onaj castrol sto ti sipas Rasing sport 10w60 a od skora se to ulje zove Edge 10W60.Jel tako? Ma pritisak je takav od kada imam auto,znaci skoro 2 godine.
Kod mene radi normalno. Kada se ugreje motor drzi pritisak oko 1.7bara.
Mozda bi trebao da proveris uljnu pumpu. A pre toga proveri i davac pritiska ulja, mozda on zeza pa ne daje tacan pritisak.
Audi A4 2013. B 8.5 2.0TDI quattro 177ks+ABT chip Peugeot expert 2009. 2.0HDI 140ks
Kod mene ne radi sat za temperaturu ulja.I kad se auto ugreje on drzi oko 1.8 ali kad se verovatno ulje ugreje(a ja to ne mogu da vidim)onda padne na 1.2-1.3 sto je mozda i normalno?!
taj motor je presao boga oca... zameni prvo gumice ventila da vidis sta ce da se desi... ne bi smeo da pada ispod 2 bara a 1.8 je ono... pod moranje kad ga bas cepas do maximuma i to ga drzis recimo pun gas jedno 15min. tada temp ulja ide i do 110-115°C ali opet RS je napravljen bas za takva opterecenja i ne gubi viskozitet. znaci nije do ulja vec do motora. ne verujem da je uljna pumpa vec ko sto rekoh taj je gazen i gazen. ne verujem da ga je bilo ko mazio od bivsih vasnika tj ko go da je seo u njega ikad tero je pun gas a pitan je pod kojim i u kakvim uslovima. zameni gumice ventila pa da vidimo sta dalje.
Haaahaa,pa jeste.. Iskreno,ja ga ne vozim brzo a i ne "navlacim" ga,vozim ga npr na otvorenom 120-140,a najbrze sam ga vozio 240 i to na plin.Znaci,ne jarim ga,uzivam u voznji a ko zna kako je i vozen auto pre mene s obzirom da je to bio auto jednog ozloglasenog beogradskog kriminalca,mafijasa..(o tome kad se vidimo) Mislim,ne mora da znaci ali ko zna koliko se jurcalo devedesetih.. Mislis da ce se zamenom gumica podici pritisak ulja? Vidis,bez obzira na sve te stvari koje ne valjaju auto ide super bar koliko ga ja vozim,znaci ja ne smem ni gas da mu dam posto hoce da poleti.E,mislim da je Castrol super,presao sam 1000 km od zamene i potrosio mi je mislim oko 100g,strava.A sto se pritiska ulja tice na LERU padne na 1,2 a kad mu dam gascinu onda skoci na 5 bara sto je valjda i normalno.Eto..
Eeee Jevreme pa kad dam gas na 2000 obrtaja pritisak je preko 2 bara,aj videcu danas kad ustanem,mada to sam veceras vec proverio posto sam taj podatak video na auto dati.
treba da bude 2bara na full opterecenju tj kad je ulje zagrejano na preko 100°C ali ajde ti zameni gumice ventila pa cemo videti sta dalje. u tom autu se uziva i na 60 a i preko 200km/h
evo da se i ja ukljucim u pricu sa istim problemom, mnogo dimi moguce da su gumice... aj javi sta se desava kad zamenis da vidim sta da radim i ja po tom pitanju.... u mestu pod bilo kakvim gasom ne dimi, cim krenem malo opterecenje dimi ubija! Pozdrav svima!
Comment