Resim ja da zamenim ulje.Kupim 4 l opelovog GM ulja 10W 40 polusinteticko kao i uvek do sada i nov filter za ulje.Istocim ja staro ostavim da se iscedi skinem filter i stavim nov,stego sam ga rukama koliko sam mogao pa sam dotego onim kaisem za filtere.Stavio cep i dolio 3l i nesto novog ulja.Upalio motor i ostavio da radi,pritisak je nadrukao za 5-7 sek.Ostavio sam ga tako dobrih 30 min da radi u mestu,proverio sve je bilo uredu.Seo sam u auto i skoknuo do prodavnice ( 500m) po cigare,i u povratku mi se upali kontrolna lampica za ulje,odmah sam ugasio motor,pogledao u retrovizor na 10 m iza mene stajao je filter za ulje.Vratio sam se da ga pokupim ali na zalost pregazio ga je tocak pa se iskrivio,ulje je isteklo,odslepovao sam auto do kuce,vratio stari filter vratio staro ulje evo vec 300 km sam prosao sve je u redu.Moze li mi neko reci zbog cega je doslo do toga da filter ulja padne? Koj filter trebam kupiti za kadeta kocku 1,3 '83?
Kadet D 1,3 izbacio nov filter za ulje
Collapse
X
-
Re: Kadet D 1,3 izbacio nov filter za ulje
Jer si namazao malo uljem gumeni dihtung na filteru?OPEL ne može da se opiše,to mora da se doživi!
http://www.youtube.com/watch?v=ChXau3ka-vo
-
-
filter se priteže samo rukom! za izbor npr.
http://217.89.113.25/mahle/start.jsp?fo ... nClear=tru
Comment
-
-
Nazalost,i meni se desila ista situacija...
To ti se dogodilo zato sto postoje dva tipa filtera za ulje,milimetarski i colovni.Ti si ocigledno kupio pogresan,isto kao i ja.
Kod mene ikde milimetarski a ja sam bio uvrnuo colovni,i ode novo ulje,verovatno je isti slucaj i kod tebe.
Sledeci put obrati paznju na to i neces imati vise takvih problema.
Jbg,i ti i ja smo to saznali na tezi nacin
Pozz
Comment
-
-
ne citiraj post iznad
Brate i ja kupio taj Colovani...zena koja prodaje delove je gledala u katalogu posto nije bila sasvim sigurna koji filter treba da mi da i kaze da u katalogu za kadet 1,3 '83 god pise da ide colovani filter zato sam i uzeo taj,ali kada sam ga zatezao nisam primetio neku razliku u navoju,pritezao se bas lagano kao da je vec bio na motoru,ali eto ispalo je da je pogresan.Sada sam uvati stra od to menjanje,sada kada budem menjao ulje idem u servis i zahtevacu da mi napismeno daju da su zamenili ulje i ako nesto da imam pravo na reklamaciju, ja nemam 2 000 din za bacanje po ovoj krizi.
Comment
-
-
bio sam da kupim novo ulje ( opet ) i nov filter.Rekao sam onom tamo sta mi se desilo.Proverio je opet u kompjuteru kaze da ide Colovani filter,ja uzmem pa kupio i Colovani i Milimetraski ( 250 din kom.). Ispade da ide Milimetraski,onaj Colovani ima siri navoj i pri pritezanju ima sansi da oblajznuje navoj,a Milimetarski je taman.Stavio sam ga i novo ulje eto vec 300 km za sada je sve ok. Ko nezna plati skolu i nauci.
Comment
-
-
Rekoh ti ja sta je problem,pusti ti kataloge i "obucene " prodavce
Comment
-
-
Tačno da je problem milimetar-coll. Verovatno ide filter sa navojem 18x1,5mm, a ti si dobio navoj od 3/4cola-16 koraka čiji je spoljni prečnik 19,05mm, znači za 1,05mm razlike. Možda bi pristojna pomoć bila pogledati na sajtu FRAD-a katalog gde su date tačne mere filtera za mnoooogo automobila, pa to koristiti kao neku bazu podataka. Mnogi proizvodjači i dan danas za elemente koji rade sa tečnošću-filteri, cilindri, hidraulična creva koriste colovne mere. Stoga sve treba meriti, a još kad se zna i ne zna koliko je vlasnika ispred nas radilo PREPRAVKE vozila, teško da neki katalog može da pruži podatak za ono što nama treba. Sve u svemu dobro se završilo.''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!
Comment
-
-
pa da i to sto kazete,moguce je da su vlasnici pre mene nesto izmuvali oko auta,pa zbog toga u katalogu stoji jedno a na delu je drugacije. Ipak sve u svemu dobro sam prosao 2 000 din manje u dzepu ali sam barem naucio nesto korisno sto cu pamtiti do kraja zivota. Hvala svima na savetima.
Comment
-
-
Moguće da je na tvom kadettu menjan motor, pa je stavljen neki malo novijeg godišta. Do '85-og godišta idu colovni filteri, a od '85 idu ovi drugi. Moj je '85 godište, a ta godina je neka prekretnica, pa uvek imam problema sa delovima. Naizgled isti motori, a milion sitnica se razlikuju...
Comment
-
Comment