golf 2, 1.6b,tng, 85g, pali se lampica od ulja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • triger
    CBC Početnik
    • 08.08.2009
    • 2
    • cacak

golf 2, 1.6b,tng, 85g, pali se lampica od ulja

pozdrav svim forumasima.
    imam problem sa golfom 2, 1.6b.
    pre oko 3 mes, pri brzinama, 130-140, pocela da mi se pali lampica od ulja, uz zvucni signal, u instrument tabli, i sve to traje po delic sekunde, nekad i sekundu. usporim, sve u redu. ulju je bilo vreme da se promeni, posle zamene, opet ista situacija. majstor kaze promeni automat pritiska ulja. promenim ga (braon mu je onaj vrh gde se stavlja buksnica, gornji, na bloku ili glavi, sta je vec, pise na njemu 0,15-0,45b) kad posle mesecak dana ponovo ista situacija. Opet ga zamenim, i pre neki dan opet isto. nivo ulja dobar, sipan elf. danas sam merio pritisak ulja. vrednosti su sledece:
    vruc motor, na leru: 1,5
    vruc motor, slabija turaza: 4,5
    vruc motor, pun gas: izmedju 5,5 i 6.
    posle tog merenja, vozio sam ga i ponovo isti simptomi, ali i pri manjim brzinama.
    u nekim razgovorima sa ljudima, dobio sam i info, da je kvar u instument tabli, neka dioda.
    molim Vas za neki savet.
    pozdrav
  • b_samardzic
    CBC Senator XXL
    • 02.04.2005
    • 1557
    • Smederevo

Re: golf 2, 1.6b,tng, 85g, pali se lampica od ulja

Ima 2 meraca pritiska ulja. Jedan na glavi motora i jedan kod filtera za ulje. On zna da izaziva takve simtome.
    Mozda se buksnica olabavila a mozda je sam automat stradao.

Comment

• triger
      CBC Početnik
      • 08.08.2009
      • 2
      • cacak

Originally posted by b_samardzic
      Ima 2 meraca pritiska ulja. Jedan na glavi motora i jedan kod filtera za ulje. On zna da izaziva takve simtome.
      Mozda se buksnica olabavila a mozda je sam automat stradao.
      hvala na pomoci.
      ja sam do sada menjao, onaj na glavi motora, sutra cu da zamenim i taj na filteru, pa se javljam sa rezultatima
      pozdrav

Comment

• Lucas
        CBC Član
        • 24.08.2009
        • 35
        • Ivanjica
        • BMW 320d

Ako ne uspe promena davaca pritiska ulja na nosacu filtera, moras se javiti nekom autoelektricaru jer je u pitanji led diodica u instrument tabli. Vecina golfova 1,2 i 3 ima problem sa tim.
        BMW pravi automobile, ostalo su samo prevozna sredstva!

Comment

• remus
          CBC Senator XXL
          • 25.12.2004
          • 695
          • Zrenjanin

Taj zvucni signal sto cujes je za visok pritisak ulja,i radi na obrtaje tako sto preko 3000 ili 4000 nemogu da se setim tacno,kompjuter u instrument tabli trazi signal sa tog davaca na filteru ulja i ako ga nema pali se lampica uz zvucni signal. Inace taj automat ulja pali na 1.8 bar. Promeni ga pa vidi,ako i dalje ostaje problem pravac autoelektricar jer je zica u prekidu verovatno.
          VW Golf MK1 2.0 16V (u izradi)

Comment

Working...
          X