Golf II 1.3 na - upali iz prve ali se poslije minutu ugasi?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • o-o
    CBC Početnik
    • 23.11.2007
    • 9
    • sarajevo

Golf II 1.3 na - upali iz prve ali se poslije minutu ugasi?

Pozdrav forumasi

Imam jedan problem pa bih molio ako neko zna o cemu se radi da mi pomogne. Radi se o golfu 2, 1,3, karburator Pierburg 2E3. Pali uvijek iz prve, bilo da je ljeto ili zima. Medjutim, kada je hladno od +5 pa na nize, upali ok, onda radi jedno minutu normalno, pa pocnu opadati obrtaji dok sve dok se motor ne ugasi, prilikom opadanja obrdaja pocinje mi se paliti led dioda od akumulatora/alternatora. Opet kad okrenem kljuc pali iz prve, ali se ubrzo pocne gasiti.
    Jedino rjesenje je da drzim nogu na gasu ali sasvim lagano. Primjetio sam da u tom slucaju motor bez obzira sto gas ne stiscem vise pocinje blago ubrzavati. Poslije jedno desetak minuta pustim gas i motor radi bez ikakvih problema. To sam radio citavu proslu zimu, medjutim sada mi je to dozlogrdilo pa zelim rijesiti taj problem.

Takodjer zelim napomenuti da mi se led dioda akumulatora/alternatora uvijek bilo da je ljeto ili zima prilikom paljenja uvijek upali, pa kada dodam malo gasa, ugasi se (led dioda).

Isto tako, primijetio sam da kada motor radi, i kada je u leru, da napon pada (primjetim na farovima i ventilatoru za ventilaciju).

Molim za pomoc.
    pozdrav
  • mugos
    CBC Senator XXL
    • 18.09.2007
    • 555
    • BG/sada Novi Beograd

Re: Golf II 1.3 na - upali iz prve ali se poslije minutu ugasi?

Zameni regler i našteluj ler gas.
    Nepsujem, nepijem, nepušim. U p.m. pade mi pepeo u pivo.

Comment

• roske
      CBC Senator
      • 08.03.2007
      • 272
      • Lazarevac
      • Alfa Romeo 145 boxer

promeni membranu sauha

Comment

• glisalj
        CBC Član
        • 01.08.2008
        • 69
        • obrenovac

nisi napisao da li ti odradi sauh.na toj vrsti karburatora poznat je problem sa vodenim uloskom sauha.taj isti karburator se ugradjivao i u opel kadete 1.3 i 1.4 da znas samo ako ti zatreba neki deo.savetujem ti nekog dobrog karburator servisera,da ga dobro ocisti proveri i usteluje sauh ...pozdrav Dragan

Comment

• o-o
          CBC Početnik
          • 23.11.2007
          • 9
          • sarajevo

Hvala forumasi na vasim odgovorima.

Sauh ljeti fino radi, na leru ima vise obrtaja nekoliko minuta a onda se sauh iskljuci, i motor se lijepo umiri i radi bez problema. Sada kad je hladno i kada moram malo dodati gasa neznam da li sauh radi kako treba.
          U svakom slucaju iduci utorak/srijedu odoh do majstora pa ce mi to srediti. Razgovarao sam telefonom s njim, kaze da je do sauha 100% i da to nije problem rijesiti.

Hvala jos jednom na odgovorima i javim sta je bilo poslije posjeta majstoru.
          Pozdrav

Comment

• o-o
            CBC Početnik
            • 23.11.2007
            • 9
            • sarajevo

Rijesio sam svoj problem pa da prenesem o cemu se radilo.

Prvo sam uradio detaljno mjerenje reglera i ustanovio da je sve u granicama normale, bilo da su svi potrosaci u autu ukljuceni ili iskljuceni. S tim da se i dalje javljalo padanje napona kada se pusti gas, sa 14,3V na 13V.
            Naravno mjerio sam s ugrijanim motorom jer kako sam i naveo gasi se kad je hladan.

Onda sam otisao kod majstora koji je ocistio karburator, i zamijenio mi jedan plasticni dio koji je ustvari vakum za sauh. Pokazao mi je u cemu je bio problem. U tom plasticnom dijelu je pukla gumena membrana, tako da vakum nije mogao otvoriti klapnicu dok je sauh ukljucen. Sa zatvorenom klapnicom motor se sam ugusi poslije minutu rada. Majstor je bio dobro raspolozen te kada je primijetio moje interesovanje pokazao sta koji dio radi i kako treba da radi. Dao mi upute kako mogu provjeriti vakume i membrane, te mi pokazao gdje se steluje ler gas, sauh i gdje su i cemu sluze ler dizna i dizna za zrak.

Sada motor radi perfektno, fino se cuje kada iskljuci sauh i kako se lijepo umiri poslije toga.
            Ovim je rijesen i problem padanja napona kada motor radi u leru. Sada sve lijepo sija :-).

Pozdrav

Comment

• b_samardzic
              CBC Senator XXL
              • 02.04.2005
              • 1557
              • Smederevo

Lepo sto ti je sve to objasnio al nemoj sam da probas da disas nista.
              Nije tako lako sve ustelovati kad neznas. Ne diraj nista ako neces da mu budes opet musterija.

Comment

Working...
              X