Kadett potrosnja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • micko88
    CBC Član
    • 17.03.2009
    • 13
    • BIH

Kadett potrosnja

Pozdrav.Odskora sam postao vlasnik Kadeta 1,6i C16NZ motor.E sad,potrosnja uf,sa 20KM
    predjem oko 80-90km.Sve cistio,motoric ler gasa (mada je zatvorenog tipa,bez sarafa),samo nasuo wd-a i malo razradio,potom cistio motoric sauga ,bio katastrofa,mjesto gdje stoji motoric
    puno garezi.Skidao sam i EGR ventil,tamo jos gore,na oba otvora cepovi od garezi.Sto se tice paljenja radi ko zmaj,i isto tako ide bez problema,gas prima mada malo ostanu obrtaji visoko pa se vrate,ali sto se tice vuce guzva asfalt.

Sad me zanima,ono ciscenje usisne grane kod EGR ventila vjerovatno nisam uspio do kraja,pa da li da skidam usisnu ili da zacepim EGR,ili da sve to batalim i brate da stavim obicni karburator i vozi Misko.
  • comi 1342
    Moderator
    • 28.09.2005
    • 1126
    • NS
    • Giulietta ,PUG 106,

Re: Kadett potrosnja

Mićko,brate,kol'ko ti je to u litrama benzina ?
    Najpribližnije merenje potrošnje je ono, sipaš do čepa, pa pređeš bar 100 km, pa opet sipaš do čepa. U taj auto bolje ugradi plin, nego karburator .
    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• micko88
      CBC Član
      • 17.03.2009
      • 13
      • BIH

Pozdrav
      Za 20KM dobijem negdje oko 14lit. goriva.A za taj plin se nesto dvoumim,jer citajuci ovde na forumu ljudi se zale na razne probleme,licno sam musterija da se taj plin ugradi jer sam pitao par prijatelja i svi fale naveliko,ko biva vozis se djaba.

Comment

• schumo
        CBC Član
        • 22.10.2008
        • 23
        • BIH, Žepče

sa 20km ti dodje negdje oko 13 litara, barem u zepcu, premda su ovdje skuplje cjene goriva. U mene je u astri f taj motor i ja predjem za 20 km oko 200 km.

Comment

• micko88
          CBC Član
          • 17.03.2009
          • 13
          • BIH

Pozdrav.

Evo ovako danas bio kod majstora na dijagnostici.Sve u redu ali kad je skinuo iberlauf tu je caka.Mnogo dimi.Kaze karike pa sad taj dim zagusuje motor i O2 sonda ima preopterecenje i tako povecava potrosnju.Veli ili mjenjaj karike ( sto okvirno kosta 200-250E ) ili da nadjes kakav "dobar" motor za 100-150E.Kompresiju nije mjerio kaze "dosta mi je da vidim iberlauf.
          Pa sad dajte predloge.

Comment

• aivan
            CBC Senator
            • 28.02.2006
            • 247
            • Bograd, Mirijevo

Jel bas siguran da su karike? Da nisu samo gumice ventila (to je 10 puta cesci razlog za dim i potrosnju ulja ne opelovim motorima te generacije)?

... mnogo mi ti majstori donose dijagnozu olako, i to najcesce neku "skupu" varijantu.
            Astra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )

Comment

• micko88
              CBC Član
              • 17.03.2009
              • 13
              • BIH

Hvala idem sutra kod majstora da to pogleda.I u ostalom kako sad on to moze provjeriti, i da li se ti tefloni mogu mjenjati da se neskida glava,jer mi je davno na eskortu majstor to promjenio bez skidanja glave.

Comment

• aivan
                CBC Senator
                • 28.02.2006
                • 247
                • Bograd, Mirijevo

na C13N je moglo bez skidanja, ne znam za C16NZ
                Astra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )

Comment

• micko88
                  CBC Član
                  • 17.03.2009
                  • 13
                  • BIH

E danas bio kod majstora mjerio kompresiju 11-12-10-11 kaze dobar motor, ali veli injektor ti
                  pisa gorivo.Nadjem komplet injektor za motoricima majstor garantuje da je skinuo u Njem.sa odlicnog auta,stvarno izgleda ko nov.Postavim i vidno manje prolazi gorivo kroz diznu.Kad ono
                  upali i ja krenem poslije pet minuta podje da se gasi na leru,postavim svoj potenciometar,sve u redu,ali slabo prima gas u manjim obrtajima kad ga stisnem ponese ko mutav.Gledao sam iberlauf i kad ga zacepim pojavi se pritisak.E sta sad,izgleda da cu na ovom kadetu doktorirati.
                  Da Vam pravo kazem vec mi secer skace polagano.

Comment

• micko88
                    CBC Član
                    • 17.03.2009
                    • 13
                    • BIH

Danas pustio ECU fault codes funkciju.Kad dam kontakt pojavi se 12 i samo to ponavlja,startam motor ona treperi non stop negdje 2 puta u sekundi i nista vise.Sa ovim novim injektorom slabo vuce na malom gasu, nesto kao da ga gusi.Nema fals zraka.Sta da radim ljudi pomagajte.Ako nema lijeka dajte predlozite koji karburator da stavljam.

Comment

• b_samardzic
                      CBC Senator XXL
                      • 02.04.2005
                      • 1557
                      • Smederevo

Moj savet stavi lovato ili brc ili landirenzo i resices se muka.

Comment

• micko88
                        CBC Član
                        • 17.03.2009
                        • 13
                        • BIH

Pozdrav.

Evo konačno mene.Bio sam pod oštrom gripom pa mi nije bilo ni do čega.Danas vozim svoju
                        bambu i nešto me zagolica.Naime kad sam prije dva dana išao poslom nekih 40-tak km. primjetio sam da mi je temp. na plavoj.pa se nešto mislim da to mene ne zafrkava termostat pa
                        auto puno troši.tj.radi dugo pod saugom.Ako tako bude ja ću ga pojest.

Što se tiče plina ,ma ja jesam mušterija samo bratko slabo se sa vitaminima.

Comment

Working...
                        X