Golf II automatski saug

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ZOKI-GTI
    CBC Član
    • 16.08.2008
    • 65
    • novi beograd

Golf II automatski saug

Kako se regulise automatski saug? Koji davac ili senzor regulise rad automatskog sauga kod golfa II?
    Imam problem, u zadnje vreme, kad startujem motor (inace palim ga bez gasa) on naglo dize obrtaje do 1500 o/min pa onda
    spusti na 500 o/min. i samo sto se ne ugasi pa onda opet podigne i tako varira, osciluje nekoliko sekundi i onda se smiri na
    850 o/min. i onda radi normalno na leru bez problema. Znaci to mi se desava samo kad upalim auto nekoliko sekundi i onda posle sve ok, motor radi ujednaceno. Znaci automatki saug nesto nije u redu...
    Pa me zanima koji davac regulise rad automatkog sauga?
    Znaci radi se o Golf II GTI. Nema plin, vozi se iskljucivo na benzin.
  • Vidan KV
    CBC Senator XXL
    • 24.10.2007
    • 432
    • Kraljevo
    • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

Re: Golf II automatski saug

Ako se nevaram taj GTI bi trebao da je K-Jectronic ubrizgavanje..........ipak daj tačnu oznaku motora i godište.....pozzz!

Comment

• ZOKI-GTI
      CBC Član
      • 16.08.2008
      • 65
      • novi beograd

Nije K-Jectronic, ima bosch digifant ubrizgavanje. Nema K glavu. 1.8 8v oznaka motora PB 82kw. 1991 god.

Comment

• Gile_GTI
        CBC Veteran
        • 15.02.2009
        • 107
        • Beograd-Karaburma

plavi davac na "racvi" na glavi je davac za temperaturu.... mada treba pogledati i lerlaufregler, oce malo da zeza kad je prljav...

ovo je lerlaufregler....

Comment

• ZOKI-GTI
          CBC Član
          • 16.08.2008
          • 65
          • novi beograd

Znam da je taj plavi davac senzor temperature, ali ne znam da li automatski saug dobija signal preko tog senzora ili nekog drugog davaca? Na toj racvi od vode pored tog senzora za temperaturu vode ima jos jedan davac ali ne znam za sta on sluzi??
          Gledao sam u TecDoc da vidim koji davac ide za moj motor i tu sam se malo zbunio...kod nekih proizvodjaca ima samo jedan model a negde za isti motor ima vise modela i razlikuju se po bojama (plavi, crni, beli..)

Comment

• Gile_GTI
            CBC Veteran
            • 15.02.2009
            • 107
            • Beograd-Karaburma

plavi ti je za "saug"... a kakav ti je ler kad se zagreje, oce da zeza tako kad mu je mali ler, onda se aktivira takt ventil koji pusta benzinske pare i zato tako "luduju" obrtaji....

Comment

• Gile_GTI
              CBC Veteran
              • 15.02.2009
              • 107
              • Beograd-Karaburma

taj drugi davac je za insturment tablu...

Comment

• ZOKI-GTI
                CBC Član
                • 16.08.2008
                • 65
                • novi beograd

Originally posted by Gile_GTI
                plavi ti je za "saug"... a kakav ti je ler kad se zagreje, oce da zeza tako kad mu je mali ler, onda se aktivira takt ventil koji pusta benzinske pare i zato tako "luduju" obrtaji....
                Motor inace na leru radi normalno, drzi negde oko 800 o/min. bez oscilacija, i sve ok.
                To mi se desava samo na hladan start. Kad ga upalim on radi na 500 o/min. i nakon par sekundi se ugasi.
                Ponovo ga startujem i tada je vec sve ok. Znaci samo prvo paljenje.
                A ponekad kad ga upalim odmah digne na 1500 o/min. i drzi tako nekoliko sekundi.
                A gde se nalazi inace taj takt ventil?

Hvala ti za objasnjenje o davacima. Nisam bio siguran koji je za saug.
                Zamenicu ih komplet sa onom racvom.

Comment

• Gile_GTI
                  CBC Veteran
                  • 15.02.2009
                  • 107
                  • Beograd-Karaburma

malo je 800 obrtaja od 880 do 980.... treba da bude, zagrej ga na radnu temperaturu i malo mu podigni ler, imas onaj srafic na usisnoj grani... a takt ventil nije problem nego radi jer mu tako trazi sistem....

Comment

Working...
                  X