd-m (zaboravio)ali radi!!!

Comment

Working...
            X