Golf Mk3 GTI 16V trese na leru

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ivan.stojanovic
    CBC Veteran
    • 21.05.2007
    • 115
    • Novi Sad - Kragujevac

Golf Mk3 GTI 16V trese na leru

Pozdrav ljudi,

vozim Golf 3 GTI 16V, 2000kubika, 150ks, 1994god, direktno ubrizgavanje,

imam problem koji ne znam kako da resim. Vozim gore spomenuti auto i javlja se nemiran rad motora na leru. Radi na oko 900 obrtaja, ali se motor trese fino i bukvalno u sedistu osecam kako se trese ceo auto. Ugradjen je plin Lovato, ali trese i na benzinu i na plinu. Zamenjeni su svecice, ruka, kapa od elektrike. Culi su se i hidropodizaci ventila i los je bio lanac koji spaja dve bregaste, i sve je to zamenjeno, tako da nije nista oko mehanike. Isao sam kod par elektricara, jedan mi je rekao da je mehanicki kvar (ali nije, posto su zamenjeni hidropodizaci i isto se ponasa), drugi mi je rekao da je oko plina nesto i fals vazduha. Auto dijagnostika ne pokazuje nista. Ne znam sta vise da radim, a bas me nervira kako radi, kao neki stari dizelas (po trzajima, ne cuje se kao dizelas). Jel imao neko slicnih problema, ili neko ima ideju kako bi i gde mogao resiti svoj problem?

Hvala unapred, Ivan
    Ivan Stojanovic
    Golf Mk3 GTI 16V '94 god.
  • TECA
    CBC Senator XXL
    • 14.10.2007
    • 2355
    • Oz

Re: Golf Mk3 GTI 16V trese na leru

Merena kompresija???

Comment

• sasa13
      CBC Veteran
      • 25.09.2006
      • 136
      • Beograd

jesi li proverio nosace motora ... ? kad dignes malo obrtaje da li vibracije nestanu?

Comment

• ivan.stojanovic
        CBC Veteran
        • 21.05.2007
        • 115
        • Novi Sad - Kragujevac

Nije merena kompresija, a nisu ni nosaci motora proveravani. Pogledacu sa mehanicarem sta ce on da kaze za kompresiju i nosace, pa cu da vam se javim.
        Ivan Stojanovic

Comment

• SAAB PoWeR
          CBC Senator XXL
          • 26.04.2005
          • 1394
          • tu iza coska(Milwaukee USA)

kazes mehanicar ti je rekao da je plin , sto ga neupita , kako objasnjava da motor radi potpuno isto na plin i benzin.
          mehanicki problem nema sta drugo ,pogotovo kada kazes da si lanac menjao i da su podizaci cvrkali ,imeri kompresiju i napravi leak down na svakom cilindru
          sada neznam kako se prevodi leak down na nas , ali radi se sa posebnim alatom ,sto okreces radilicu sve dok se ventili ne zatvore na cilindru koi testiras , napumpas vazduh u cilindar i na alatu ti pokaze koliki procenat vazduha curi ako se secam sve preko 40 % osetice se na radu motora ,imao sam priliku da motor radi a da su tri cilindra cureli cak 80 % ali je jako tesko palio .
          znaci uradis ta dva testa
          kompresiju i leak down nadjes koi cilindar ili cilindri prave zbrku pa trazis dalje , mozda su bregaste off, mozda je ventili iskrivljen ili izgoreo ...
          ako je neko nesto zamenio ,neznaci da je sve uradio kako treba ,promene doktori i bubreg ali covek nekad odapne ...
          _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• matrix_023
            CBC Član
            • 16.12.2008
            • 93
            • Zrenjanin

Pre ce biti da su nosaci.....
            Renault 19 16V 150 ks....Pure renault sport power http://www.youtube.com/watch?v=rVMSdnkAg_4

Comment

• MN026
              CBC Senator XXL
              • 18.01.2009
              • 348
              • SMEDEREVO

lejk dun se kod nas kaze test propustljivosti ili curenja

Comment

• ivan.stojanovic
                CBC Veteran
                • 21.05.2007
                • 115
                • Novi Sad - Kragujevac

