Vectra C16NZ

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • jasko
    CBC Član
    • 05.08.2008
    • 32
    • sarajevo

Vectra C16NZ

vozdra
    Imam ponovo problem sa ovim motorom imao sam prije problem sa potrosnjom i nije prije vukao dobro dok nisam cijeli auspuh promjeni pa je isao ko zmaj eh... buraz mi neku vecer izasao sa autom i vozio je puno a malo goriva bilo kad je dosao kuci falila mi radkapa f*** i sad mi je krivo... a ne samo to jedva sam dosao do sljedece benzinske i nasuo sam za 20 km eh pa sam ga htio malo cijepati asfalt i sve ok dobro isao kad odjednom poceo gubit gas znaci za 2 sek izgubi gas pa ponovo doci i time i trzne auto kad sam u vecim brzinama a narocito se to primjeti kada vozim 4-tom npr 40-50 uglavnom u niskim obrtajima znaci oko 1.5-2500 obrtaja ali u 3 i 4 brzini i tad kad dam malo jace gasa znaci do pola pocne jako trzati nemoze da dodje sebi dok ga ne vratim u manju brzinu i onda ga nabijem na 4000 i vratim u npr 4 i padne na 2.5-3000 obrtaja po min i bude normala ali i tad se ponekad desi da izgubi za tren gas i to me nervira ili cak kad dam puni gas pocne opet jako trzati kao da hoce da krene i izgubi gas pa ga ponovo primi mislio sam napocetku da nije malo zraka uslo... ali vuce on dobro u vecim obrtajima do 5-6000 ide super ali kad postepeno idem... imali ko ideju??? mislim da je nes oko goriva ali za info lambdasonda je vec u kvaru duze vrijeme...
  • Vidan KV
    CBC Senator XXL
    • 24.10.2007
    • 432
    • Kraljevo
    • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

Re: Vectra C16NZ

Proveri pritisak goriva......i šta očekuješ od vozila ako si dozvolio da ti lambda sonda bude "već duže u kvaru"?.....pozzzz!

Comment

• jasko
      CBC Član
      • 05.08.2008
      • 32
      • sarajevo

jeli mogu sam provjeriti pritisak goriva ili moram kod majstora??? a sto se tice sonde nisam znao a to traje vec "godinu ipo" dana jer mi je ona lampica nije radila za chek engine ako se tako zove i tek prosli mjesec sam promjenio i vidio da u toku voznje se pali i ocitao sonda ali nemogu da nadjem tu sondu jer je rijetka sa jednim izvodom pa cekam iz njemacke da mi dovuce jer ni u ovlastenom servisu nemaju tog dijela morao bi u tu cekati...

Comment

• jasko
        CBC Član
        • 05.08.2008
        • 32
        • sarajevo

ja mislim da se problem rijesio sam od sebe danas je radio super nije pravio probleme vjerovatno je bilo malo zraka uslo u taj sistem... sta ja znam uglavnom danas je normalno radio hvala na pomoci

Comment

Working...
        X