Naleteo sam na jos jednog majstora koji tvrdi da je nesto oko plina (a pri tom sam i njemu naglasio da radi isto i na plin i na benzin), bas cu da oteram auto kod njega, i da vidim kako ce da ga popravi, posto sam i ja ubedjen da nema sanse da je do plina Jos nisam imao vremena da odem da proverim da li su nosaci, mada sumnjam, posto i na auspuhu se ne cuje konstantan zvuk, onako kao da trokira, ali obrtaljka konstantno pokazuje isti broj obrtaja, ne menja se, znaci, trese i prdi na auspuhu (nema ravnomeran zvuk). Provericu sve to, a kad odem kod mehanicara, recicu mu i za leak down, pa da vidim sta ce mi reci (da li ce znati da izmeri)

Hvala svima, pozz...
                Ivan Stojanovic

Comment

• ivan.stojanovic
                  CBC Veteran
                  • 21.05.2007
                  • 115
                  • Novi Sad - Kragujevac

Opet ja...

Idem sutra ujutru kod tog majstora za plin, da vidim sta ce da mi kaze. A, recite mi, preporucite mi nekog dobrog majstora (mehanicara) u Novom Sadu koji bi mozda mogao da resi problem, tj. da proveri sve o cemu smo pricali i da mi kaze sto mi se tako auto ponasa. Znaci, TRAZIM dobrog majstora u NSu, po preporuci nekog od vas???

Hvala unapred, Ivan
                  Ivan Stojanovic

Comment

• SAAB PoWeR
                    CBC Senator XXL
                    • 26.04.2005
                    • 1394

trazi ti majstora sa alatom i koi ga zna koristiti, nema hleba od onih starih majstora sto rade diagnostiku na uvce , secam se dok sam jos isao u skolu na praksu sam isao u radionicu policijske stanice , sef radionice je bio neki matori , svi su ga dizali u vazduh , kako je njemu dovoljno da otvori haubu i zna sta je problem , ima takvih jos uvek dan danas ali svreme karburatora i fica polako prolazi.
                    bez alata nema ni zanata

Comment

• ivan.stojanovic
                      CBC Veteran
                      • 21.05.2007
                      • 115
                      • Novi Sad - Kragujevac

Naravno druze, ja sam diplomirani inzenjer elektrotehnike tako da znam da bez alata nema zanata Auto je trenutno kod majstora za plin, da vidim samo za sta ce da mi uzme pare (ali je rekao da moze da sredi, pa da ga vidim) Javljam se sa izvestajem od plinadzije za par sati.

Pozz...
                      Ivan Stojanovic

Comment

• ivan.stojanovic
                        CBC Veteran
                        • 21.05.2007
                        • 115
                        • Novi Sad - Kragujevac

Pozdrav svima,

evo vratio sam se od majstora za plin, sredio je da lepo radi na plin, i dalje ne radi idealno, ali sam zadovoljan kako radi. Inace, zamenio je klackalicu neku, i spojio je neka dva creva (koja ulaze u filter za vazduh), tako da je sad klapna na filteru stalno otvorena (to mi je rekao jedan clan sa foruma koji vozi isti auto). Auto sad radi bolje na plin nego na benzin, trese mozda minimalno (mada mislim da je to tako cak i normalno), a za to sto trese na benzinu jos malo mi je rekao da je neki senzor (tu se nalazi kod u**** negde, protokomer mislim da je rekao), i da to moze da se sredi ali da mi se ne isplati. Rekao je da nije ni nosac motora ni kompresija cilindara, vec samo to moze da bude.
                        Ivan Stojanovic

Comment

• SAAB PoWeR
                          CBC Senator XXL
                          • 26.04.2005
                          • 1394

kazes ,rekao je , vec to samo m oze da bude , to onako od oka

Comment

• ivan.stojanovic
                            CBC Veteran
                            • 21.05.2007
                            • 115
                            • Novi Sad - Kragujevac

Pa bre, on je jedan od onih majstora sto cim cuju motor znaju sta ne valja, sta ti tu nije jasno? Ma, provericu ja to sa nekim mehanicarem tacno, ne verujem ja tim majstorima sto tek tako olako kazu nesto.

pozz...
                            Ivan Stojanovic

Comment

• jeronimo
                              CBC Senator XXL
                              • 27.10.2005
                              • 390
                              • beograd
                              • ваз 21214-20

zamenio si kapu i svećice a kablove... možda na nekom preskače
                              prva, druga,kuplung,treća- ruski ti je menjač sila...

Comment

Working...
                              X